Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycje miejscowości na IV OZFFT (Już podjęte)
Autor Wiadomość
Jagi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-05-2005, 07:56   Propozycje miejscowości na IV OZFFT (Już podjęte)

Hello

Wpisujcie tu proszę ewentualne lokalizacje, ośrodki, fajne miejsca które znacie i które nadają się na organizację takiej imprezy.
Postępując w myśl zasady co roku gdzie indziej ...
albo ewentualnie pozostają nam wypróbowane pomysły Skoj lub Borki w których byliśmy i możemy doszlifowywać atrakcje nauczeni doświadczeniami...

Głosować będziemy później ... na razie proszę o podawanie miejsc z krótkim opisem dlaczego uważacie dane miejsce za dobrą lokalizację IV OZFFT

Pozdrawiam

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 04-05-2005, 08:32   

Wybor miedzy Skoj - Borki i dobra organizacja. Co do Skoja wiadomo mozecie liczyc na mnie i napewno sie jakies atrakcje wymysli... w sumie mozna by bylo zrealizowac plan zakladany na III OZFT (a bylo co do roboty).
Co do Borek liczymy na Head Team i dobre przypilnowanie w Borkach ;)

assistance   Moneta

Jagi 

Wysłany: 04-05-2005, 08:49   

Faktem jest że o rzeczach takich jak punkt strzelecki, ceny go-kartów, miejsce na wyścigi dowiedzieliśmy się na miejscu i organizowaliśmy spontanicznie ... ale w przypadku Borek możemy następnym razem już dopiąć wszystko na ostatni guzik. Tak samo się sprawa ma w przypadku Skorzęcina ... nowe miejsce to przedewszystkim bardzo dobry rekonesans, aby taki był musielibyśmy ustalić miejsce jeszcze przed końcem sezonu letniego i wybrać się tam gdy wszystkie atrakcje są dostępne żeby zbadać dokładnie co oferuje ośrodek i jakie są ceny a nie jeździć w zimę gdzie wszystko jest zamknięte, przywalone śniegiem i mało przekonujące dla osób oglądających relacje ...

Radzio_wawa 

Wysłany: 04-05-2005, 11:36   

W pełni podzielam opinię przedmówcy. Aby wszystko dobrze zorganizować, trzeba to ustalić dużo wcześniej, bez tysiąca ankiet i wciąż przedłużanych terminów głosowań.

Sklep Czarodziejski... http://www.fraida.pl
     Moneta

sloneczna 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 12-05-2005, 20:20   

Moja propozycja to :KOBYLA GÓRA
http://waldiqzaj.republika.pl/
BAZA NOCLEGOWA. http://www.maciejanka.pl/
Jest to miejscowość oddalona od mojego miejsca zam 9 km

Opracuje dokładny i profesjonalny program zlotu wtedy będę starał się o wasze zaakceptowanie miejsca .
Niechcę pisać bez konkretnej oferty i zachwalać bez wczesnejszego przygotowania.
To jest tylko namiastka .
     assistance   Moneta

Radzio_wawa 

Wysłany: 15-05-2005, 13:45   

Hyhy, brzmi intrygująco :D

Sklep Czarodziejski... http://www.fraida.pl
     Moneta

Grześko 

Wysłany: 15-05-2005, 20:07   

sloneczna napisał/a:
BAZA NOCLEGOWA. http://www.maciejanka.pl/

Nie no fajnie, tylko ciut drogo. Obawiam się, że spośród braci klubowej może być mało chętnych na ten pensjonat #-o :(
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124).
     assistance   Moneta

rhoody 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 15-05-2005, 21:28   

dokładnie!!! popieram przedmówcę... to może być za wysoka cena...

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 15-05-2005, 21:31   

Grzesko byles bardzo delikatny :D

Tam jest CHOLERNIE drogo.
Trzy nocki i 600zl poszlooooooo :?

assistance   Moneta

dzejbi 

Wysłany: 31-05-2005, 09:49   

Dla mnie Borki mają jedną wielką zaletę nad Skorzęcinem.
Mianowicie w Borkach jest dużo mniej atrakcji "rozpraszających", tzn. dyskotek, barów, wesołych miasteczek itp.
Według mnie takie dodatkowe atrakcje tylko psują ideę wspólnej imprezy.
Przypomnijcie sobie rok temu jak było w Skoju. Zanim się wszyscy zebrali, odliczyli to minęło dużo czasu. Potem jak mięliśmy gdzieś jechać, to znów okazało się, że kogoś nie ma bo pojechał np po hamburgera...
W Borkach nic takiego nie było (lub przynajmniej w mniejszym stopniu).

Oczywiście nie jestem zagorzałym przeciwnikiem Skorzęcina, bo fajnie tam jest, ale ja uznaję wyższośc Borek, także ze względu na okazały parking z możliwością przeprowadzania różnych zawodów.

Takie jest moje zdanie, ale oczywiście ostateczną decyzję pozostawiam demokratycznemu głosowaniu.

Jarek38 

Wysłany: 03-06-2005, 17:27   

A zauważyliście, że w przyszłym roku weekend pierwszomajowy będzie miał aż 5 dni?

Jeżeli chodzi o przewagę Borek nad Skorzęcinem to zauważyłem jeszcze jedną ważną rzecz szczególnie dla osób wybierających się z dziećmi. W Borkach po ośrodku wypoczynkowym nie jeżdżą samochody co dzieje się niestety w Skorzęcinie (przynajmniej tak to zauważyłem na filmach ze Skorzęcina). Poza tym jest tam na tyle bezpiecznie, że nawet takie dzieciaczki jak moje (4 i 7 lat) biegały sobie po ośrodku same.
Nawaliła trochę organizacja, szczególnie w niedzielę przed południem (wyjazd do Spały) ale myślę że następnym razem będzie już lepiej.

miszko 

Wysłany: 03-06-2005, 22:24   

Jarek38 napisał/a:
W Borkach po ośrodku wypoczynkowym nie jeżdżą samochody co dzieje się niestety w Skorzęcinie (przynajmniej tak to zauważyłem na filmach ze Skorzęcina). Poza tym jest tam na tyle bezpiecznie, że nawet takie dzieciaczki jak moje (4 i 7 lat) biegały sobie po ośrodku same.

No wlasnie Jarek ;) Tak to jest jak sie nie bylo w Skorzecinie.
Tam jest tak zrobione ze z samego rana otwieraja "barykady" i auta moga sie przemieszczac. (dostawy do sklepow itp.) Oczywiscie sa garby na drodze ktore nie pozwalaja sie rozpedzac, oraz zaplanowany ruch jednokierunkowy. Gdzies juz okolo popoludnia "stawiane" sa rurki te w ksztalcie odwroconej litery U. Tak wiec ruch jest tam "wstrzymany". Nie ma sie czego obawiac. Film Rogera wlasnie byl krecony kiedy byl jakis ruch bo barykady byly zdjete, wiec stad twoje spostrzezenia.

Jest tam duzo dzieciakow z rodzinami tak wiec nie ma sie czego obawiac.

Ktos napisal ze w Skorzecinie jest duzo atrakcji rozpraszajacych.... wiadomo jesli kazdy dostanie plan do reki i powie sie 13 jestes na placu to kazdy chyba sie dostosuje. Wiec dobre rozplanowanie wszystkiego to podstawa.

Ja jednak nadal jestem za Skorzecinem. Borki mi sie podobaly, ale na organizacje takich imprezek chyba i dla nas lepszym miejscem rozreklamowaia sie bedzie Skorzecin. No i niedalko polozony zamkniety odcinek drogi.

A i wypady poza osrodek mozna zrobic w "dobre" miejsca z atrakcjami.

Wiadomo mlodszy wiekiem szuka atrakcji, wiec moja propozcyja to Skorzecin.

Sh4rKy 

Wysłany: 03-06-2005, 22:27   

Witam!
Proponuje Łódź, bo mam blisko :)
Ewentualnie Zgierz -> to koło Łodzi.
Jeśli już zlot był kiedyś w Łodzi to sorka ale świeży tutaj jestem :)

--

Wyhoduj własnego Chomika! Udostępniaj i pobieraj pliki!
     assistance

rhoody 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 03-06-2005, 22:31   

ok łódź, ale co proponujesz dalej... chodzi o miejsce, w którym ma odbyć się kolejny ogólnopolski zlot - jeśli szukasz częstych cyklicznych spotkań zajrzyj do działu regionalne... 8)

Sh4rKy 

Wysłany: 03-06-2005, 22:35   

Nie, mówię o ogólnopolskim właśnie, jest w Łodzi pare miejsc w których taki zlocik mógłby się odbyć. Jeśli będziecie zainteresowani mogę popytać o szczegóły, tymczasem zwijam się do wyra.
Pozdrawiam.

--

assistance

Jarek38 

Wysłany: 04-06-2005, 12:27   

miszko napisał/a:
No wlasnie Jarek ;) Tak to jest jak sie nie bylo w Skorzecinie.

Całkowicie się z tobą zgadzam. Zresztą zaznaczyłem że to tylko spostrzeżenie na podstawie filmu.
Proponuję jednak nie zaczynać dyskusji na temat przewagi Skorzęcina nad Borkami (lub odwrotnie).
Moja uwaga na temat ruchu samochodów po terenie ośrodka miała na celu zasygnalizowanie tego co moim zdaniem ma znaczenie przy poszukiwaniu miejsca na kolejny zlot. Uważam, że zarówno pozytywne jak i negatywne spostrzeżenia z Borek i Skorzęcina są wartościowe i powinny być brane pod uwagę przy poszukiwaniach miejsca prawie idealnego.

roger 

Wysłany: 04-06-2005, 12:45   

Witam wszystkich

Jeżeli chodzi o Łódz to mamy pare baz noclegowych które są niby w Łodzi ale na uboczu:

http://lodz.naszemiasto.pl/noclegi/31126_70.html
Wiem że nie ma cennika ale go xzałatwie i am podam.
To tylko jedno miejsce którego miałem link pożniej podam więcej .
Jeszcze jest ośrodek w Arturówku są tam domki.Obok są dwa stawy na jednym sa kajaki itp.

Znalazło by się miejsce nawet na ściganie się samochodami na "torze kartingowym" - jest to nie dokończona budowa czasów PRL ale tam się odbywają imprezki typu otwarcie tunning roku itp.

Pod Łodzią mamy nie duży tor kartingowy (okolice Rzgowa z centrum miasta jakieś 15 minut jazdy trasa na Katowice).

Dało by się zrobić parade na ulicy Piotrkowskiej i Ją pokazać w mediach (takie rzeczy już były robione nawet przy pomocy policji).

No to by narazie było tyle i narazie

rogero75@gmail.com
VW CARAWELLE 95r. 2.5 ben+gaz 8+1 (TAXI)
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 04-06-2005, 19:48   

Myslę ze kol. Roger ma najlepsza propozycje! Skorzecin juz byl, Borki juz byly, moze teraz cos innego. Roger, wiem ze masz malo czasu, ale do IV zlotu jeszcze duuuzo czasu wiec moze dowiedz sie o jakies koszta noclegow, jak z miejscem na imprezki (jak mniej wieciej ten tor wylada) oraz czy sa jakies atrakcje.

Sh4rKy 

Wysłany: 05-06-2005, 10:54   

Eeeej to ja rzuciłem temat Łodzi :P No ale niech wam będzie :D

--

assistance

roger 

Wysłany: 05-06-2005, 14:05   

A więc tak ......

Tor do jezdzenia dla Nas jest to niedokończona inwestycja PZM z czasów komuny sam na go-kartach się tam scigałem (wyczynowo) jest dość techniczny . Są na nim rozgrywana różne zawody typu (tunning klub Łódż , motocyklami też na nim śmigają , jak jest jakiś rajd samochodowy to na nim jest jakaś zawsze sprawnościówka ) lokalizacja okolice giełdy samochodowej.

Tor gdzie można by było pojeżdzić na "kartach" jest mniej więcej tej wielkości co widziłem na zdjęciach z Borek (może ciut mniejszy) znajduje się w Gospodarzu miedzy Łodzią a Tuszynem (można pogadać ile by miała kosztować ta zabawa i zarezerwować danego dnia sobie ten tor tylko dla Nas)

Odnośnie cen to się wszystkiego dowiem i podam na forum jest jeszcze ośrodek w Wiśniowej Górze (można powiedzieć że to jest już w Łodzi) .
Jak się uda i będą mieli stronki to podam linki a jak nie to zrobie kilka fotek i spisze wszystkie ważne dla nas dane.

Jeżeli chodzi o parade na Piotrkowskiej to jest to temat do załatwienia(takie sprawy już się w Łodzi odbywały "Syrenki , Warszawy , Hondy ,ostatnio Porsche". Pójde do naszej regionalenej Tv i się załatwi z medjami a z Policją to się też da załatwić .
Narazie nic nie mówie na sto procent ale będe robił wszystko co się da żeby wypalił temat.Rozumie że terminem by była majówka.

No i jescze jedna sprawa kto z Łodzi lub okolic jeszcze by się podjął ze mną tego teamtu.Bo zawsze lepiej wygląda jak się ze dwie osoby na rozmowy wybierają niż jedna.

Uff :roll: ale się rozpisałem no to by było na tyle i narqa.

rogero75@gmail.com
VW CARAWELLE 95r. 2.5 ben+gaz 8+1 (TAXI)
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 14-06-2005, 09:01   

Sh4rKy napisał/a:
Eeeej to ja rzuciłem temat Łodzi No ale niech wam będzie

Ty podrzuciles a Roger rozwinal :P

Krzychu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 16-06-2005, 23:12   

Ciekawa propozycja! Popieram zdecydowanie. Ciekawe jak bedzie z realizacją. A co do parady na Piotrkowskiej to Tipo/Tempra to nie to samo co Porsche czy stare Warszawy, jest to zwykly samochód więc nie będzie to żadną atrakcją dla ludzi. No chyba ze na zlocie auta bylyby liczone w setkach to inna sprawa. Ale na max 40 aut organizacja "parady" jest zbyteczna. Takie jest moje zdanie. :-k
     Moneta

miszko 

Wysłany: 16-06-2005, 23:28   

Krzychu napisał/a:
A co do parady na Piotrkowskiej to Tipo/Tempra to nie to samo co Porsche czy stare Warszawy, jest to zwykly samochód więc nie będzie to żadną atrakcją dla ludzi.

A co to ma do znaczenia? Wcale nie trzeba jezdzic "luksysowym" autem zeby moc nim paradowac. Jesli pojedzie dajmy na to 40 aut to rowniez mozna zrobic swietna parade.
To jest dla nas i innych, chcemy zostac zauwazeni to trzeba takie cos zrobic.

dzejbi 

Wysłany: 17-06-2005, 00:26   

Panowie, tak czytam to co piszecie i dochodzę do wniosku, że jednak muszę dorzucić coś od siebie.

Jak wiecie jestem z Łodzi i wydawałoby się, że powinienem się cieszyć jak dziecko z pomysłu zorganizowania IV Zlotu w moim mieście, ale wcale tak nie jest. Mało tego nie jestem zachwycony przeprowadzeniem Zlotu w jakimkolwiek dużym mieście w Polsce
.
Pomyślicie, ze mówię głupoty. Przecież dla mnie powinien to być świetny pomysł (mało pójdzie benzyny, nie tracę czasu na dojazd itp.), ale jak przeanalizujecie wszystkie za i przeciw to podzielicie (mam nadzieje) mój pogląd.

Moje zdanie uzasadniam poniższymi faktami:

- Przede wszystkim uważam, że nie wiadomo jakie byłyby atrakcje to w dużym mieście nie odpoczniemy tak, jak w jakimś ośrodku (a przecież o to też chodzi - w końcu to weekend majowy).
- Po drugie, osobiście uważam, iż w samej Łodzi (wliczając w to Łagiewniki i Arturówek) nie ma fajnego ośrodka na tyle, byśmy mogli tam spędzić kilka dni.
- Po trzecie, wyobrażacie Sobie przejazd przez miasto choćby 30 aut? Bo ja nie. Ci, którzy nie wiedzą o co mi chodzi niech przypomną Sobie przejazd przez kilkakrotnie mniejszy Tomaszów. Nie chcemy chyba stracić połowy dnia na kluczenie ulicami Łodzi tylko po to by dojechać na drugi koniec gdzie znajduje się np. tor kartingowy.
- Po czwarte, dla tych którzy mieszkają w Łodzi (a przynajmniej dla mnie) nie będzie to żadna atrakcja. Łódź znam jak własną kieszeń i wg. mnie prawdziwy Zlot nie ma tu szans się udać.
- I wreszcie po piąte. Jak znam nasz Urząd Miasta a w szczególności kochanego Pana Prezydenta to nie ma najmniejszych szans, byśmy dostali zezwolenie na paradę na Piotrkowskiej. Nawet jak będziemy już sformalizowanym klubem to i tak coś wymyślą, jestem pewien.

Na koniec parę słów, żebyście jednak mnie nie zlinczowali ;)
Proszę nie myślcie, że tylko rzucam kłody pod nogi (a raczej koła). Naprawde nie to mam w zamiarze. Uważam, że dobrze robimy wyrażając w tym temacie swoje opinie. Czasu jest jeszcze dużo i nie mamy co popadać w obłędy i bawić się w jakieś wielkie szczegóły. Proponuję, żeby do końca tego roku dojśc do porozumienia w sprawie miejsca na następny Zlot. Ten termin wg. mnie w zupełności wystarczy. W tym roku temat Borek narodził się chyba koło lutego i wg. mnie wszystko świetnie wyszło.
Oczywiście równorzędnie powinniśmy próbować sformalizować naszą Organizację (ale to już było poruszane w innym temacie na Forum).

I do Rogera:
To, że nie do końca popieram Twoją propozycję (Zlotu w Łodzi), nie zmienia fatku iż jestem pełen uznania dla Ciebie za szczegóły organizacyjne i chęć poświęcenia czasu na załatwianie niezbędnych spraw. =D>

Emf 

Wysłany: 17-06-2005, 15:06   

Ja mam podobne zdanie jak Dzejbi tylko on wyreczyl mnie w pisaniu :)

assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu