Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycje miejscowości na IV OZFFT (Już podjęte)
Autor Wiadomość
Pele_Tipo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-06-2005, 19:41   

dzejbi napisał/a:

- Po trzecie, wyobrażacie Sobie przejazd przez miasto choćby 30 aut? Bo ja nie. Ci, którzy nie wiedzą o co mi chodzi niech przypomną Sobie przejazd przez kilkakrotnie mniejszy Tomaszów. Nie chcemy chyba stracić połowy dnia na kluczenie ulicami Łodzi tylko po to by dojechać na drugi koniec gdzie znajduje się np. tor kartingowy.

z tym sie nie do konca zgodze

warszawa jest kilkakrotnie trudniejszym do jezdzenia miastem

a mimo to w wawie takie akcje przeszly z jednym ale ze w gronie osob ktore sie jedne mniej drugie wiecej ale znaly

w kazdym razie jadac 60-70kmh w sznurku zawsze jest mozliwosc podgonienia tak aby nikt sie nie zgubil, no chyba ze sa kierwocy sieroty, to na to nic nie poradzisz

dzejbi 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 17-06-2005, 22:02   

Pele_Tipo napisał/a:
w kazdym razie jadac 60-70kmh w sznurku zawsze jest mozliwosc podgonienia tak aby nikt sie nie zgubil, no chyba ze sa kierwocy sieroty, to na to nic nie poradzisz

Chłopie, co Ty piszesz???!!! Wyobrażasz Sobie przejazd przez centrum Łodzi kolumny 40 aut z prędkością 60-70 km/h gdzie co 200-300 m są światła?
Miasto to nie gra komputerowa, gdzie można ciąć ile fabryka dała nie zważając na światła, pieszych i inne pojazdy. A jeśli ktoś tak jeździ w realu to on właśnie jest sierotą, bo albo brak mu wyobraźni, albo piątej klepki.

Nie wiem, jakie masz doświadczenia, że wypisujesz takie ciekawe rzeczy, ale założe się z każdym o dobrego browca, że nie ma możliwości przejazdu w dzień przez całą Łódź czterdziestoma autami w kolumnie bez konieczności rozdzielania się na mniejsze grupki a tym bardziej z V=70km/h :lol:

Grześko 

Wysłany: 17-06-2005, 22:34   

Pele_Tipo napisał/a:
dzejbi napisał/a:

- Po trzecie, wyobrażacie Sobie przejazd przez miasto choćby 30 aut? Bo ja nie. Ci, którzy nie wiedzą o co mi chodzi niech przypomną Sobie przejazd przez kilkakrotnie mniejszy Tomaszów. Nie chcemy chyba stracić połowy dnia na kluczenie ulicami Łodzi tylko po to by dojechać na drugi koniec gdzie znajduje się np. tor kartingowy.

z tym sie nie do konca zgodze

warszawa jest kilkakrotnie trudniejszym do jezdzenia miastem

a mimo to w wawie takie akcje przeszly z jednym ale ze w gronie osob ktore sie jedne mniej drugie wiecej ale znaly

Piotrek, po pierwsze chyba nigdy nie byłeś w Łodzi i nie znasz tamtejszych warunkówi poruszania się po mieście,
a po drugie nie mieszaj ludziom w głowach, bo w Warszawie nawet o połowę mniejszą kolumną z jakąkolwiek prędkością, bez obstawy policji i blokowania skrzyżowań nie przejedziesz nawet jednej dzielnicy, a co dopiero całe miasto.
Jazda w kolumnie to nie to samo co "kozakowanie" jednym czy dwoma autkami po ulicach i to szczególnie w godzinach wieczornych czy nocnych.
Co powoduje przejazd jakiejkolwiek większej kolumny pojazdów przez miasto, Ty jako mieszkaniec Warszawy powinienneś wiedzieć. Kończy się to przważnie zablokowaniem połowy miasta.
Dlatego ja również uważam, że zlot w jakimś większym mieście byłby fajną rzeczą, ale jest to technicznie raczej nie opłacalne i trudno wykonalne :(
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124).
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 17-06-2005, 23:17   

Wiec pozostaje SKORZĘCIN ;D Do wiekszych aglomeracji jest nie daleko i do przejazdow nie trzeba organizowac policji zeby gdzies wypasc nawet dalej....

Pele_Tipo 

Wysłany: 17-06-2005, 23:57   

Nie znam Lodzi, nawet chyba nigdy tam nie bylem... ale od osob ktore jezdza po kraju takze tirami slysze ze NIE MA drugiego takiego miasta w calej europie jak Warszawa

Musze sie zgodzic z tym blokowaniem Warszawy podczas przejazdu wiekszych kolumn w godzinach szczytu

Co do przejazdu 2-3 aut to nie masz racji, moze to i kozakowanie...
ale w godzinach nawet niekoniecznie nocnych ale chociaz wieczornych przejazd 30-40 przy tej predkosci nie stanowi problemu

Podsumowujac: moim zdaniem da rade tylko nie w godzinach szczytu... zreszta co to bylby za zlot jezdzac po miescie w godzinach szczytu...
przejazdy wieczorne zas to cos pieknego, gdy na ulicy auto przejezdza co kilka sekund, a tu nagle sie pojawia cala watacha i wszyscy ludzie na chodnikach na parkingach przy kebabach nie wiedza co sie dzieje robiac duze oczy

Dzejbi jezeli to uwazasz za brak wyobrazni
to co powiesz na jazde po 5-6 aut z predkosciami rzedu 200 kmh (po trasie torunskiej, lazienkowskiej czy wislostradzie...)
przykladowo jedzie sobie mala kolumienka, az znajdzie sie jeden kozak z ktorym sie zaczna w 3-4rech dla zabawy ganiac po calej wawie na granicy mozliwosci aut

dzejbi 

Wysłany: 18-06-2005, 08:07   

Pele_Tipo napisał/a:

to co powiesz na jazde po 5-6 aut z predkosciami rzedu 200 kmh (po trasie torunskiej, lazienkowskiej czy wislostradzie...)
przykladowo jedzie sobie mala kolumienka, az znajdzie sie jeden kozak z ktorym sie zaczna w 3-4rech dla zabawy ganiac po calej wawie na granicy mozliwosci aut

Co powiem? Debilizm!!!
Mówię to z pełną odpowiedzialnością i chyba najlepiej wiem co piszę, bo właśnie w ten sposób przed 6-ciu laty totalnie rozbiłem świetnego 140 konnego Mercedesa 190E, który po wypadku poszedł na żyletki.
Jechałem wówczas tylko 130 km/h (tylko, że na łuku).
Od tej pory jeżdżę z wyobraźnią.

A co do godzin przejazdu przez miasto to skoro sam przyznałeś, że nie byłoby sensu jechać w godzinach szczytu (które w Łodzi praktycznie trwają przez cały dzień) to co Ty byś chciał cały ten dzień robić w Arturówku? Smażyć kiełbaski i pucować auto?

roger 

Wysłany: 18-06-2005, 08:35   

Witam wszystkich

Do Dzejbiego
dzejbi napisał/a:
- Przede wszystkim uważam, że nie wiadomo jakie byłyby atrakcje to w dużym mieście nie odpoczniemy tak, jak w jakimś ośrodku (a przecież o to też chodzi - w końcu to weekend majowy).

Jacek nie patrz pod swoim kontem że nie zwiedzisz jakiegoś nowego miejsca w Polsce dla nie których Łódż właśnie może być takim ciekawym miejscem (może nigdy nie byli).

dzejbi napisał/a:
- Po drugie, osobiście uważam, iż w samej Łodzi (wliczając w to Łagiewniki i Arturówek) nie ma fajnego ośrodka na tyle, byśmy mogli tam spędzić kilka dni.

Widze Jacek że Łódż to znasz tylko po stronie Bałut i nic dalej a o stawach (camping Koło Matki Polki) to zapomniałeś.Jest jescze ośrodek w Wiśniowej Górze.

dzejbi napisał/a:

Jacek chce ci uzmysłowić ze to będzie majowy pierwszy bardzo długi weekend i daje se ręke uciąć ze 3/4 aut wyjedzie z miasta.Kolejna sprawa to taka że nie biadol tak okrutnie nad naszymi korkami i światłami bo nie jest tak tragicznie trzeba wiedzieć którendy jeżdzić i korki to nie problem a z racji wykonywanej pracy wiem coś o tym.A kolumne aut to sie prowadzi odpowiednio (wystarczy że są 3 cb-radia i temat się sam rozwiązuje ja ma 2 ktoś żeby miał jeszcze jedno a są tacy i po problemie)

dzejbi napisał/a:
- Po czwarte, dla tych którzy mieszkają w Łodzi (a przynajmniej dla mnie) nie będzie to żadna atrakcja. Łódź znam jak własną kieszeń i wg. mnie prawdziwy Zlot nie ma tu szans się udać.

To co pisałem na początku nie patrz pod swoim kontem dla kogoś Skorzęcin lub Borki mogą być nudne (osobiście do Skorzęcina zawsze moge jeżdzić 180 km to spoko dystans chociaż sie autko przewietrzy).A wydaje mi się że powinniśmy się pojawiać w różnych miejscach.

dzejbi napisał/a:
- I wreszcie po piąte. Jak znam nasz Urząd Miasta a w szczególności kochanego Pana Prezydenta to nie ma najmniejszych szans, byśmy dostali zezwolenie na paradę na Piotrkowskiej. Nawet jak będziemy już sformalizowanym klubem to i tak coś wymyślą, jestem pewien.

Jacek naprawde mało znasz nasze władze.Takie imprezy bardzo często się odbywają na Piotrkowskiej (trzeba częściej na niej bywać).A takie sprawy załatwia się w wydziale (co ktoś mi już podpowiedział)rozwoju i promocji miasta.A jak do tego dojdą media to raczej się to powinno udać.Więc nie wróż z fusów i nie pisz że "to nie ma najmniejszych szans" jak się jeszcze do tematu nie zabraliśmy.I nie zbijaj Tematu bo wystarczy że nie którzy zobaczą takie wypowiedzi i łapią nastawienie negatywne.

miszko napisał/a:
Wiec pozostaje SKORZĘCIN ;D Do wiekszych aglomeracji jest nie daleko i do przejazdow nie trzeba organizowac policji zeby gdzies wypasc nawet dalej....

Miszko słuchaj żadna policja nie będzi potrzebna w Łodzi do przejazdów spoko.A z Policją i Straża miejską trza pogadać tylko o wjazd na Piotrkowską bo jest to jako deptak i generalnie to nie wolno tam wjeżdzać.

Jacek mam nadzieje że się nie pogniewasz za moją wypowiedż.

Tu macie przykład jak inni to organizowali :
http://www.corrado.com1.pl/ spotkanie 4-6 03 2005(jak rozpoznaje śa to domki w Arturówku)

Tu kolejne i są zdjecia z miejsca gdzie dało by się smigać autkami (to ten nie dokończony tor kartingowy co pisałem wyżej)
http://www.cartoontrabant.pl/

[ Dodano: Sob 18 Cze, 2005 09:42 ]
Cytat:
A co do godzin przejazdu przez miasto to skoro sam przyznałeś, że nie byłoby sensu jechać w godzinach szczytu (które w Łodzi praktycznie trwają przez cały dzień) to co Ty byś chciał cały ten dzień robić w Arturówku? Smażyć kiełbaski i pucować auto?

LUDIZE PRZECIEŻ TO BĘDZIE MAJÓWKA :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Mniej aut na mieście
Jacek nie rób z nas drugiej Wawy, Tokyo lub New Yorku bo to nie prawda że u nas jest tak tragicznie

rogero75@gmail.com
VW CARAWELLE 95r. 2.5 ben+gaz 8+1 (TAXI)
     assistance   Moneta

Krzychu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 18-06-2005, 09:48   

Ja tam bylem w Lodzi dwa razy w wakacje i wcale tak rozowo nie jest.
     Moneta

Jarek38 

Wysłany: 18-06-2005, 11:17   

Pele_Tipo napisał/a:
Co do przejazdu 2-3 aut to nie masz racji, moze to i kozakowanie...
ale w godzinach nawet niekoniecznie nocnych ale chociaz wieczornych przejazd 30-40 przy tej predkosci nie stanowi problemu

Tak się składa, że mam trochę doświadczenia w prowadzeniu kolum i wiem co to znaczy przeprowadzić kilka aut przez miasto ze światłami bez obstawy policji.
Nawet w tak małych miastach jak Mińsk Mazowiecki, Siedlce, Łomża czy trochę większych jak Grudziądz, Olsztyn o Toruniu i Bydgoszczy a zwłaszcza Szczecinie nie wspominając przejazd kolumny 4-5 samochodów to problem zwłaszcza jeżeli nie wszyscy kierowcy znają miasto. Trochę pomagają środki łączności ale nie zawsze.
Kolumna 20-30 aut nie ma szans przejechać przez dwa kolejne skrzyżowania ze światłami bez rozerwania się na conajmniej 2 części.

Pele_Tipo napisał/a:

no fakt tego to już brakiem wyobraźni nazwać nie można

Emf 

Wysłany: 18-06-2005, 11:19   

Pele_Tipo napisał/a:

Takim sqrw..lom po zlapaniu powinno sie od razu zabierac prawo jazdy min. na 10 lat!!
Debil wciagnie "kreske" i mysli ze jest panem ulicy nie zwazajac na to ze zabije kiedys niewinna osobe, a znajac zycie taka menda sama przezyje!!! :evil:
Jak chce testowac palant auto to niech jedzie na jakas autostrade i tam grzeje 200!
Sam jechalem tyle ale wlasnie na autostradzie w godzinach porannych gdzie bylo pusto i jedyna ofiara moglem byc ja lub zajac na polu :evil:

Wracajac do tematu bo sie troche unioslem to mam pyatnie tylko czy sam przejazd bedzie frajda bo zaparkowanie w Lodzi 30-40 aut graniczy z takim cudem jak to ze niedlugo Polska bedzie potentatem ekonomicznym.
Fajnie by bylo wyjsc ekipa na Piotrkowska na piffko bo lokale sa tam super ale wtedy z Tempr bedziemy musieli sie chyba przesiasc na rowery :lol:

assistance   Moneta

Jarek38 

Wysłany: 18-06-2005, 13:34   

Tak sobie czytam o tym ściganiu i przyszedł mi do głowy pomysł kolejnego miejsca do rozpatrzenia-Góry Świętokrzyskie.
Co to ma wspólnego ze ściganiem-ano to, że w Miedzianej Górze (o ile nie pomyliłem miejscowości) jest tor wyścigowy, na którym można by było spróbować zorganizować jakieś zawody.
Trochę atrakcji turystycznych też by się znalazło, a i ośrodki wypoczynkowe nad wodą tam są.
Jest tylko jeden mały problemik-czy jest ktoś z tamtych okolic chętny do pomocy przy organizacji zlotu?
No i duży problem-czy miejsce to wogóle warto brać pod uwagę, bo w środku Polski to raczej to nie jest.

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 18-06-2005, 14:13   

Jarek38 napisał/a:
Co to ma wspólnego ze ściganiem-ano to, że w Miedzianej Górze (o ile nie pomyliłem miejscowości) jest tor wyścigowy, na którym można by było spróbować zorganizować jakieś zawody.

Na tych co mam oponach, tarczach i klockach przejadę może dwa zakręty.

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 18-06-2005, 19:01   

Cytat:
No i duży problem-czy miejsce to wogóle warto brać pod uwagę

każde ciekawe miejsce warto brać pod uwagę, więcej propozycji = więcej możliwości....
ja na przykad śledzę temacik i góry św. lub okolice by mi bardziej spasowały (bo czas djazdu, odległość itp.... łatwiej się wyrwa choćby na troszkę, nawet gdy więcej zajęć)...
a jak ktoś chce dłużej pobyć to nawet może np pozwiedzać okoliczne zamki (ruiny) czy po górach przećwiczyć kondycję itp itd..... zawsze każdy znajdzie plusy i minusy, ale proponować wg mnie warto jak coś do głowy przyjdzie....
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Jacacenty 

Wysłany: 18-06-2005, 19:08   

Ja tam po ostatnim zlocie przestałem bać się odległości - prawie 1200 km. Na dobrą sprawę, bardziej do mnie przemawia kryterium atrakcyjności i możliwości niż dystansu.

miszko 

Wysłany: 18-06-2005, 23:19   

Jarek38, chmm ciekawe miejsce.

Ja powiem tylko tyle, jestem za tym zeby taki zlot ulokowac w takiej miejscowosci gdzie bedzie ona na skraju " na uboczu" tak zebysmy mieli luz. Organizowanie w miescie zlotu to nie jest najciekawszy pomysl. Widzieliscie co sie dzialo jak na ostatnim zlocie przejezdzalismy przez miasto... 4 auta jechaly z przodu pozniej kilka nie ze zlotu i znowu cala kolumna naszych. W miescie niestety trzeba sie pilnowac i taka duza ilosc aut napewno sie poblokuje czy to nie na swiatlach to w ruchu (ktos kogos wpusci itp).

Czyli: zlot w miejscu gdzie bedziemy mieli luz, czyli na uboczu w jakism ciekawym osrodku. Cos a'la Skorzecin czy Borki, osrodek w jednym miejscu, a pare km dalej miasto.

Jagi 

Wysłany: 18-06-2005, 23:39   

Warszawa odpada, Kaczor sie nie zgodzi na parade :twisted:

Jacacenty 

Wysłany: 18-06-2005, 23:45   

Jagi napisał/a:
Warszawa odpada, Kaczor sie nie zgodzi na parade

Smutne ale prawdziwe.

dzejbi 

Wysłany: 19-06-2005, 10:16   

Dobra, zaczyna się robić gorąco w tych postach a poza tym odchodzimy od meritum sprawy.

Pele, może kto inny rzeczywiście nie wie na temat czego sie wypowiada, ale jak juz pisałem, myślę że ja wiem. Pozostaly mi jedynie fotki po moim ukochanym Merolu.

Teraz z pełnym przekonaniem twierdzę, że takie ściganie to była głupota i nigdy bym tego błędu już nie powtórzył.

I jeszcze jedno. Pele, skoro jednak cały czas obstajesz przy tym, że kolumna przejedzie przez miasto to rozumiem, że gdyby jednak odbył się następny zlot w Łodzi czy innym dużym mieście to nie wymiękniesz i przyjmiesz zakład, że 40 aut nie przejedzie w kolumnie. Możemy nawet podwyższyć stawkę z piwka do jakiejś markowej flaszki ;)

Dobra, myślę że teraz przejdźmy dalej do typowania miejscowości na next Zlot!!
Tu nie powinno być takich dyskusji jak kilka tematów wyżej.

EOT

Jarek38 

Wysłany: 19-06-2005, 10:21   

Panowie EMF i PELE_TIPO usuwam wasze posty.

Jak chcecie gadać w ten sposób to proponuję GG lub w ostateczności załóżcie sobie do tego osobny temat w odpowiednim dziale.

Emf 

Wysłany: 19-06-2005, 10:32   

Juz wyrazilem swoje zdanie i je tylko potwierdze, ze uwazam duze miasto nie najlepszym pomyslem na zlot.
Co z tego ze sie przejedziemy jak nawet nie zatrzymamy sie nawet na zadne piwko lub soczek ;) bo zaparkowanie tylu aut w centrum Lodzi to cud.
Zreszta sam przejazd musialby przebiegac wylacznie ulicami takimi jak Pilsudskiego, Wlokniarzy bo mniejszymi porozbijamy sie na "tysiac" grup.

assistance   Moneta

Radzio_wawa 

Wysłany: 19-06-2005, 14:29   

Zróbmy kolejny zlot w Borach Tucholskich, tam jest całkiem fajnie. :D

Sklep Czarodziejski... http://www.fraida.pl
     Moneta

miszko 

Wysłany: 19-06-2005, 22:38   

A moim zdaniem przydal by sie gdzie indziej. Borki juz widzielismy ;D Pora na cos innego.

Jacacenty 

Wysłany: 19-06-2005, 22:40   

Radzio_wawa napisał/a:
Zróbmy kolejny zlot w Borach Tucholskich, tam jest całkiem fajnie.

miszko napisał/a:
A moim zdaniem przydal by sie gdzie indziej. Borki juz widzielismy ;D Pora na cos innego.

??
Radek pisze o innej miejscowości :D .

Grześko 

Wysłany: 19-06-2005, 22:41   

Miszko, Radzio_wawa pisze o Borach Tucholskich, a nie o ośrodku Borki.
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124).
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 19-06-2005, 22:41   

Jacacenty napisał/a:
Radek pisze o innej miejscowości

Haha, to nie wiedzialem, a gdzie te Borki Tucholskie?

Odpowiedz do tematu