Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy zakupy w sieci zabiją te tradycyjne zakupy?
Autor Wiadomość
weked 
witamy nowego

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 09-02-2014, 14:36   czy zakupy w sieci zabiją te tradycyjne zakupy?

coraz częściej wolę zakupy przez Internet, bo chociaż wszystko mam na tacy, szybko i tanio. Zastanawiam się, czy tradycyjne sklepy w niektórych branżach mają przyszłość. Na przykład książki - w sieci są przynajmniej 30% tańsze. Analogicznie laptopy czy też odzież. Nie mówiąc o kosmetykach.

manieek133 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-02-2014, 16:04   

Nie sądze żeby się tak stało.Ja osobiście rzadko kupuje w sieci,oraz większość moich znajomych woli tradycyjne zakupy.Wiem dobrze że spora część elektroniki jest tańsza w sieci,ale ja lubię obejrzeć na żywo kupowany towar,nawet jeśli wydam parę groszy więcej.Jesli coś jest nie tak,to albo go oddam na miejscu,albo go wymienią na dobry.Tak samo mam z ubezpieczeniem samochodu,wiem że w sieci taniej,ale nie mam możliwości dowiedzenia się wszystkiego czego bym chciał,a rozmowa z konsultantami mnie delikatnie mówiąc denerwuje,ponieważ większość nie ma pojęcia nawet co sprzedaje.Więc reasumując,właściciele tradycyjnych sklepów mogą spać spokojnie 8)

Larry075 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 11-02-2014, 00:24   

Szczerze powiedziawszy tak, ja teraz niemal wszystko kupuję na allegro, sklepach internetowych, na tablicy. Często nie mam czasu spędzić całego dnia na mieście aby zobaczyć wszystko co mnie interesuje a w internecie wystarczy klik i jesteś w "esklepie". Fakt, nie dotkniesz, nie "poliżesz" więc trzeba umieć dobrze kupić.

Zauważyłeś może, że na mniejszych rynkach jest sama "chińszczyzna" od A - do Z? Kiedyś było wszystko, każdej jakości a teraz to samo co najtańszy chłam na allegro w "zwykłej" cenie. Z odzieżą jest podobnie - na rynku marna jakość za cenę nieproporcjonalną do jakości więc wolisz kupić oryginał (który w internecie zresztą taniej). Niestety - póki koszty utrzymania sklepu, czynszu, prądu, wody czy nawet muzyki z głośnika nie mówiąc o opłaceniu podatku za własną prace będą tak kolosalnie wysokie w porównaniu do zarobków, to Esklepy będą wypierały je z rynku - niestety.

Bałtyk 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-03-2014, 12:33   

Patrze na koszty przesyłki i czasami nie opłaca się po prostu kupować w esklepach.

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-03-2014, 23:25   

weked, ale Ty masz z dupy tematy najpierw czy uroda i pieniądze ułatwiają życie a później rozkmina na punkcie sklepów.
Wtf ? 8|
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

manieek133 

Wysłany: 07-03-2014, 10:31   

Luczu napisał/a:
weked, ale Ty masz z dupy tematy najpierw czy uroda i pieniądze ułatwiają życie a później rozkmina na punkcie sklepów.

Wtf ?

Zgadzam się z tobą w 100%,to był chyba pierwszy jego temat.Pomyślałem że chce nawiązać jakąś dyskusję,ale się przeliczyłem.
http://forum.tempra.org/t...ens-vt24258.htm
po przeczytaniu tego postu,stwierdziłem że szkoda klawiatury :D

Bałtyk 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 01-10-2014, 18:48   

Pewnie tak, z zawsze kiedy wartość jest duża, kupowałem kostkę brukową, ozdoby ogrodowe, ławki.

Odpowiedz do tematu