|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czy zakupy w sieci zabiją te tradycyjne zakupy? |
Autor |
Wiadomość |
weked
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-02-2014, 14:36 czy zakupy w sieci zabiją te tradycyjne zakupy?
|
|
|
coraz częściej wolę zakupy przez Internet, bo chociaż wszystko mam na tacy, szybko i tanio. Zastanawiam się, czy tradycyjne sklepy w niektórych branżach mają przyszłość. Na przykład książki - w sieci są przynajmniej 30% tańsze. Analogicznie laptopy czy też odzież. Nie mówiąc o kosmetykach. |
|
|
|
|
manieek133
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Jaworzno
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-02-2014, 16:04
|
|
|
Nie sądze żeby się tak stało.Ja osobiście rzadko kupuje w sieci,oraz większość moich znajomych woli tradycyjne zakupy.Wiem dobrze że spora część elektroniki jest tańsza w sieci,ale ja lubię obejrzeć na żywo kupowany towar,nawet jeśli wydam parę groszy więcej.Jesli coś jest nie tak,to albo go oddam na miejscu,albo go wymienią na dobry.Tak samo mam z ubezpieczeniem samochodu,wiem że w sieci taniej,ale nie mam możliwości dowiedzenia się wszystkiego czego bym chciał,a rozmowa z konsultantami mnie delikatnie mówiąc denerwuje,ponieważ większość nie ma pojęcia nawet co sprzedaje.Więc reasumując,właściciele tradycyjnych sklepów mogą spać spokojnie |
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami" |
|
|
|
|
Larry075
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: belchatow
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-02-2014, 00:24
|
|
|
Szczerze powiedziawszy tak, ja teraz niemal wszystko kupuję na allegro, sklepach internetowych, na tablicy. Często nie mam czasu spędzić całego dnia na mieście aby zobaczyć wszystko co mnie interesuje a w internecie wystarczy klik i jesteś w "esklepie". Fakt, nie dotkniesz, nie "poliżesz" więc trzeba umieć dobrze kupić.
Zauważyłeś może, że na mniejszych rynkach jest sama "chińszczyzna" od A - do Z? Kiedyś było wszystko, każdej jakości a teraz to samo co najtańszy chłam na allegro w "zwykłej" cenie. Z odzieżą jest podobnie - na rynku marna jakość za cenę nieproporcjonalną do jakości więc wolisz kupić oryginał (który w internecie zresztą taniej). Niestety - póki koszty utrzymania sklepu, czynszu, prądu, wody czy nawet muzyki z głośnika nie mówiąc o opłaceniu podatku za własną prace będą tak kolosalnie wysokie w porównaniu do zarobków, to Esklepy będą wypierały je z rynku - niestety. |
_________________ "mu dać dwie metalowe kulki w pomieszczeniu 2x2m to jedną by zepsuł a drugą zgubił." |
|
|
|
|
Bałtyk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-03-2014, 12:33
|
|
|
Patrze na koszty przesyłki i czasami nie opłaca się po prostu kupować w esklepach. |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 05-03-2014, 23:25
|
|
|
weked, ale Ty masz z dupy tematy najpierw czy uroda i pieniądze ułatwiają życie a później rozkmina na punkcie sklepów.
Wtf ? |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
manieek133
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 07-03-2014, 10:31
|
|
|
Luczu napisał/a: | weked, ale Ty masz z dupy tematy najpierw czy uroda i pieniądze ułatwiają życie a później rozkmina na punkcie sklepów.
Wtf ? |
Zgadzam się z tobą w 100%,to był chyba pierwszy jego temat.Pomyślałem że chce nawiązać jakąś dyskusję,ale się przeliczyłem.
http://forum.tempra.org/t...ens-vt24258.htm
po przeczytaniu tego postu,stwierdziłem że szkoda klawiatury |
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami" |
|
|
|
|
Bałtyk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-10-2014, 18:48
|
|
|
Pewnie tak, z zawsze kiedy wartość jest duża, kupowałem kostkę brukową, ozdoby ogrodowe, ławki. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|