|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zaglądajcie czasem pod maskę !!! |
Autor |
Wiadomość |
maxi
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 25 Wrz 2010 Posty: 619 Skąd: Wałbrzych
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 22-06-2012, 10:31
|
|
|
Warto zauważyć jak pajączek sprytnie uwinął konstrukcję z sieci, a co by było gdybyś otworzył maskę po tygodniu Swoją drogą ostatnio taki 'dziad' ugryzł mnie w nogę i na trafił na nerw, po dwóch dniach wylądowałem na pogotowiu, bo taki jad zapuścił że z bólu się zwijałem na całej całości nogi, a opuchlizna do tej pory schodzi z łydki ; /// |
_________________ Currently in the garage:
FIAT TIPO 1.4i.e DGT 70 HP
RENAULT THALIA 1.4i RN 75 HP ( 81 milage diagnostic process )
Części do Tipo 1.4 i.e DGT :
http://forum.tempra.org/t...sci-vt24251.htm |
|
|
|
|
minieeek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-06-2012, 10:43
|
|
|
maxi napisał/a: | Warto zauważyć jak pajączek sprytnie uwinął konstrukcję z sieci, a co by było gdybyś otworzył maskę po tygodniu |
Władca Pierścieni - Powrót Króla (scena z pająkiem) |
_________________ Było: 126p x4, CC 700, CC Sporting, CARO 1,6 GLI, Tipo 1,4S, Uno 1,0 Fire
Jest: Tipo 1,4 i.e. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 22-06-2012, 14:32
|
|
|
maxi napisał/a: | Swoją drogą ostatnio taki 'dziad' ugryzł mnie w nogę i na trafił na nerw, po dwóch dniach wylądowałem na pogotowiu, bo taki jad zapuścił że z bólu się zwijałem na całej całości nogi, a opuchlizna do tej pory schodzi z łydki ; /// |
Ty chyba nie mówisz o pająku takim pospolitym?:D Zaczynam się bać |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-06-2012, 15:49
|
|
|
Komuś nawiała z hodowli czarna wdowa
Są legalnie w sprzedaży, nawet nie wymagają rejestracji, a dużo mniej groźna Theraphosa Blondi już tak |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
maxi
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 25 Wrz 2010 Posty: 619 Skąd: Wałbrzych
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 22-06-2012, 16:30
|
|
|
miszko, zabrałem się za porządki w garażu, nawet nie poczułem, że coś mnie 'użarło'. Noga zaczeła mnie ćmić, już w pierwszym dniu, ale jak to ja hehe olałem totalnie, nie takie rzeczy się widziało. No i mam nauczkę, dobrze że pręga nie poszła do serca, zaraz zastrzyk zapodali, tabletki przepisali plus maść i czekam aż opuchlizna zejdzie |
_________________ Currently in the garage:
FIAT TIPO 1.4i.e DGT 70 HP
RENAULT THALIA 1.4i RN 75 HP ( 81 milage diagnostic process )
Części do Tipo 1.4 i.e DGT :
http://forum.tempra.org/t...sci-vt24251.htm |
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 22-06-2012, 17:09
|
|
|
D@wIdS napisał/a: | Guzik napisał/a: | minieeek napisał/a: | O autko dbam czasami lepiej niż o własną Panią. |
Błąd przyjacielu, wielki błąd i ogromny minus dla Ciebie, bo auto to tylko wielka kupa złomu
minieeek napisał/a: | I tu ciekawostka pajączek uwinął się w 24h |
Myślałem, że rok tam nie zaglądałeś |
Nie wiem czy chcesz być dla kolegi niemiły mówiąc tak o jego samochodzie czy po prostu ogólnie mówisz. W każdym razie dla mnie samochód to nie jest tylko "kupa złomu" Wyobraź sobie życie bez niego.. Ja mając do pracy 17km nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.. |
Czym więc jest samochód skoro nie kupką złomu, plastiku, gumy czy czegoś tam jeszcze? Każdy, nawet Ferrari
Dziś jest, jutro go nie ma. Dlatego dbać trzeba najbardziej, ale o kobietę, a nie o "kupkę złomu", bo ta jest na dalszych pozycjach |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 22-06-2012, 17:37
|
|
|
minieeek napisał/a: | I tu ciekawostka pajączek uwinął się w 24h
|
bardzo pracowita bestia. jednak nie chcę mi się wierzyć, że on to ulepił w 1 dzień bo to jest technicznie nie możliwe. w mojej piwnicy po 5 latach nie było takiej pajęczyny.
sam temat "zaglądajcie pod maskę" też sugeruje że chyba nie zaglądałeś tam bardzo, bardzo długo i stąd taka niespodzianka ... |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-06-2012, 17:56
|
|
|
Leśniczy, to Cie zaskoczę. Zwykły pająk krzyżak w ciągu doby potrafi upleść dwie pajęczyny. Jak wyglądają chyba każdy wie. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
minieeek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-06-2012, 23:20
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | minieeek napisał/a: | I tu ciekawostka pajączek uwinął się w 24h
|
bardzo pracowita bestia. jednak nie chcę mi się wierzyć, że on to ulepił w 1 dzień bo to jest technicznie nie możliwe. w mojej piwnicy po 5 latach nie było takiej pajęczyny.
sam temat "zaglądajcie pod maskę" też sugeruje że chyba nie zaglądałeś tam bardzo, bardzo długo i stąd taka niespodzianka ... |
Kolego Leśniczy wierz lub nie ale dobę wcześniej auto wyjechało z garażu po wymianie oleju. Po 24h efekt jak na zdjęciach. Co do tematu to wiadomo, że z przymrużeniem oka |
_________________ Było: 126p x4, CC 700, CC Sporting, CARO 1,6 GLI, Tipo 1,4S, Uno 1,0 Fire
Jest: Tipo 1,4 i.e. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|