Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
AAA... się wkurzyłem !
Autor Wiadomość
VEndriuV 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 22-12-2010, 16:30   AAA... się wkurzyłem !

Witam, a więc musze się troche wyładować !

Dzisiaj jadąc ulicą, przed nami jechał dostawczy. W pewnym momencie się zatrzymał i włączył awaryjne i stoi. Otwiera pake i zaczyna wyciagać rzeczy... Jakieś lodówki chyba. Miejsca nie ma żeby przejechać, a ten patrz na auta i ma to gdzieś, ja juz miałem takie nerwy że podjechałem mu pod dupe, żeby nie mógł nic wyciągnać, to pyskował "wypier.. itp.)

No co za ludzie ! :sciana: , troche żałuje, że zdjęcia nie zrobiłem i nie poszedłem na policje.
:sciana: Bo ludzie w ogóle nie myslą i jeszcze cwaniakuje ...

Co Wy byście zrobili ?

Białe auto dość stare chyba ford transit na SJ numerów nie zapisywałem...
     Moneta

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 22-12-2010, 17:04   

VEndriuV napisał/a:
Co Wy byście zrobili ?

poczekał bym aż będzie blisko mojej maski ... Wtedy bym zatrąbił swoimi hornami :D i by dostał zawału a ja bym miał ubaw haha

** Dodano: 22-12-2010, 17:07 **
i nie szło go ominąć ? Gdzieś musiał wytachać ładunek :p
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

VEndriuV 

Wysłany: 22-12-2010, 17:46   

Tak stał... to czerwone to zaspy śniegu, przez które nie było szans jechać, on się tak inteligencie w nią wjechał, że potem wyjechać jeszcze nie umiał !. A po drugiej stronie był wjazd w którym mógł się schować jak juz mu się tak bardzo na plac nie chciało wjechać gdzie nosił sprzęt. Do tego chamsko wolno sobie szedł....

Co do klaksonu to też tak zrobiłem, najpierw pyskówka jak mu podjechałem, potem zamykał pake to podjechałem pod niego (stał tyłem) i też zatrąbiłem, chyba zwątpił, bo ino się popatrzał, ale juz nic nie marudził...

Ja nic nie mówiłem, bo jestem za nerwowy, ale z matką jechałem to się darła po nim to z jego strony zamiast przepraszam leciały teksty "spier.." itp.

Szczerze mówią, miałem ochotę to nagrać i od razu jechać na policję, akurat nie daleko było... Bo teraz to tylko siedzi we mnie...
     Moneta

Luczu 

Wysłany: 22-12-2010, 18:04   

ano czasem dochodzi do spięć. Czasem lepiej się opanować bo może się skończyć rękoczynem. A na co to komu.

O ile nie było zakazu zatrzymywania i postoju to mógł sobie tam przystanąć.

VEndriuV napisał/a:
Szczerze mówią, miałem ochotę to nagrać i od razu jechać na policję, akurat nie daleko było... Bo teraz to tylko siedzi we mnie...

Po co robić z igły widły. Takich sytuacji jest od groma. Jak by wszyscy chcieli z takimi pierdołami na policję latać to chłopaki już w ogóle by nie mieli czasy zając się poważnymi sprawami
Jest
     Moneta

VEndriuV 

Wysłany: 22-12-2010, 18:07   

Luczu, no tak, ale mógł wjechać na plac i nic by nie było. Z tego wynika, że moge se stanąć na środku skrzyżowania dać awaryjne i mieć wszystkich gdzieś. Albo stanąc poprzek i zablokować cała droge. Troche bez przesady, co innego jakby przynajmniej jedno auto się zmieściło to jakoś by to szło, ale żeby zablokować całą ulice ?

Do tego chamskie zachowanie, co innego jakby powiedział, proszę poczekać szybko się uwiniemy i pojedziemy... Ale nie on idzie powoli i łaskę robi że odjedzie jak zrobi swoje. Po 20 min.

Moneta

tymek 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 22-12-2010, 18:07   

VEndriuV, moze i chamsko sie zachował jesli klną i itp ale wiem z własnego doswiadczenia jako kierowcy zawodowego tez czasem tak blokowałem ciezarówką przejazd bo nie było innej mozliwosci ale zawsze jakos dogadywałem sie na spokojnie z ludzmi zeby mnie zrozumieli ze to moja praca i za chwile odjezdzam

ciechu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 22-12-2010, 18:08   

VEndriuV, pocieszę Cię. Ja nie mogłem w śródmieściu ZG przejechać bo pewien pan prawie pod posterunkiem policji spotkał pewną panią i wysiedli z samochodów na środku ulicy zaczynając gadkę. Ot, tak. Dawno się chyba nie widzieli. A jak zatrąbiłem to gość zdziwiony że nie mogę poczekać... Nikt nic nie wyładowywał. Po prostu sobie gadali. Pomogło dopiero, kiedy klakson przytrzymałem na dobre 40-50 sekund bez przerwy. Zmyli się kiedy gapie zaczęli wytykać ich palcami.
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Luczu 

Wysłany: 22-12-2010, 18:08   

VEndriuV napisał/a:
no tak, ale mógł wjechać na plac i nic by nie było.

No mógł ale tego nie zrobił. Są różni ludzie.
Jest
     Moneta

wladeczek22 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 22-12-2010, 18:09   

jak gościa nie było przy samochodzie trzeba było podejść ze śrubokrętem i przebić dwa koła i pojechać inną drogą :) na pewno by się ucieszył i może nauczył by się parkować :) :)

ciechu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 22-12-2010, 18:10   

wladeczek22, heh dziwne masz koleś podejście do życia
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Luczu 

Wysłany: 22-12-2010, 18:11   

tymek, No właśnie jest jeszcze taka sprawa, że dostawcy mają terminy i czasem nie mają czasu szukac miejsca. Ale to nie zwalnia nikogo z braku kultury. Co innego normalnie pogadać przeprosić wytłumaczyć a co innego robić z siebie pana drogi i myśleć że wszystko mi wolno
Jest
     Moneta

VEndriuV 

Wysłany: 22-12-2010, 18:13   

ciechu, no własnie to jest przykład ludzkiej głupoty co ludzie robią...

tymek, Ja to rozumiem, ale zaczeło się od tego, że koleś co stał pierwszy pokazał mu, że nie może przejechać, to ten go olał z taki "masz pecha"... Bo co innego jakby normalnie powiedział, żeby poczekać i jakby było widać pośpiech, ale nic on sobie spokojnie szedł.

Do tego miał miejsce po drugiej stronie żeby przynajmniej połowe auta schować, wtedy by jedna strona jechała i wahadełko by było przynajmniej.

wladeczek22, bez przesady ;) nawet nie było jak wyjechać, bo za mną z 10 aut...

Tak samo mogłem stać za nim tak długo żeby nic nie wyciągnął i musiałby odjechać, ale bardziej pomyślałem o ludziach za mną niż o tym idiocie.
     Moneta

Tomasz@20@KSU 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 22-12-2010, 18:43   

mnie też dziś przyblokował kurier zostawiając dostawczaka na środku bardzo wąskiej dróżki. Spieszyło mi się bo w pracy wszyscy jeszcze czekali aż wrócę, ale jak postawiłem się w roli człowieka który ma jeszcze kilkadziesiąt paczek do rozwiezienia i też chce kiedyś wreszcie skończyć tą pracę, zobaczyć się z rodziną, a być może jeśli ich nie rozwiezie na czas to będzie miał problemy w pracy przez to stwierdziłem że poczekam spokojnie

Ale różnica jest taka że widać było że się przejmuje innymi, bo gdy zobaczył że komuś zablokował przejazd to tak się spieszył z wydawaniem kobiecinie drobnych że aż się mu wszystko rozsypywało ;D

Tak więc w zamian za stracone nerwy zafundował mi dość ciekawy kabaret :lol:

VEndriuV 

Wysłany: 22-12-2010, 18:48   

Tomasz@20@KSU, własnie u niego tego brakowało, mu wręcz odwrotnie w ogóle sie nie spieszył i zamiast przeprosić to jak wyżej napisałem co było...
     Moneta

Tomasz@20@KSU 

Wysłany: 22-12-2010, 18:49   

Po prostu był złośliwy i specjalnie jeszcze wolniej wszystko robił :red_kartka:

rob 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 22-12-2010, 18:53   

VEndriuV,

Bo teraz jest tak każdy pała może być dostawcą (choć mają swoje prawa,musi szybko rozładować ,miejsca mało itd..) ale trzeba mieć trochę oliwy w łepetynie.
Wyjść przeprosić i było by ok ale takie bydle co jezdzi wokół komina nie ma o tym zielonego pojęcia.
Dziś widziałem podobne zdarzenie: podjechał gość autem 7-tonowym musiał wyładować ładunek a za nim jako pierwsi staneli policaje,wyszedł misiek pogadał z gościem potem podeszedł do kilku czekających już aut za nim i poprosił o chwilę cierpliwości ,mówiąc że potrwa to tylko chwilkę i prosi o wyrozumiałość.
Jak się chce to można tylko przeważnie polak polakowi na końcu świata wsadził by widły w dupę jak by tylko je miał w aucie.
pozdrawiam

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 22-12-2010, 19:42   

ciechu napisał/a:
wladeczek22, heh dziwne masz koleś podejście do życia

dokładnie, co Ci da takie zachowanie? burak pozostanie burakiem zawsze, najlepiej to olać jeden powie do Ciebie spier... a drugi wyciągnie "klamkę" albo "scyzoryk", tak jak to się zdarzało. był kiedyś przypadek że na drodze jeden na drugiego zatrąbił to ten drugi potem zajechał pierwszemu drogę i dźgnął go albo usiłował dźgnąć nożem...

a odnośnie załej sytuacji to VEndriuV, dziś on zablokował, jutro Ty zablokujesz :) różnie to bywa ;)
     assistance   Moneta

VEndriuV 

Wysłany: 22-12-2010, 20:32   

Świstak, akurat w to wątpie ;) chyba, że bedzie usterka, to tak czy siak bym przepchał auto w lepsze miejsce.

Bo świadomie nigdy tak nie robię, żeby kogoś zablokować i do tego tak się zachowywać. Jeżeli "muszę" to robię coś bardzo szybko, a nie ide sobie powoli...
     Moneta

Luczu 

Wysłany: 22-12-2010, 20:36   

VEndriuV napisał/a:
Bo świadomie nigdy tak nie robię, żeby kogoś zablokować i do tego tak się zachowywać. Jeżeli "muszę" to robię coś bardzo szybko, a nie ide sobie powoli...

Ty nie ale są ludzie którzy mają wszystkich innych w głębokim poważaniu i mają się za nie wiadomo co.
Jest
     Moneta

VEndriuV 

Wysłany: 22-12-2010, 22:38   

Luczu napisał/a:
VEndriuV napisał/a:

Ty nie ale są ludzie którzy mają wszystkich innych w głębokim poważaniu i mają się za nie wiadomo co.

no i najgorsze jest to, że większości nie można nic zrobić.
     Moneta

meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 23-12-2010, 01:08   

Luczu napisał/a:
Jak by wszyscy chcieli z takimi pierdołami na policję latać to chłopaki już w ogóle by nie mieli czasy zając się poważnymi sprawami

Dajże spokój, panowie policaje są zbyt zajęci czajeniem się w krzakach z suszarą, albo prześladowaniem kierowców nioznakowanym wozem w miejscach gdzie są 3 pasy ruchu w jedną stronę i beznadziejne ograniczenie do 50 km/h bądź też staniem pod akademikiem i czekaniem kiedy tylko nieświadomy student wyjdzie pogadać i otworzy piwo, albo przejdzie na drugą stronę ulicy parę metrów od pasów. Nie możemy im zawracać głowy takimi pierdołami jak rozładowywanie korków czy też kierowaniem ruchu. Lepiej niech się zaczają za warsztatem samochodowym i łapią każdego mechanika który świeżo naprawi wóz i wyjedzie go wypróbować bez dokumentów, albo staną pod sklepem na wsi wypatrzą każdego kto wyjdzie i będzie szedł po prawej stronie ulicy - "OD TEGO ONI SĄ, OD TEGO SĄ ONI"!!! Nie mam absolutnie żadnego poważania dla policji, żygać mi się chce jak widzę radiowóz...
Co do kierowcy który rozładowywał transport, to trochę winy jest po obu stronach - nie dziwię mu się że chciał to szybko załatwić i tak zrobił jak zrobił. Z drugiej strony gdyby chociaż wyszedł i powiedział do pierwszego kierowcy jaka jest sprawa to chociaż zachowałby się jak człowiek, uspokoiłby kierowcę a tak to wyszło jak wyszło ...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

Luczu 

Wysłany: 23-12-2010, 01:25   

meter30 napisał/a:
Lepiej niech się zaczają za warsztatem samochodowym i łapią każdego mechanika który świeżo naprawi wóz i wyjedzie go wypróbować bez dokumentów, albo staną pod sklepem na wsi wypatrzą każdego kto wyjdzie i będzie szedł po prawej stronie ulicy

Często dostają wytyczne z góry żeby wlepiac mandaty ... Liczą się statystyki. Wyobraź sobie, że ostatnio policjant pod rządami chciwego wyników przełożonego, po spokojnej nocy wlepił SAM SOBIE MANDAT dla św. spokoju ... Na co "szef" powiedział, że OK można wlepiać mandaty sobie ... tyle, że jak idzie 2 policjantów to jeden drugiemu na wzajem ma walnąć mandat... żeby nie było że sami sobie osobiście dadzą. :o

meter30 napisał/a:
Nie mam absolutnie żadnego poważania dla policji, żygać mi się chce jak widzę radiowóz...

ja osobiście mam bardzo duży szacunek ... Ze względu na poświęcenie, i ryzykowanie życia, zdrowia, i własnego imienia w naszym chorym kraju gdzie policjant za byle uchybienie trafi szybciej za kraty niż jakiś skur.
Tym bardziej, że pracują za gówniane pieniądze. Ale ogólnie policja nie jest stworzona do tego żeby ją lubić ... Mają robić swoje
Jest
     Moneta

Tomasz@20@KSU 

Wysłany: 23-12-2010, 02:06   

Luczu, dobrze podsumowałeś =D>

meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 23-12-2010, 10:59   

Luczu napisał/a:
Często dostają wytyczne z góry żeby wlepiac mandaty ... Liczą się statystyki. Wyobraź sobie, że ostatnio policjant pod rządami chciwego wyników przełożonego, po spokojnej nocy wlepił SAM SOBIE MANDAT dla św. spokoju ... Na co "szef" powiedział, że OK można wlepiać mandaty sobie ... tyle, że jak idzie 2 policjantów to jeden drugiemu na wzajem ma walnąć mandat... żeby nie było że sami sobie osobiście dadzą. :o

Widziałem to w telewizji.... Czy to jest normalne?? To jest chore. Mają wystawić kilka mandatów na patrolu i na siłę ludziom wciskają za mycie wozu pod blokiem, czy odśnieżanie wozu na włączonym silniku. Teraz jeszcze weszło że nie można palić w miejscach publicznych - to się dopiero kur.. obłowią na studentach pod akademikiem. Swoją drogą oglądałem kiedyś program Kocham Cię Polsko i na pytanie ile procent Polaków pozytywnie ocenia pracę policji była odpowiedź że 72% - normalnie żal... Znam 3 osoby które dobrze oceniają pracę policji - policjant i jego 2 synów. Chyba nie mam zwykłych statystycznych znajomych. U nas kiedy wpadniesz w poślizg i wjedziesz w zaspę to mało że urwiesz zderzak to jeszcze przyjadą mendy i wlepią mandat. Dla kontry podam przykład z życia - szwagier jest kierowcą na trasach międzynarodowych, kiedyś w Paryżu GPS wyprowadził go w uliczkę jednokierunkową pod prąd. Zaraz podjechała policja, zablokowali drogę, zorganizowali objazdy, zatrzymali ruch na rondzie i jeszcze pokazali jak ma jechać żeby nie zabłądził, na koniec jeszcze dodali "szerokiej drogi". A u nas pewnie byłoby 500zł i holownik albo "dalej radź se pan sam, my już swoje zrobiliśmy". Nigdy w żadnej sprawie mi policja nie pomogła, w wręcz przeciwnie, kiedy się do nich zgłaszałem to tylko utrudniali moje sprawy. Dlatego zero szacunku do nich. Tak nasze państwo wychowuje nasz naród a potem się dziwią że ludzie chcą dymać ten kraj, że jesteśmy postrzegani w oczach obcokrajowców jako krętacze, manipulanci itd. Niestety, tak nas wychowano
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

Luczu 

Wysłany: 23-12-2010, 12:06   

Luczu napisał/a:
Widziałem to w telewizji.... Czy to jest normalne?? To jest chore

Jeżeli mieć "zal " i wnerw na policję to trzeba było by zacząć od góry ( czyli żadna nowość w PL )No ale tak już jest że denerwujemy się na tych najniżej bo z nimi mamy do czynienia. Podobna sytuacja ma się do cen benzyny - najchętniej spalili byśmy stację albo płacili w groszach ale ucierpią na tym niewinne osoby które pracują tam za marne grosze. Przecież to nie oni ustalają ceny paliwa. Z resztą sama stacja ma najmniej zysków z tego całego bałaganu.

meter30 napisał/a:
Mają wystawić kilka mandatów na patrolu i na siłę ludziom wciskają za mycie wozu pod blokiem, czy odśnieżanie wozu na włączonym silniku. Teraz jeszcze weszło że nie można palić w miejscach publicznych - to się dopiero kur.. obłowią na studentach pod akademikiem.

I tu straż miejska ma pole do popisu większe niż policja ( tych darmozjadów osobiście nie trawię )
Z policją da się dogadać - ze strażnikiem NIE !

Co do Twoich przykrych doświadczeń z policjantami - to zależy od człowieka. Zależy na kogo trafisz i od Ciebie - zależy jak z nimi będziesz rozmawiał.
Mnie samemu nie raz udało się uniknąć nieprzyjemności - oni to też ludzie i da się pogadać jak z człowiekiem. Często skończyło się na żartach i powiedzeniu sobie DOBRANOC

Ale nie mówię że z wszystkimi da sie dogadać. Są różni ludzie.
Jest
     Moneta

Odpowiedz do tematu