Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 22-10-2012, 10:46
Panowie myślę, że temat Tipka kolegi Lasgo07, został wyczerpany i nie ma co polemizować na temat naklejek... Bez przesady. Zakończcie ten temat i bądźcie dobrej myśli by autko zostało w klubie
Szczerze gdybym miał te 3-4k pln na zbyciu chętnie bym się nim zaopiekował, mimo iż gaźnik jakoś mnie odstrasza...
** Dodano: 22-10-2012, 12:07 **
A żeby zmienić temat looknijcie na tego garbusa, widziałem na własne oczy, i według mnie bardzo ciekawie się prezentuje
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 22-10-2012, 15:45
pisario:
Cytat:
I sorry sedicivalvole co oznacza? 16 zaworow... hmmm.... czyli silnik ma 8... cztery kola kazde po 1 zaworze to razem 12 zaworow plus zapas to 13. i dwa zawory jeden przy parowniku drugi przy zbiorniku z gazem. Jakby nie bylo 16 zaworow
Cytat:
nie czepiajcie sie bo az wstyd.
no masz racje wstyd...
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO
Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 324 Skąd: Łódz
Województwo: Łódzkie
Wysłany: 22-10-2012, 17:57
Piękny Garbusik mrrrrr
_________________ fiat uno 1,4 ,omega 1987,Ford eskort,Fiat Tempra,espero, Opel Senator 2,6 .seat toledo,Opel senator 3.0 24v,
Omega Kombi 96/97 2.016v
Ford windstar 3,8 Eskort kombi 1,8 td
omega 2,5 v6 Tipo 1,4,Laguna
opel astra kombi 1,7d f tempra 1,9td
Wygląda na cały, szukasz koniecznie w tym kolorze? Bo jak coś to mam ładny nieniebieski
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Przyznam szczerze, że napaliłem się jak wiewiórka na żółędzie i chyba po prostu potrzebuje kogoś kto mnie sprowadzi na ziemię:)
Co myślicie?
Zdaje sobie sprawę, że cena ciut niska, chociaż powiedzmy - porównywalna z innymi z tego modelu. Jednak to jest alfa, na alfaholikach ludzie się skarzą że zainteresowanie autami jest zerowe. Nie przekonuje mnie argument o za niskim przebiegu, moje tipo ma 22 lata i 140k przebiegu, więc takie rzeczy się zdarzają. Martwi przerobiony wydech, mógł być ciśnięty.
Może ktoś z Was coś dojrzy na tych zdjęciach, bo z doświadczenia wiem, że znacie się na tym jak mało kto, noż widelec ktoś mieszka przez płot z tą Alfą i powie.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 27-10-2012, 01:30
stefan, dziwne ze ani slowa o stanie technicznym.Sprzedajacy stosuje tu jakze nie lubiany chwyt z allegro opisujac-Stan jak na foto,ladnie sie prezentuje.Takie opisy sciema mi zalatuja
Wspomnial jedynie o zawieszeniu,ze nie wytluczone...tymczasem tylne kola rozkraczone jak krowa przy dojeniu...Chyba ze zle widze
Pozostaje zadzwonic,pogadac...
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
shagger78, mi też to tak wygląda z tym tylnym zawiasem.Fotel kierowcy pewnie nie jest za ciekawy jeżeli nie wystąpił na zdjęciach.Auto ogólnie poobijane no ale za tą kasę ma prawo.Jak by co to dokładnie przyglądnij się i przysłuchaj silnikowi bo TS-y lubią być kręcone ale po nagrzaniu a wydech MOŻE sugerować różne rzeczy.
Na dzień dobry dolicz przerejestrowanie autka,tylny zawias no i rozrząd bo w tych silnikach nie wytrzymuje za dużo kilometrów.Moim zdaniem przedni zawias też będzie do poprawy,bo żeby nic nie stukało to koleś musiał by go robić w miarę nie dawno.
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 27-10-2012, 09:32
dokładnie tak jak piszą koledzy wyżej, do takich "okazji" trzeba doliczyć kolejne 2000 zł żeby to doprowadzić do porządku.
w PL nikt nie sprzedaje dobrze utrzymanego auta w zaniżonej cenie !
jeśli nie masz daleko to jedź na oględziny i najlepiej z kimś kto cię sprowadzi na ziemie jak okażę się padliną...
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Powiem Ci tak miałem takie 2 i teraz mam 3 3tyś zł to ja kupiłem 96 rok jeszcze przed liftem wiec tu za 3tyś alfa z gazem po lifcie 2000r to nic dobrego nie wróży
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
Tu sie mozna dowiedziec co oznacza symbol SX u fiata
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
Hmmm za 100 zł to jak za darmo...tyle że jak by przy odbiorze osobistym... aa tak 165 jak pisze w aukcji...Ta tempra niema czasami jakiś nakładek progowych??
_________________ Auto: FIAT TEMPRA 1.6 i.e SEDAN 1994r.-26.09.....sprzedana...;( Poszła do sąsiadów ze wschodu...na części...
ma przód + progi abartha i chyba springi weiteca zielone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.