Allegro... |
Autor |
Wiadomość |
polansky

Pomógł: 20 razy Wiek: 39 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-06-2009, 16:38
|
|
|
Świstak napisał/a: | złaszcza że to diesel, "nie do zaje***nia jak radziecka stonka" poza tym auto nie zgnite, no może ma progi ze szpachli, ale za 2000 auto które pojeździ 2-3 lata to dobry nabytek |
Ale co widziałeś to auto na żywo? Skąd wiesz, że ten diesel nie do zajechania, już nie jest zajechany ?
Widziałeś podłogę, progi, podłużnice i ogólnie auto z bliska czy to że "auto nie jest zgnite" opierasz na bardzo dużej ilości zdjęć w jakże wysokiej rozdzielczości ? |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
 |
pawel76

Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 855 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-06-2009, 16:55
|
|
|
Poza tym nie spotkałem jeszcze Tipo z el. lusterkami
W ostatnim "Auto Swiecie" jest art. na temat Tipo Diesel.....dość odstraszający |
_________________ Było Tipo 1.4ie jest Astra 1.4 rocznik 97 od teściowej |
|
|
|
 |
Luczu

Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5218 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 21-06-2009, 17:37
|
|
|
pawel76 napisał/a: | Poza tym nie spotkałem jeszcze Tipo z el. lusterkami |
rzadko były ale były :p pawel76 napisał/a: | W ostatnim "Auto Swiecie" jest art. na temat Tipo Diesel.....dość odstraszający |
możesz wrzucić skana itp ? |
_________________ Focus ST 2.5r5T & A4B9 2.0 4x4
|
|
|
|
 |
luki21

Pomógł: 26 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
|
Wysłany: 21-06-2009, 17:54
|
|
|
Cytat: | Poza tym nie spotkałem jeszcze Tipo z el. lusterkami | kolega Luczu, dobrze prawi były bo mam takie w domciu z el. lustrami |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
 |
p_r_z_e_m_k_o

Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 355 Skąd: Kościan
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-06-2009, 18:52
|
|
|
pawel76 napisał/a: | Poza tym nie spotkałem jeszcze Tipo z el. lusterkami
|
Zapraszam do Kościana to zobaczysz na żywo
A co do fiatowskiego diesela to jedynie chyba turbina siada,a poza tym to konstukcja jest tak prosta ze nie ma co innego sie psuc |
|
|
|
 |
Karpik

Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 11 Paź 2008 Posty: 201 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-06-2009, 19:11
|
|
|
p_r_z_e_m_k_o napisał/a: | pawel76 napisał/a: | Poza tym nie spotkałem jeszcze Tipo z el. lusterkami
|
Zapraszam do Kościana to zobaczysz na żywo |
w Gdyni siedzą aż dwa (co najmniej) więc też zapraszam:) |
_________________ Nie ważne co robisz, ważna jak to robisz |
|
|
|
 |
Arek03131

Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 10 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 21-06-2009, 19:19
|
|
|
Cytat: | Poza tym nie spotkałem jeszcze Tipo z el. lusterkami |
ja spotkałem nawet z podgrzewanymi, ale nie wiem czy to był oryginał czy też jakiś majstersztyk jakich wiele na allegro.
Ogólnie rozglądam się za Tipo w dieslu i chciałbym kupić auto w dobrym stanie (nigdy nie ma się co do tego pewności ) nawet za nieco wyższą cenę lub tańsze, w gorszym stanie, w którym trzeba będzie nieco pogrzebać, ale będę miał pewność, że to czy tamto jest zrobione |
_________________ Fiat Marengo 1,9TD
www.arbea.pl |
|
|
|
 |
Luczu

|
Wysłany: 21-06-2009, 22:07
|
|
|
p_r_z_e_m_k_o napisał/a: | A co do fiatowskiego diesela to jedynie chyba turbina siada |
a gdzie nie siada :]
Arek03131 napisał/a: | ja spotkałem nawet z podgrzewanymi, ale nie wiem czy to był oryginał czy też jakiś majstersztyk jakich wiele na allegro. |
w oryginale też były |
|
|
|
|
 |
JAM_BELFEGOR

Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-06-2009, 23:31
|
|
|
Arek03131, zobaczyć nigdy nie zaszkodzi choć rewelacji bym się nie spodziewał. Tył auta mówi za siebie jakiego miał właściciela ten tekst z silnikiem też bajka na dobranoc i czarowanie pięknej Zuzanny, jak ma pełną dokumentacje silnika auta itp. można sobie rozmawiać. Świstak napisał/a: | złaszcza że to diesel, "nie do zaje***nia jak radziecka stonka" poza tym auto nie zgnite, no może ma progi ze szpachli, ale za 2000 auto które pojeździ 2-3 lata to dobry nabytek | co nie do zajechania? wszystko można zajechać. Można tak katować silnik że po paru miesiącach będzie rzygał olejem przez rurę wydechową a turbina powie dobranoc. polansky napisał/a: |
Ale co widziałeś to auto na żywo? Skąd wiesz, że ten diesel nie do zajechania, już nie jest zajechany ?
Widziałeś podłogę, progi, podłużnice i ogólnie auto z bliska czy to że "auto nie jest zgnite" opierasz na bardzo dużej ilości zdjęć w jakże wysokiej rozdzielczości ? | dokładnie. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
 |
Świstak

Pomógł: 16 razy Wiek: 41 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 22-06-2009, 18:17
|
|
|
polansky napisał/a: | Ale co widziałeś to auto na żywo? Skąd wiesz, że ten diesel nie do zajechania, już nie jest zajechany |
przenośnia taka, dla tego w cudzysłowie... kurde, wystarczy zobaczyć jak wygląda w środku na zadbany na zewnątrz też to po silniku można się spodziewać że RACZEJ zachlastany nie jest... no nie dajmy się zwariować... to ze z komisu to od razu musi być katastrofa ?? moi znajomi kupili swoje fiaty z komisu (uno i punto) jakieś 8 lat temu, uniaka już sprzedalii kupili bravę, punto jeździ do dziś bez większych remontów...
polansky napisał/a: | opierasz na bardzo dużej ilości zdjęć w jakże wysokiej rozdzielczości |
a do kupienia masz Merola za 40kawałków czy tipo za 2 tysie? weź może miernik grubości lakieru i lupe żeby zobaczyć czy na przewodach hamulcowych nie ma mikro pęknięć.
no opanujcie się, do kupienia jest 20 letni diesel za 2 tysiące to jest auto które raczej ma służyć do pracy ( tanio, (raczej) bezawaryjnie i (w miarę) wygodnie). w 20 letnim dieslu przeważnie wali ropą i to nie ważne czy merc czy mazda czy bmw czy fiat, więc dla przyjemności podrużowania się go raczej nie kupuje.
Arek03131 napisał/a: | (nigdy nie ma się co do tego pewności ) |
i właśnie o tym mówię... zwłaszcza jeśli chodzi o auto niemal 20 letnie, więc po co się zastanawiać radzić i prawić o lekkich wżerkach czy zardzewiałym zawieszeniu? przeciez w takim aucie zawsze jest coś do wymiany
JAM_BELFEGOR napisał/a: | co nie do zajechania? wszystko można zajechać. Można tak katować silnik że po paru miesiącach będzie rzygał olejem przez rurę wydechową a turbina powie dobranoc. |
wiem... i to tipo tak właśnie wygląda prawda ?? jakby dorwał się do niego chłop od pługa i katował go na każdym skrzyżowaniu. w większości 20 letnich BMW 524 TDS siadają turbiny i co z tego ? a bez niej auto już nie jeździ? a jakby komis miał auto z padniętą turbiną to w ogłoszeniu by tego nie napisali no nie? i wołali by 2000 PLN ? wątpię
nie kumam po co cała ta dyskusja? auto wyglądał ładnie i choćby z wyglądu jest warte te 2 tysiące... na pewno ktoś kto go kupi utarguje te 200-300 PLN zanim go jednak kupi to się nim przejedzie i obejrzy komorę silnika. Pewnie i tak gó** zobaczy ale popatrzeć se może bo bedzie wyglądał na gościa któy się zna... takie gadanie jest conajmniej bez sensu. auto wygląda ładnie i kusi klienta a to czy pół silnika jest do wymiany to się okaże po pierwszej wymianie oleju... bo jak ma doktora zalanego albo ze 2 to będzie cykał jak zegareczek... ale z doktorem można też sprzedac auto za 12 tysięcy, a nie za 2... |
|
|
|
 |
Luczu

|
|
|
|
 |
Świstak

|
Wysłany: 22-06-2009, 22:34
|
|
|
z tego co pamiętam to w starych fiatach 125p takie były ale nie wiem czy we wszystkich, mój wujas miał wersje kombi i miał właśnie coś takiego, diodowego |
|
|
|
 |
Jelcyn

Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-06-2009, 22:37
|
|
|
Świstak, w trabancie, obrotomierz połączony z wskaźnikiem ekonomicznej jazdy, coś w ten deseń |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
 |
JAM_BELFEGOR

|
Wysłany: 22-06-2009, 23:27
|
|
|
Świstak napisał/a: | wiem... i to tipo tak właśnie wygląda prawda ?? jakby dorwał się do niego chłop od pługa i katował go na każdym skrzyżowaniu. | Nie wygląda jak by go dorwał jakiś małolat i katował na każdym skrzyżowaniu Świstak napisał/a: | w większości 20 letnich BMW 524 TDS siadają turbiny i co z tego ? a bez niej auto już nie jeździ? | jeździ ale jak by miało 50 kucy. Świstak napisał/a: | a jakby komis miał auto z padniętą turbiną to w ogłoszeniu by tego nie napisali no nie? i wołali by 2000 PLN ? wątpię | chłopie komisy mają nie takie perełki i o tym nawet nie wspomną, nawet więcej będą w żywe oczy kłamać byle sprzedać Świstak napisał/a: | nie kumam po co cała ta dyskusja? | no po to jest forum żeby dyskutować. Świstak napisał/a: | auto wyglądał ładnie i choćby z wyglądu jest warte te 2 tysiące... | jeśli ktoś kupuje auto na wygląd to życzę mu powodzenia. Świstak napisał/a: | bo jak ma doktora zalanego albo ze 2 to będzie cykał jak zegareczek... ale z doktorem można też sprzedac auto za 12 tysięcy, a nie za 2... | o kurde nic tylko kupować i lać nasze T/T będą warte 12 tyś heheheh |
|
|
|
 |
ubek

Pomógł: 50 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 22-06-2009, 23:29
|
|
|
JAM_BELFEGOR napisał/a: | chłopie komisy mają nie takie perełki i o tym nawet nie wspomną, nawet więcej będą w żywe oczy kłamać byle sprzedać |
Dokładnie - ostatnio ogłądałem Grand Vitare w komisie, cały prawy boku szpachlowany i malowany a gość mówi że kilka rysek miała |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
 |
Luczu

|
Wysłany: 23-06-2009, 00:57
|
|
|
a orientuje się ktoś ile kosztuje czujnik grubości lakieru ? |
|
|
|
|
 |
albert1991

Pomógł: 24 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
|
|
|
|
 |
Jelcyn

Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 23-06-2009, 08:48
|
|
|
Luczu, chińsko bazarowy to i za 10zł kupisz z magnesem i sprężynką, elektryczne tandetne, też takie bazarowe, bez gwarancji, że chociaż raz zadziała 50-80, porządne amatorskie około 150-400. oraz ostatnia ,,grupa'' 100% profesjonalne, to wiesz, tam gdzie się kończą amatorskie |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
 |
p_r_z_e_m_k_o

|
|
|
|
 |
ubek

Pomógł: 50 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 23-06-2009, 16:15
|
|
|
Sporo kasy wsadzone w to auto |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
 |
Raku

Pomógł: 18 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2623 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
 |
Świstak

|
Wysłany: 23-06-2009, 17:35
|
|
|
JAM_BELFEGOR napisał/a: | Nie wygląda jak by go dorwał jakiś małolat i katował na każdym skrzyżowaniu |
to było pytanie retoryczne...
JAM_BELFEGOR napisał/a: | chłopie komisy mają nie takie perełki i o tym nawet nie wspomną, nawet więcej będą w żywe oczy kłamać byle sprzedać |
jeśli komis chce splajtować w ciągu pół roku to się zgodzę ale to akurat nie ma najmniejszego znaczenia czy to komis, czy giełda, czy handlarz, czy prywatna osoba, gó** może sprzedać każdy
Cytat: | jeśli ktoś kupuje auto na wygląd to życzę mu powodzenia |
a powiedz mi co jestes w stanie sprawdzić oprócz tego czy ma szpachlę na sobie czy nie? sprawdzisz czy auto było katowane? sprawdzisz czy rzeczywiście było z niemiec a nie z anglii? (to tez się da "podrobić") jak sprawdzisz czy jeszcze miesiąc temu koleś nie zapierdzielał nim na gazie(bo teraz nie ma w nim lpg)? jak sprawdzisz czy auto 20 letnie, 10 lat temu nie brało udziału w karambolu? i podstawa: jak sprawdzisz ile ma faktycznie kilometrów nastukane, jak sprawdzisz czy ta ilość kilometrów jest zrobiona na tym silniku który siedzi pod maską a nie, np. na 4 poprzednich zarżniętych? nic nie sprawdzisz, możesz tylko posłuchać jak chodzi silnik i jak wygląda z wierzchu, czy ma światła i czy nie jest za bardzo zgnity nie takie wały już widziałem i to nie w żadnych komisach... auto było sprzedawane jak od prywaciarza a tak na prawdę koleś handlował autami, ale że na siostrę było zarejestrowane więc było od kobiety, poprzedni właściciel to też była kobieta (oficjalnie, a tak na prawdę nie wiemy), auto było przyprowadzoine na lawecie a sprzedane jako nie bity, od 2 właściciela... ilu miało właścicieli nikt nie wie... i poszło z zyskiem? poszło, jeszcze klient mówił że "laleczka" jak odjeżdżał.
JAM_BELFEGOR napisał/a: | o kurde nic tylko kupować i lać nasze T/T będą warte 12 tyś |
chyba się nie zrozumieliśmy... miałem na myśli to, że nie ważne czy auto ma wartość 2 tys czy 12 tys... "moto doktorem" można zalać i jedno i drugie i będzie cykał jak zegarek, a przecież nie zdejmiesz pokrywy zaworów żeby sprawdzić czy jest brązowo-pomarańczowy osad wewnątrz po moto doktorze... gość ci powie że ma świerzy olej więc zajrzysz na bagnet, zobaczysz że jest żółty i dziękuję... nowy... a w rzeczywistości masz najtańszy minerał + 2 motodoktory... tak jak było w moim golfie. tylko koleszka co mi go ożenił to się przyznał... zrobiły się luzy na panewkach ale kontrolka się w ogóle nie świeciłą, auto jeździło i było "ok". w koncu auto poszło na złom (po małej stłuczce też było, ale to moja wina)
więc jeśli jesteś taki mechanik to powodzenia bo nie kupisz żadnego auta które będzie miało drobne "niedociągnięcia" a idealne nie istnieją. Auto w dzisiejszych czasach kupisz tylko i wyłącznie na wygląd bo nie wiele można w nim sprawdzić
pozdrawiam
** Dodano: 23-06-2009, 17:44 **
p_r_z_e_m_k_o, w środku bajka a na zewnątrz że się tak wyrażę nie w moim stylu... nigdzie nie kupisz tak tanio takiej ilości plastiku |
|
|
|
 |
polansky

Pomógł: 20 razy Wiek: 39 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-06-2009, 18:28
|
|
|
Świstak napisał/a: | a powiedz mi co jestes w stanie sprawdzić oprócz tego czy ma szpachlę na sobie czy nie? sprawdzisz czy auto było katowane? sprawdzisz czy rzeczywiście było z niemiec a nie z anglii? (to tez się da "podrobić") jak sprawdzisz czy jeszcze miesiąc temu koleś nie zapierdzielał nim na gazie(bo teraz nie ma w nim lpg)? jak sprawdzisz czy auto 20 letnie, 10 lat temu nie brało udziału w karambolu? i podstawa: jak sprawdzisz ile ma faktycznie kilometrów nastukane, jak sprawdzisz czy ta ilość kilometrów jest zrobiona na tym silniku który siedzi pod maską a nie, np. na 4 poprzednich zarżniętych? nic nie sprawdzisz, możesz tylko posłuchać jak chodzi silnik i jak wygląda z wierzchu, czy ma światła i czy nie jest za bardzo zgnity |
Akurat sprawdzenie tego wszystkiego dla rozgarniętego człowieka to żaden problem. Myślisz, że stan auta widać tylko po silniku i lakierze?
Co z tego, że ma nowy silnik jak ma nalatane 400tyś km i zawiecha już się nie ma czego trzymać?
Świstak napisał/a: | nie takie wały już widziałem i to nie w żadnych komisach... auto było sprzedawane jak od prywaciarza a tak na prawdę koleś handlował autami, ale że na siostrę było zarejestrowane więc było od kobiety, poprzedni właściciel to też była kobieta (oficjalnie, a tak na prawdę nie wiemy), auto było przyprowadzoine na lawecie a sprzedane jako nie bity, od 2 właściciela... ilu miało właścicieli nikt nie wie... i poszło z zyskiem? poszło, jeszcze klient mówił że "laleczka" jak odjeżdżał. |
Dżizas są ludzie którym da się wcisnąć każdy kit
Świstak napisał/a: | więc jeśli jesteś taki mechanik to powodzenia bo nie kupisz żadnego auta które będzie miało drobne "niedociągnięcia" a idealne nie istnieją. |
Jak będzie chciał to kupi przynajmniej bardzo dobre i przynajmniej nie będzie w nim musiał wymieniać silnika i połowy zawieszenia na dzień dobry
Świstak napisał/a: | Auto w dzisiejszych czasach kupisz tylko i wyłącznie na wygląd bo nie wiele można w nim sprawdzić |
Może nie wszystko można sprawdzić, ale to co najważniejsze na pewno się da więc nie opowiadaj bajek, że kupuje się auto na wygląd.
Osobiście wolę porysowane i brudne auto od swojego dobrego znajomego niż takie samo tylko, że z idealnym lakierem i błyszczącym wnętrzem od handlarza, z giełdy, albo komisu.
Uff... dobra koniec, bo się niezły OT zrobił przeze mnie |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
 |
p_r_z_e_m_k_o

|
Wysłany: 23-06-2009, 22:03
|
|
|
Świstak napisał/a: |
** Dodano: 23-06-2009, 17:44 **
p_r_z_e_m_k_o, w środku bajka a na zewnątrz że się tak wyrażę nie w moim stylu... nigdzie nie kupisz tak tanio takiej ilości plastiku |
Też wlasnie mam mieszane uczucia. Z jednej strony w srodku calkiem fajnie wyglada ale na zewnatrz juz tak sobie |
|
|
|
 |
JAM_BELFEGOR

|
Wysłany: 23-06-2009, 23:56
|
|
|
Dobra mnie tez już się nie chcę odpisywać polansky, dzięki że mnie trochę wyręczyłeś |
|
|
|
 |
|