|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Urząd skarbowy mnie dopadł... Co robić?? |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 04-04-2011, 12:37
|
|
|
Dokładnie. Ten 2700zł to wystarczy, że pensję masz od jakiegoś pracodawcy dajmy na to 1500zł na rękę i po 2 miesiącach już masz przekroczony "limit". |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 09-09-2011, 12:14
|
|
|
No, sprawa doszła finału po 1.5 roku. Do zapłaty zaległy podatek dochodowy i VAT na łączną kwotę 3129zł plus odsetki. Nic tylko iść, ukraść drugiemu i oddać państwu, bo innego sposobu na szybką spłatę nie widzę. Strzeżcie się sprzedaży na portalach aukcyjnych bo pewnego razu może się przytrafić niespodzianka
** Dodano: 16-09-2011, 15:44 **
Dziś poszło na konta US 4162zł (z odsetkami) . Allegro nie jest już dla ludzi, tylko dla skarbówki - uświadomiła mnie o tym pracownica która we wtorek pomagała mi składać korekty. Zapytała czy nadal sprzedaję na allegro - odpowiedziałem że sporadycznie zdarzy się sporadycznie jakaś transakcja co 1-2 miesiące. Odpowiedziała że nic mnie życie nie nauczyło, ALLEGRO NIE JEST DLA PRZECIĘTNEGO CZŁOWIEKA !!!
Powiedziała również, że nie jestem jeden w naszym powiecie, bo takich przypadków było około 100 (nawet małe płotki które zawierają rocznie transakcje na 500-700zł), a od przyszłego roku kontrole powiększą się 10-cio krotnie, także nie chciałbym was straszyć, ale...
** Dodano: 18-07-2012, 19:37 **
No, po zapłaceniu ogromnego haraczu, wyżej wymienionej kwoty 4162zł (która opiewała na połowę mojego 4-letniego zysku z allegro) dziś dostałem pismo (które doręczyła policja). Jestem podejrzany o przestępstwo skarbowe z art 60 kks oraz wykroczenie skarbowe z art 54 kodeksu karnego skarbowego. Dotyczy prowadzenia nierejestrowanej działalności gospodarczej. Mimo, że złożyłem korekty w PIT-ach, zapłaciłem wszystko co do grosza z odsetkami, no to teraz grodzi mi grzywna i kara pozbawienia wolności.
Aaa, na końcu pisma jest pouczenie, że każdy mój pobyt poza miejscem zamieszkania powyżej 7 dni muszę zgłaszać. Brzmi to trochę jakbym był mordercą, a ja przecież nic nie zrobiłem...
Jak trzeba być podłym, żeby tak zgnoić człowieka... uwielbiam ten piękny kraj. Coraz bardziej realna wydaje się emigracja, bo po tym i tak będę miał już nasrane w papierach |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|