|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co to za koleśpisze? |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-04-2008, 21:04
|
|
|
a po jakiemu to? |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Wieprz
Pomógł: 23 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 444 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 17-04-2008, 21:05
|
|
|
Może więzienny akcent? |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-04-2008, 23:06
|
|
|
eee... trudno to określić... więzienny ? raczej nie ten trop... bełkot-mix.. w zamyśle może gra słów - motywy filmów, powiedzonek,sytuacji, gadki chodnikowej i co mu się uroiło... miało być może śmiesznie na skojarzenia a wyszedł bełkot...e-e... |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
|
|
|
|
luki21
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 18-04-2008, 11:19
|
|
|
GrzesiekK. napisał/a: | to ja coś od siebie dorzucę, miłego czytania:
Hmmmm....
> Miałem już dzisiaj nic nie pisać ale się wkurwiłem jak nigdy!
>
> Muszę odreagować.
> Sorry za błędy i ogólny chaos, ale mam to w dupie. Niech to ch*j! Jebany dr Oetker! No co mnie ku*wa podkusiło, żeby kupić budyń z tej zajebanej firmy? Siedziałem sobie w domu, czytałem to i tamto, aż mnie nagle złapała ochota na budyń. A z pięć lat już tego gówna nie jadłem. No i się wziąłem ubrałem, pobiegłem do sklepu.
> Poproszę budyń.
> Proszę. Dziękuję. Szybki powrót do domu. Na opakowaniu napisane, że gotować mleko, potem wsypać, bla, bla, bla. Zrobiłem jak kazali. I co? I wyszło mi kakao! Rzadkie jak sraczka. Tego się nie da jeść. Jak te pieprzone chamy mogą nazywać to coś budyniem i jeszcze chwalić się nową recepturą? Mam tego dość. Dość jebanej demokracji, kapitalizmu i całego tego ścierwa, które weszło do nas po 89. Chce takich budyniów jak za komuny! W brzydkich opakowaniach, ale gęstych z takimi wkurwiającymi grudkami! I kisieli też chcę! Niedawno na własne oczy widziałem jak moja znajoma PIŁA kisiel! Jak ku*wa można pić kisiel? Czy nasze dzieci już nie będą pamiętały, że to należy wyjadać łyżeczką, do której wszystko się lepi i na koniec trzeba oblizać? Kto mi zabrał szklane litrowe butelki z koka kolą? Komu one przeszkadzały? I mleko w butelkach i śmietana, które kwaśniały bo były prawdziwe! A teraz po tygodniu stania na kaloryferze dalej jest "świeże" co to ku*wa za mleko? A dzieci myślą, że to mleczarnia mleko daje a krowa jest fioletowa. A te butelki takie fajne kapsle miały, skoble do strzelania w dupę się z nich robiło!... A gumki się z szelek wyciągało Gdzie teraz takie szelki? Dlaczego teraz nawet wafelki prince polo są w tych cudnych opakowaniach zachowujących świeżość przez pięćset lat? Ja chce wafelków w sreberkach! I nie tylko prince polo ale i Mulatków! Jaki dziad skurwił się zachodnią technologią, dzięki której teraz wszystkie cukierki rozpływają się w ustach, a nie tak jak kiedyś, trzeba je gryźć było, tak normalnie jak ludzie!? No pytam sie, no! pier*ol mieć do wyboru setki rodzajów lodów i nie móc zdecydować się, na jaki mam ochotę! Kiedyś były tylko bambino w czekoladzie i wszyscy byli szczęśliwi, a jak rzucili casatte to ustawiała się kolejka na pół kilometra. Czy ktoś pamięta jak smakuje prawdziwa bułka? Nie, ku*wa, nie tak jak w waszych pier*ol sklepach, napompowane powietrzem kruche gówna. Prawdziwe bułki są twardawe, wyraziste w smaku, a najlepiej z prawdziwym masłem, które wyjęte z lodówki jest niemożliwe do rozsmarowania! O margarynie za komuny można było tylko pomarzyć, a jak była, to taka chujowa, chyba Palma się nazywała. Wielkie pier*ol koncerny wy**b na amen z rynku moją ukochaną oranżadę, którą za młodu gasiłem pragnienie, a mordę przez pińć godzin miałem czerwoną. I jej młodszą siostrę - oranżadkę w proszku, której nikt nigdy nie rozpuszczał w wodzie, Bo służyła do wyjadania oblizanym palcem. Nawet ukochane parówki mi zajebali, dziś już nie robi się takich dobrych jak kiedyś... W telewizji dwa kanały, na każdym nic do oglądania. Teraz mamy sto kanałów i też nic nie ma. Możemy wpierdalać pomarańcze, banany i mandarynki, a kiedyś > jak przyszedłeś z czymś takim do szkoły, to cie; szefem nazywali. Fast foodów też nie bylo i każdy żywił się w drewnianych budach i żarlismy z aluminiowych talerzy i jakoś nikt sraczki nie dostał, a śmieci wokoło nie było bo nie było zasranych jednorazówek. A jak chcieliśmy ameryki to żywiliśmy się zapiekankami z serem i pieczarkami i hod-dogami nabijanymi na metalowe pale. Buła, parówa, musztarda! Nic więcej do szczęścia nie potrzebowaliśmy. spier*alaj zasrana ameryko. A taką ku*wa miałem ochotę na budyń! |
wątek pobrany z tematu http://forum.tempra.org/t...ghlight=budy%F1 |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-04-2008, 11:43
|
|
|
Hehe zgadza się, wrzuciłem na forum ten tekst, ale kto jest jego autorem nie mam pojęcia, dostałem go kiedyś mailem od znajomego, ale jest to szczera prawda o dzisiejszych czasach, szczerze tęsknię za dzieciństwem, tamtym klimatem, może nie było takiego wyboru wszystkiego w sklepach jak teraz ale żyło się jakoś przyjemniej, cieszyliśmy się bardziej życiem, a dziś, wyścig szczurów, wzajemna walka o stołki między pracownikami w firmach, jacyś tacy mało życzliwi jesteśmy dla innych, każdy tylko o czubek własnego nosa dba. Z racji swojej pracy przemierzam różne zakątki Polski, i na szczęście są jeszcze miejsca gdzie czas tak jakby się zatrzymał, często bywam w okolicach Cisnej, Krempnej (Bieszczady, Beskid Niski) i tam tak jak pisałem, czuć jeszcze dawne czasy, prości ale życzliwi dla siebie ludzie, na których pomoc zawsze można liczyć, no i te miejscowe pamiętające dawne czasy masarnie, piekarnie i GSy ;] Gdy wracam po tygodniu pracy do Lublina zawsze mam pół auta wypchane wędlinami i pieczywem dla siebie i znajomych którzy regularnie u mnie składają zamówienia, smaku tych wędlin darmo szukać w miejskich sklepach/marketach. Całe szczęście że jeszcze istnieją takie miejsca, ale jak długo..... młodzi wyjeżdżają do miast, miasteczka pomału pustoszeją i następne pokolenie może już nie mieć okazji poczuć tego klimatu, nie skosztują jak smakują swojskie wędliny, chleb prosto z pieca, świeże mleko z porannego udoju, własnej roboty masło .... ehh rozmarzyłem się, pora wracać do pracy .....
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 18-04-2008, 11:55
|
|
|
GrzesiekK. napisał/a: | ehh rozmarzyłem się, pora wracać do pracy ..... |
Powrócić do wyścigu szczurów Żart.
To co piszesz to szczera prawda.
Ja jestem ze wsi i jak tylko wuja ubije świniaka to zaraz uśmiech pojawia się na mojej twarzy, bo wiem, że dostaniemy misę wendlin, kiełbas i kaszanki
To co sprzedają w sklepach to chłam... psu można to dawać, niestety taka prawda.
Tak samo z chlebem. Akurat u mnie dobry chleb robią, a 3/4 i tak siedzę w Toruniu to czasami jak jem ten chleb to jak bym żuł gumę... Na szczęście znalazłem blisko jedną piekarnię i robi w miarę dobry chleb.
A chleb bardzo szybko idzie poznać (dobry chleb). Jak go przekroisz to po 2-3 dniach będzie twardy już.
Czasami jak kupię ten Toruński chleb z jakiegos samu, to potrafi z tydzień leżeć i ciągle jest miękki. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
luki21
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 18-04-2008, 11:58
|
|
|
miszko napisał/a: | psu można to dawać | no niestety tak jest ale czasem nawet pies nie chce tego jeść ----> przynajmniej mój |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 18-04-2008, 12:32
|
|
|
miszko napisał/a: | Ja jestem ze wsi i jak tylko wuja ubije świniaka to zaraz uśmiech pojawia się na mojej twarzy, bo wiem, że dostaniemy misę wendlin, kiełbas i kaszanki |
No no, nie ma to jak utłuc świniaka, udusić świeżynke, swojski bimberek i jest impreza ;] Oj znam ja te uroki posiadania rodziny na wsi... a te wiejskie wesela w remizie |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-04-2008, 13:41
|
|
|
mmmm... smaki robicie... stary taki nie jestem ale pamiętam, że lata, z ponad naście temu inaczej smakowały wędliny.. świeże mleko prosto od krowy - była okazja pić nieraz, choćby na agrowczasach i było to smaczne, inne takie...
a pyszne świeże chrupiące bułeczki czy chleb z masłem rozgniecionym na tym bo twarde ... dziś jeszcze da się znaleźć, ale faktycznie w mieście ciężko, tylko jak dowożą (ale nie w marketach), poza miastem jeszcze a bardziej w stronę gór na wioskach to pieczywo etc... mmm... ma to w sobie coś.... że sm świeży taki chlebek z masełkiem jest bdb... |
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
|
|
|
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-04-2008, 17:19
|
|
|
To chyba nawet ja przyjadę |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|