|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra 2.0 Automat - Warto? Opinie? |
Autor |
Wiadomość |
zbyh
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-01-2012, 21:23
|
|
|
witam
kupilem ta temperowke , przeglad skonczyl sie w 2005 roku , butla w 2009 . przez ten czas stalo w garazu . byl problem z odpaleniem bo zasniedzialo zlacze , w lampach zarowki i styki byly zasniedziale stad te kontrolki swiecily . |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-01-2012, 21:31
|
|
|
zbyh, odważny, naprawdę, mamy nadzieje że ją reanimujesz.
PS. Popraw profil, na tym forum nie lubimy być anonimowi |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
mardan
Wiek: 48 Dołączył: 23 Lip 2010 Posty: 35 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 01-01-2012, 22:03
|
|
|
A ja tam byłem w piątek i nie widziałem jej... Pomyślałem,że Tempra stoi u właściciela lub ktoś nią jeździ - w lutym poszedłem tam na zamianę mondkiem na Taurus-a i wtedy gość z komisu jeździł nim do domu.
Szczerze - jakbym wiedział,że auto nie ruszane przez 6 lat to głęboko bym się zastanowił ale życzę szczęścia
Mam nadzieje,że odwdzięczy się za opiekę.
Jak pracuje skrzynka po tak długim postoju? |
_________________ Pozdrawiam
@@@ JEŻELI BOISZ SIĘ GŁOSIĆ PRAWDĘ - JUŻ JESTEŚ NIEWOLNIKIEM @@@ |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 01-01-2012, 22:05
|
|
|
Bdm napisał/a: | Popraw profil, na tym forum nie lubimy być anonimow |
zdecydowanie, profil musi być |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-01-2012, 22:54
|
|
|
zbyh napisał/a: | przeglad skonczyl sie w 2005 roku , butla w 2009 . przez ten czas stalo w garazu |
ciekawe czy kolega przesmarowal silnik olejem zanim odpalił po takim czasie bo boje się że zajechałeś silnik |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
zbyh
witamy nowego
|
Wysłany: 01-01-2012, 23:46
|
|
|
kwestia odwagi zalezy od ceny . w tym przypadku to kupili to pewnie z mysla o zarobku znalazlem pod fotelem kartke z cena 3500 , w komisie byla za 2800 , w alledrogo za 2200. jak zadzwonilem do gostka to powiedzial ze padl immobilaizer i na jutro bedzie zrobiona , umowilem cene , nastepnego dnia zadzwonilem nie byla zrobiona wiec powiedzialem ze jak zejdzie jeszcze z ceny to przyjade i uruchomie . pogrzebalem okazalo sie ze niema immobilajzera , klimy , komputera i dalej nieodpala wiec gosc spytal ile dam za to . i tak stalem sie wlascicielem . jezdzi normalnie , nie wytluczona w kabinie cichutko , nie sciaga , nic nie stuka . wczesnie mialem 1,4 lpg kupilem jak miala 250 tys zrobilem drugie tyle . czas pokaze jak bedzie z ta |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-01-2012, 08:16
|
|
|
zbyh, klimy to juz po zdjęciach widać że nie ma, ogólnie to radze od razu zainwestować w silnik co by szybko nie padł i zając sie skrzynią... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 15-01-2012, 22:46
|
|
|
chyba widziałem dzisiaj tego pontiaca w katowicach rejestracja KR tylko tyle zapamiętałem. Jechał nim jakiś koleś z brodą w okularach |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
mardan
|
Wysłany: 15-01-2012, 22:48
|
|
|
Kupiec brody nie miał ale może to kto inny - dziwne,że w ogóle zapamiętałeś coś z rejestracji heh - jak on jedzie to ciężko oczy na blachy skierować
A pro po - jak kolego zbyh Temprusia? Napisz coś jak się sprawuje czy śmiga itp. Czytelnicy tematu są pewnie ciekawi jak i ja |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 15-01-2012, 22:55
|
|
|
mardan napisał/a: | dziwne,że w ogóle zapamiętałeś coś z rejestracji heh |
specjalnie spojrzałem bo od razu mi się z forumowym skojarzyło :p Ale do katowic sprzedałeś ?
** Dodano: 15-01-2012, 22:56 **
kolega frodo 89 też widział bo ze spota wracaliśmy :p |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
mardan
|
Wysłany: 15-01-2012, 23:43
|
|
|
Dokładnie do Chorzowa pojechał ale może ktoś się wybrał do Katowic. Ciekawe,że jeszcze nie przerejestrowany.... Cyba,że...:
W zasadzie nie trzeba bo sam jeździłem Taurusem na SK ( a ja z Bielska ) prawie 10mc tylko OC miałem na siebie i papierek z przeglądu na mnie a dowód na byłego wł. Kontrole no problemo i przy zezłomowaniu także no problemo Tylko wyrejestrować musiałem jechać do Katowic i koszt 10zł (zezłomowanie) - plus taki,że zaoszczędziłem 180zł na zmianie blach i dowodu i czas - 2 kursy do UM i stać w kolejkach - no minus te 10zł przy wyrejestrowaniu i kurs do Katowic.
Tak,ze po co przerejestrowywać jak i tak nie ma kary za to,że jeździ się na blachach poprzednika - oby mieć OC na siebie i jeździć z umową kupna przy tyłku - ustawa nakazuje przerejestrować do 30 dni ale po tym terminie nie ma żadnej kary - więc po co przepłacać |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|