|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tuning |
Autor |
Wiadomość |
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 24-01-2007, 22:09
|
|
|
sam silnik to nie wszystko. Ile razy ma ktos jeszcze napisac. Wzmocnisz motor a za tym ida dalsze przeróbki. |
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-01-2007, 23:21
|
|
|
Ninja napisał/a: |
Krzysio2.0 napisał/a:
"CZY KTOS Z WAS PODKRECIL FIATA TIPO 2.0 8V NA OKOLO 200KUCY "
Conajmniej niedorzeczne pytanie.
Bo sie poprostu to nie kalkuluje. |
A czy ktoś się pytał czy się opłaca?
Ninja wyluzuj! Ninja napisał/a: | Zeby miec z 8V 200Kucy musisz wywalic naprawde sporo kasy. Gra niewarta świeczki i tyle.
To moje zdanie ale przeciez ty świetny mechanik zrobisz jak zechcesz i Twoje Tipo bedzie latac szybciej od Concorde'a |
Skoro to Twoje zdanie, to to trzeba było na tym poprzestać! Dalsza część wypowiedzi tylko zaognia już tu prowadzoną.. Ninja napisał/a: | sam silnik to nie wszystko. Ile razy ma ktos jeszcze napisac. Wzmocnisz motor a za tym ida dalsze przeróbki. |
Padło pytanie o silnik, a czy ktoś po jego modyfikacji będzie robił coś z przeniesieniem napędu i hamulcami to jego sprawa!
Poza tym Krzysiek napisał, ze ma hamulce zmienione..
Ninja jesteś bardzo podatny na "zjeżdżanie" z tematu. Kogo obchodzi jak sprzęt pod Twoją maską wygląda? Chłopaki, po co te osobiste wycieczki?
A co do tematu, to wałków za 1500zł nie kupisz. Dwa jak chcesz coś zrobić z tym silnikiem (i UWAGA uważam że nie liczą sie $$ tylko dobra zabawa i zadowolenie z tego co się zrobiło) to zrób głowice, dolot, wydech i remap kompa może ze 150-160 będzie. Jak będzie mało to Nitro.
A dalej to już spore sumy wchodzą w grę.. |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 24-01-2007, 23:45
|
|
|
ok przepraszam. |
|
|
Krzysio2.0
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 29 Skąd: Dzierżoniów
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 25-01-2007, 20:00
|
|
|
OK
Skoro nie mnie oceniać ciebie, to ktoś ty, żeby oceniać mnie ?
"Otworzysz maskę legacy i pokażesz " CO... ? kto tu nie dorósł?
Co do tego, czy się opłaca czy nie, to moja sprawa;
A co do zmiany autka, to pisałem, że za dużo włożyłem pracy i kasy żeby teraz zmieniać, ale nie pisałem, że nie zmienię silnika np. tak jak sugerował Romano (dzięki);jednak bardziej chodzi mi o rzeczy, które zaproponowal Raku - prosta, kontretna odpowiedź. Oto mi chodziło; więcej takich ludzi na forum by się przydało, a nie ciągłe poprawki, że nie warto dla mnie, bo to moja pasja, a zwłaszcza jeśli można to zrobic na takiej kiepskiej podstawie jak 2.0 8V - właśnie po to, żeby pokazać , że można.
PS. Dzięki wszystkim za porady; mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem; jeśli tak, to 'sorry ' wielkie dla wykształconego z legacy (wypas bryka) w szczególności .
Zakończmy ten post, bo to nie ma sensu; jeszcze raz dzięki dla wszystkich, co wzięli udział (w dyskusji).
Moderowany: | Nie ma powodu, by zamykać temat; w przyszłości może ktoś dorzuci jakieś ciekawe info; "zamknijmy" OffTopic w takim razie w temacie, a tak to wszystko OK, niepotrzebne nieporozumienie PS. (BTW) - zwracaj uwagę na jakieś drażniące 'byki' w postach, co innego malutki slang; Rav by Cię zaraz wykolorowił ale teraz inni przejmują pałeczkę |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|