Allegro... |
Autor |
Wiadomość |
konikks

Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2756 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-07-2010, 08:03
|
|
|
EASYKATO, czy ty nie jesteś zbyt wzmagający |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
 |
EASYKATO

Pomógł: 3 razy Wiek: 91 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 354 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-07-2010, 09:01
|
|
|
Karpik napisał/a: | EASYKATO, to że jest kilka umów to nie robi ważne żeby była ciągłość i jest ok (nie ma problemu z rejestracją) |
-nie ma pewności że auto było rzeczywiście sprzedane (innymi słowy że umowy są prawdziwe)
-problemy z urzędem skarbowym (jeśli auto sprzedaje się przed upływem 6 miesięcy od daty zakupu to trzeba zapłacić podatek od różnicy w koszcie zakupu i sprzedaży, oraz zawsze podatek od czynności cywilno prawnych) - pewnie nie były płacone podatki (czy umowy są zarejestrowane w US?),
-prawdopodobnie kłopoty z ubezpieczeniem (umowy mogły nie być wypowiadane i zawierane) -
dla mnie auto miało poważny feler prawny więc nie kupiłem
mimo że na zdjęciach w ogłoszeniu wygląda super - na miejscu już nie (pisałem wyżej o tym), a być może ma też ukryte wady techniczne (o czym świadczy fakt bardzo szybkiego pozbywania się auta przez kolejnych właścicieli)
szukam dalej...
** Dodano: 08-07-2010, 09:03 **
konikks napisał/a: | EASYKATO, czy ty nie jesteś zbyt wzmagający |
nie,
wzmagam w sam raz
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
........i nie kupuj samochodu od człowieka, który nie figuruje w dowodzie rejestracyjnym jako właściciel............ |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną prawie 25 lat) |
|
|
|
 |
KrzychuB

Pomógł: 45 razy Wiek: 41 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 08-07-2010, 09:22
|
|
|
EASYKATO napisał/a: | ........i nie kupuj samochodu od człowieka, który nie figuruje w dowodzie rejestracyjnym jako właściciel............ |
wystarczyło żebyś radiowóz wezwał, a oni by sprawdzili po nr własciciela |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
 |
EASYKATO

Pomógł: 3 razy Wiek: 91 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 354 Skąd: Bielany Wrocławskie
|
Wysłany: 08-07-2010, 09:30
|
|
|
krzychTIPOspeed napisał/a: | EASYKATO napisał/a: | ........i nie kupuj samochodu od człowieka, który nie figuruje w dowodzie rejestracyjnym jako właściciel............ |
wystarczyło żebyś radiowóz wezwał, a oni by sprawdzili po nr własciciela |
praktykowałeś wzywanie radiowozu w takiej sytuacji?
jak jest nie przerejestrowany od X-czasu
to w bazie danych będzie ten z dowodu rej.
więc co to da?
zresztą nie ważne już ktoś kupił w "kup teraz" |
|
|
|
 |
Bdm

Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-07-2010, 14:36
|
|
|
http://allegro.pl/item102...ndatom_bcm.html |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
 |
Luczu

Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5218 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
 |
Jelcyn

Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 08-07-2010, 14:49
|
|
|
Luczu, o co chodzi z tym maluchem? że niby cena? |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
 |
Luczu

|
Wysłany: 08-07-2010, 14:55
|
|
|
Jelcyn, chyba nie wyświetla Ci się zdjęcie albo nie masz humoru |
_________________ Focus ST 2.5r5T & A4B9 2.0 4x4
|
|
|
|
 |
Jelcyn

Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 08-07-2010, 15:06
|
|
|
o te panienki chodzi? no to nie mam humoru dzisiaj. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
 |
JAM_BELFEGOR

Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-07-2010, 05:26
|
|
|
Ale się uśmiałem http://www.allegro.pl/sho...item=1134534844 rewelacyjny opis, tak bujnej wyobraźni dawno nie widziałem a specjalna klapa ze stopów lekkich z systemem stop & hold (czytaj wyjechane słowniki) mnie rozwaliła |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
 |
Bdm

|
Wysłany: 09-07-2010, 08:56
|
|
|
Kolejny nie odkryty talent... Bajkopisarza , czy to czasami nie jest auto klubowe? Bo coś je kojarzę, w każdym razie cena i tak atrakcyjna, gdyby nie ta odległość to pewnie bym się przejechał obejrzeć...
** Dodano: 09-07-2010, 08:57 **
Tak to z pewnością auto klubowe, kolegi Race d, gratulujemy bujnej wyobraźni |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
|
|
|
 |
VEndriuV

Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 09-07-2010, 09:58
|
|
|
"elektrycznie sterowane szyby z automatycznym otwieraniem i zamykaniem (nie trzeba trzymać cały czas przycisku jak w większości nawet nowych samochodów)"
hehe ja na początku w temprze miałem normalnie potem się coś zwaliło i tak właśnie miałem i powiem taki bajer był fajny bo gdy raz dałem na dół szło do samego dołu gdy chciałem w pewnym miejscu zatrzymać dawałem jeszcze raz dół i się zatrzymywało. Do góry tak samo.
A zdjęć tego super środka jakoś nie ma ciekawe czemu. |
|
|
|
 |
Luczu

|
Wysłany: 09-07-2010, 11:00
|
|
|
ŁAŁ ... :/
A później ktoś nie świadomy kto to kupi będzie wkurzał otoczenie opowieściami jaki to super limitowany tipek mu się trafił
Jest to fabrycznie usportowiona wersja posiadająca przy tym wszystkie walory wersji "cywilnych", przeznaczonych na drogi publiczne.
noo proszę kupując to auto można czuć się jak by jeździć autem WRC przerobionym do ruchu ulicznego
- silnik z elektronicznie sterowanym wtryskiem i zmienionym wałkiem rozrządu (nie wiem jaki dokładnie bo nie było konieczności rozbierania silnika, wiem tylko od poprzedniego właściciela, że jest nieco "ostrzejszy".
Zamienił na nowy bo stary był zjechany no to jest ostrzejszy ... tzn. BYł
- elektrycznie sterowane szyby z automatycznym otwieraniem i zamykaniem (nie trzeba trzymać cały czas przycisku jak w większości nawet nowych samochodów)
Ciekawe czy od strony pasarzera też jest takie udogodnienie
- wspomaganie kierownicy (wiele nowych aut nie ma tego seryjnie)
I znowu dopisek " że nowe auta tego nie posiadają "
On się chyba zatrzymał na początku lat 90
- fabryczne gładkie klosze (tzw klar) przednich świateł przeciwmgielnych, cała optyka w lustrach, praktycznie nie spotykane w innych autach;
O BOŻE
znam takiego człowieka prywatnie tzn takiego "filozofa" i żebyście wiedzieli że jednak z gówna miód da się wycisnąć |
|
|
|
|
 |
Race_D

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-07-2010, 02:30
|
|
|
Auto klubowe to chyba trochę za duże słowo bo ze mnie taki klubowicz jak z koziej dupy rakietnica. Niezbyt się udzielam więc raczej sympatyk klubu . Z wyobraźnią nie mam problemów, gorzej z czasem. Kumpel pracuje w salonie Plus'a w galerii handlowej i ma głównie czas wolny więc z nudów napisał mi tą bajkę. Powiem tylko że to jest troche mniej niż połowa oryginału, większość wywaliłem bo za bardzo popłynął.
Reklama podobno dźwignią... Wygląd myślę dość atrakcyjny, łyknie go raczej jakiś małolat na pierwsze auto, bo głównie tacy się nim zawsze interesowali. Znawcy tematu pewnie będą woleli coś z TwinCam'em.
Kolega Luczu ma widzę jeszcze większą wyobraźnie ale niestety trochę spaczoną...
Z takim bodykitem to najwyżej do wyścigów płaskich. Wurce budują na bazie cywilnych wersji, jeszcze nie widziałem żeby ktoś cofał jakiekolwiek modyfikacje. Poza tym nie trzeba nic przerabiać - WRC to nie RC, te auta są przystosowane na drogi publiczne.
Ostry wałek to taki o zmienionym profilu krzywki, czyli dłuższe czasy otwarcia i większy wznios. Regeneracja na tym nie polega choć można to zrobić przy tej operacji. Jeśli ktoś tego nie wie to w/w informacja nie jest mu potrzebna.
Od strony pasażera może zrobić automat ale tam chyba jest mniej potrzebny. Dla mnie przydatne, szczególnie wszelkie drive-thru, McDrive'y czy opłaty na różnych bramkach.
To chyba jednak Ty się zatrzymałeś na początku AutoŚwiata - robię kilka aut dziennie i wiem dobrze, jakie mają one wyposażenie podstawowe. Zwłaszcza samochody firmowe zaskakują. Połączenie klimy z szybami w korbach lub też brak wspomy się przecież spotyka.
... |
_________________ Tipo 1.6ie
Waiting for TwinCam...
>> ITAL Performance << - modyfikacje mechaniczne, tuning & more... |
|
|
|
 |
Luczu

|
Wysłany: 10-07-2010, 10:03
|
|
|
Race_D napisał/a: | Powiem tylko że to jest troche mniej niż połowa oryginału, większość wywaliłem bo za bardzo popłynął. |
musiało być ciekawie
Race_D napisał/a: | Kolega Luczu ma widzę jeszcze większą wyobraźnie ale niestety trochę spaczoną... |
Stało się tak na skutek siuderstw dokonywanych na allegro :p Po prostu ludzie dopuszczają się kompletnych kłamstw / oszustw żeby tylko coś opchnąć. Podobnie jak ze stanem "idealnym" wszelkich używanych rzeczy. Także ja jestem uczulony na takie wyskoki.
Race_D napisał/a: | Z takim bodykitem to najwyżej do wyścigów płaskich. Wurce budują na bazie cywilnych wersji, |
Odnośnie tego że napisałem WRC - to taka super przenośnia ( podobnie jak opis auta w aukcji ) w odpowiedzi na stwierdzenia typu
"Jest to fabrycznie usportowiona wersja posiadająca przy tym wszystkie walory wersji "cywilnych", przeznaczonych na drogi publiczne."
"Jest to model po modernizacji, a więc oparty na tych samych podzespołach (zawieszenie, silnik, skrzynia, hamulce) co Fiaty Bravo/Brava/Marea"
- każde T/T jest na takich częściach. Model po modernizacji ? CO to znaczy bo na pewno nie jest po lifcie.
I czemu piszesz GT jak to jest 1.6 ? Chyba że miał silnik zmieniany z 1.8 albo 2.0
"Tuning
- superlekką klapę bagażnika wykonaną z kompozytów... "
Ehh Ta super lekka klapa z " kompozytów" jest w każdym tipo
Reszty nie chce mi się czytać bo muszę spadać
pozdrów kolegę :p
** Dodano: 10-07-2010, 10:05 **
aha i żeby nie było że dojdziesz do wniosku że uważam to auto za "szrot " itp. Tak nie jest. Tzn ze zdjęć wydaje się że jest OK. |
|
|
|
|
 |
Bdm

|
Wysłany: 10-07-2010, 10:32
|
|
|
Race_D, Jeśli kolega ma jeszcze więcej czasu to mógł by i do mojego napisać takie wypracowanie , bo jak na razie to zainteresowanie słabe... Tipo naprawdę fajne i mam nadzieje że trafi na kogoś kto się nim dobrze zaopiekuje... |
|
|
|
 |
Race_D

|
Wysłany: 10-07-2010, 10:49
|
|
|
Stan na pewno idealny nie jest, takie rzeczy to tylko w erze . Albo nowe w salonie. Jak na kilkunastoletnie auto to imho jest w dobrym stanie. Gdyby to było sedici jak z fabryki to nie za takie pieniądze, cena myślę jest adekwatna do tego egzemplarza.
Jak go kupiłem miał na klapie listwę "Granturismo", niestety wyłamaną (próba kradzieży lub czyjaś złośliwość), oraz znaczki GT na błotnikach - wyglądają na oryginalne bo z napisem "cat i.e." to raczej nie sprzedają w sklepach tjuninkowych.
Klapa jest i lekka i z tworzywa więc nie mija się z prawdą - nigdzie nie jest napisane, że inne jej nie mają .
pozdro |
Waiting for TwinCam...
|
|
|
 |
Leśniczy

Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 10-07-2010, 11:36
|
|
|
nie to żebym był złośliwy ale całe to ogłoszenie to kupa kitu i bzdur
na prawdę nie chce mi sie tego wszystkiego komentować bo przyczepić można się do każdego zdania w tym opisie i to bez wyjątków...
w każdym razie juz nie o to mi chodzi .... chodzi o to że jakiś jeleń to kupi (a kupi na pewno bo bajka fajna i cena dobra ) i przyjdzie na forum i zacznie nam wmawiać o jego 1.6 16v GT, sportowa wersją z ostrymi wałkami i mocy 200 koni... jednym słowem żenada |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
 |
EASYKATO

|
Wysłany: 10-07-2010, 15:56
|
|
|
Race_D napisał/a: | Stan na pewno idealny nie jest, takie rzeczy to tylko w erze . Albo nowe w salonie. Jak na kilkunastoletnie auto to imho jest w dobrym stanie. Gdyby to było sedici jak z fabryki to nie za takie pieniądze, cena myślę jest adekwatna do tego egzemplarza.
Jak go kupiłem miał na klapie listwę "Granturismo", niestety wyłamaną (próba kradzieży lub czyjaś złośliwość), oraz znaczki GT na błotnikach - wyglądają na oryginalne bo z napisem "cat i.e." to raczej nie sprzedają w sklepach tjuninkowych.
Klapa jest i lekka i z tworzywa więc nie mija się z prawdą - nigdzie nie jest napisane, że inne jej nie mają .
pozdro |
kompletna z szybą, wycieraczką itd. jest ciężka jak cholera |
|
|
|
 |
pawel76

Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 855 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 10-07-2010, 21:23
|
|
|
Brak słów i ten kolor....żywcem wziety od jakiegoś handlowozu
Tapicerka welurowa.....też mam a silniczek raptem 1.4
** Dodano: 10-07-2010, 21:25 **
i rocznik też nie ten co widać po lampach przednich |
_________________ Było Tipo 1.4ie jest Astra 1.4 rocznik 97 od teściowej |
|
|
|
 |
Race_D

|
Wysłany: 11-07-2010, 00:49
|
|
|
Leśniczy, kupe kitu to możesz mieć pod lakierem. Nie to żebyś był złośliwy, po prostu bezsensowną krytyką wiele osób na każdym forum próbuje zabłysnąć. Skoro nie chce się komentować to po co się w ogóle odzywać? Opis zawiera tylko faktyczne wyposażenie, a że jest bardziej rozbudowany to taki problem? Kumpel faktycznie mocno popłynął ale to czysty marketing, a nie suche fakty do wyceny. Jak nic nie napisze, wstawię dwa zdjęcia to masz pewność, że nie przyjdzie klient na forum i sam sobie bajki nie dopowie? Czy może przy umowie spisać mam jego IP i podać od razu Wam do bana? Jeśli nowy właściciel będzie powodował żenadę to już jego sprawa, najwyżej ktoś z Was go wyleczy.
pawel76, brak słów, a jednak kilka sie znalazło. Ty baba jesteś czy masz jakieś kompleksy? Biały jest najpopularniejszy w autach firmowych oraz rajdówkach/wyścigówkach głównie ze względu na możliwości oklejenia reklamowego. Domyślam się, że o niebo lepszy jest kolor brązowy, kojarzący się w pierwszej chwili większości osób pewnie z tym samym, oraz marzenia o ospoilerowaniu połączonym z offroadowym zawiasem zrealizowane w formie rysunku?. Jeździć serią i krytykować innych to żadna sztuka, trudniej wprowadzić jakieś zmiany...
Dziękuje wszystkim za konstruktywną krytykę i kulturalną dyskusję. Wiem, że powinienem zmienić opis na "sprzedam tipo 1.6, jak na zdjęciu (jednym)" i wtedy odpowiadaj co 5 minut każdemu.
Peace |
Waiting for TwinCam...
|
|
|
 |
Frodo89

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 25 Wrz 2009 Posty: 104 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 11-07-2010, 02:02
|
|
|
Race_D, ten opis swiadczy tylko o sprzedajacym ... |
_________________ Był :
Skoda Favorit 1.4 91'
Renault Clio 91' 1.4
Fiat Tipo 2.0 8V 91'
Fiat Tipo 1.6 kat 91'
Jest:
Renault Laguna 2.0 16v 98' |
|
|
|
 |
Luczu

|
Wysłany: 11-07-2010, 02:10
|
|
|
ej dobra ... Chyba się zapędziliście
Bez przesady. Tzn ogłoszenie może i jest zabawne ale to nie powód żeby jechać po całości. |
|
|
|
|
 |
meter30

Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 11-07-2010, 09:38
|
|
|
Race_D, Nie przejmuj się, reklama dźwignią handlu Może z forum nikt nie kupi, ale wiem z doświadczenia że to działa, nie tylko na młodych ludzi - zdjęcia na ładnym tle, dobry opis i już można ciągnąć parę stówek więcej. Możecie się śmiać z kolegi, ale np 500zł więcej za wóz piechotą nie chodzi. Zauważcie że poza tym GT to w opisie nie ma żadnego kłamstwa więc po co te krytyki |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
 |
pawel76

Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 855 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-07-2010, 23:13
|
|
|
Race_D, nie mam kompleksów a moje autko nijak nie ma sie do tego w podpisiea napewno kolor jest dużo ładniejszy od białego
Co do aut rajdowych....to albo jestem ślepy albo białych jakoś jest niewiele |
_________________ Było Tipo 1.4ie jest Astra 1.4 rocznik 97 od teściowej |
|
|
|
 |
|