Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tuning
Autor Wiadomość
Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 24-01-2007, 22:09   

sam silnik to nie wszystko. Ile razy ma ktos jeszcze napisac. Wzmocnisz motor a za tym ida dalsze przeróbki.

www.budowork.pl
     assistance

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 24-01-2007, 23:21   

Ninja napisał/a:

Krzysio2.0 napisał/a:
"CZY KTOS Z WAS PODKRECIL FIATA TIPO 2.0 8V NA OKOLO 200KUCY "

Conajmniej niedorzeczne pytanie.
Bo sie poprostu to nie kalkuluje.

A czy ktoś się pytał czy się opłaca?
Ninja wyluzuj!
Ninja napisał/a:
Zeby miec z 8V 200Kucy musisz wywalic naprawde sporo kasy. Gra niewarta świeczki i tyle.
To moje zdanie ale przeciez ty świetny mechanik zrobisz jak zechcesz i Twoje Tipo bedzie latac szybciej od Concorde'a

Skoro to Twoje zdanie, to to trzeba było na tym poprzestać! Dalsza część wypowiedzi tylko zaognia już tu prowadzoną..
Ninja napisał/a:
sam silnik to nie wszystko. Ile razy ma ktos jeszcze napisac. Wzmocnisz motor a za tym ida dalsze przeróbki.

Padło pytanie o silnik, a czy ktoś po jego modyfikacji będzie robił coś z przeniesieniem napędu i hamulcami to jego sprawa!

Poza tym Krzysiek napisał, ze ma hamulce zmienione..

Ninja jesteś bardzo podatny na "zjeżdżanie" z tematu. Kogo obchodzi jak sprzęt pod Twoją maską wygląda? Chłopaki, po co te osobiste wycieczki?

A co do tematu, to wałków za 1500zł nie kupisz. Dwa jak chcesz coś zrobić z tym silnikiem (i UWAGA uważam że nie liczą sie $$ tylko dobra zabawa i zadowolenie z tego co się zrobiło) to zrób głowice, dolot, wydech i remap kompa może ze 150-160 będzie. Jak będzie mało to Nitro.
A dalej to już spore sumy wchodzą w grę..
     Moneta

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 24-01-2007, 23:45   

ok przepraszam.

www.budowork.pl
     assistance

Krzysio2.0 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 25-01-2007, 20:00   

OK

Skoro nie mnie oceniać ciebie, to ktoś ty, żeby oceniać mnie ?
"Otworzysz maskę legacy i pokażesz " CO... ? kto tu nie dorósł?
Co do tego, czy się opłaca czy nie, to moja sprawa;
A co do zmiany autka, to pisałem, że za dużo włożyłem pracy i kasy żeby teraz zmieniać, ale nie pisałem, że nie zmienię silnika np. tak jak sugerował Romano (dzięki);jednak bardziej chodzi mi o rzeczy, które zaproponowal Raku - prosta, kontretna odpowiedź. Oto mi chodziło; więcej takich ludzi na forum by się przydało, a nie ciągłe poprawki, że nie warto dla mnie, bo to moja pasja, a zwłaszcza jeśli można to zrobic na takiej kiepskiej podstawie jak 2.0 8V - właśnie po to, żeby pokazać , że można.

PS. Dzięki wszystkim za porady; mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem; jeśli tak, to 'sorry ' wielkie dla wykształconego z legacy (wypas bryka) :D w szczególności .
Zakończmy ten post, bo to nie ma sensu; jeszcze raz dzięki dla wszystkich, co wzięli udział (w dyskusji).

Moderowany:
Nie ma powodu, by zamykać temat; w przyszłości może ktoś dorzuci jakieś ciekawe info; "zamknijmy" OffTopic w takim razie w temacie, a tak to wszystko OK, niepotrzebne nieporozumienie :D PS. (BTW) - zwracaj uwagę na jakieś drażniące 'byki' w postach, co innego malutki slang; Rav by Cię zaraz wykolorowił :D ale teraz inni przejmują pałeczkę :D
     Moneta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi