|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Naklejki sedici i ottovalvole. Po co, komu, na co.. [wydziel |
Co sądzisz o naklejkach " udoskonalających " auto mających na celu zawyżenie jego wyposażenia/osiągów |
Dowartościowanie się / Totalna " wiocha " |
|
36% |
[ 14 ] |
Czemu nie ? Nic nie mam przeciwko ... w końcu to nie moje auto i każdy może dawać co chce |
|
50% |
[ 19 ] |
Jestem za ! Każdy może sobie upodobnić auto do najmocniejszej wersji |
|
13% |
[ 5 ] |
|
Głosowań: 38 |
Wszystkich Głosów: 38 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 12-02-2010, 19:22
|
|
|
Młody napisał/a: | Wracając do tematu naklejek to i tak ludzie z poza forum w 99,8% nie mają pojęcia co to Sedicivalvole i nikt na taką naklejkę nie zwraca uwagi |
Dlatego naklejka OTTO wyglądałaby dla tych 99,8% ludzi jednakowo co SEDICI, a nikt by sie nie czepiał i byłoby to zgodne z prawdą
Młody, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale tolerancja jest nadal na forum, a co do tej naklejki na "nie sedici" zawsze był szum I nikt tu nikogo nie linczuje, poprostu wyrazamy swoje zdanie |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 12-02-2010, 19:24
|
|
|
Litości, po marudzimy jakisz czas, ale przecież nikogo nie pobijemy ani nie rozwalimy nikomu samochodu za głupią naklejkę. osobiście uważam, że ten temat jest nie potrzebny i należy go jak najszybciej zamknąć. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-02-2010, 19:45
|
|
|
egon. napisał/a: | Dlatego naklejka OTTO wyglądałaby dla tych 99,8% ludzi jednakowo co SEDICI, a nikt by sie nie czepiał i byłoby to zgodne z prawdą |
Ale nie podobałaby się właścicielowi auta
egon. napisał/a: | ale tolerancja jest nadal na forum, |
Napisz to tym którzy przyciemnili szyby,założyli nie ori halogeny i przeczytali że to wieś albo że jeżdżą traktorami itp
jelcyn napisał/a: | uważam, że ten temat jest nie potrzebny i należy go jak najszybciej zamknąć. |
Jestem tego samego zdania |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 12-02-2010, 20:01
|
|
|
owszem nikt nikogo nie zlinczuje. ale ci, którzy wiedzą co to sedici, popatrzą z politowaniem lub padną ze śmiechu widząc ową naklejkę na 1.4. no bo jak reagujecie widząc golfa 1.4 z naklejką 16v, turbo, nitro, tuning , GTI , itp ?
w kontekście naklejek to nawet śmieszne spojlery nie wydają mi się śmieszne, bo na spojler i jego montaż trzeba jednak włożyć trochę kasy i czasu , a naklejka to już po najniższej lini oporu. |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Stivi
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 812 Skąd: Sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 13-02-2010, 00:02
|
|
|
kazdy ma inne zdanie i nigdy nie dojdziecie do porozumienia.. to jest przyroda osobiście jezdze aktualnie 1.4 i lepiej bym sie czuł z naklejką otto niz sedici.. a dlaczego ? bo robie auto dla siebie a nie na pokaz? |
_________________ było Tipo 1.4 AGT 5D 160A1.046 LPG
Tipo 1.4ie 3D 160A1.046 LPG
Bravo 1.6 16v 182AB LPG
Stilo 1.6 16v LPG
jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4 |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 13-02-2010, 00:57
|
|
|
Młody napisał/a: | egon. napisał/a:
ale tolerancja jest nadal na forum,
Napisz to tym którzy przyciemnili szyby,założyli nie ori halogeny i przeczytali że to wieś albo że jeżdżą traktorami itp |
Młody, a znajdź mi taką dyskusję, że ktoś jedzie po kimś o to co napisałeś wyżej ...
Zazwyczaj takie komentarze są jak ktoś walnie sobie xenony, pług, jakieś naklejki typu TUNING itp ale na pewno nie za to, że sobie przyciemnił szyby ( chyba że przednie ). Ewentualnie " nie ori halogeny " - chyba wiem do czego pijesz. . . Ten koleś po prostu dał je tak że nie sposób tego nie skomentować ale nikt go za to nie beształ tylko pisali, że jednak to nie pasuje i lepiej by było je umieścić gdzie indziej |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 13-02-2010, 01:09
|
|
|
apel do ,,prawdziwych'' moderaorów:
zamknijcie ten temat |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 13-02-2010, 03:01
|
|
|
jelcyn, lepiej nie. Widać w temacie, że na forum zebrały się negatywne emocje i trzeba je jakoś rozładować. Niektórzy się na siebie po obrażają, niektórym ulży, że powiedzieli komuś do słuchu. Ja pierwszy kupiłem nakleję Otto z forum i jestem zadowolony. Gdybym nie wiedział, co to sedici, albo byłbym naklejkowym tunerem to pewnie bym kupił sedici, bo de facto Ottovalvole nigdy nie było oficjalną nazwą wersji. Domyślam się co czuje Raku mając ori 16V. Co do napisu Sedicivalvole to szczerze mówiąc już na samą myśl o tym, że miałbym go montować do siebie mam wyrzuty sumienia Z drugiej strony są różni ludzie i jeden nie kupi nic, drugi Ottovalvole, trzeci dla naklejki kupi Sedici, a czwarty naklei na klapę V16 chociaż będzie pierdział jak Syrenka. Co do wielkiego loga forum (już kilka u nas w klubie jest takich oblepieńców) to wygląda to jak tribale na Calibrze. Profesjonalniej wygląda gdy logo jest standardowe i napisy też. Wielkie logo zamiast reklamy przynosi wstyd forum. Większość forumowiczów nie ma zbytnich przeróbek i mają małe loga. To wygląda spoko i jest estetyczne. Najlepiej przerobione (chociaż jak ktoś już takie robi to jakiś tam smak ma) T/T, ale z naklejką to żenada. |
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 13-02-2010, 11:30
|
|
|
temat jest ciekawy i występuje tu prawdziwa wymiana poglądów. nikt nikomu do gardła nie skacze a jedynie wszyscy wyrażają swoje zdanie. ja osobiście lubię ciekawe tematy, gdzie coś się dzieje, a nie monotonne z ciągle tymi samymi pytaniami czyli "jak mam podłączyć radio"
temat naklejek był poruszane nie raz tyle, że kiedy szanowni forumowicze dali do zrozumienia że owy pomysł to tatalna wieś delikwent zawsze dawał sobie spokój lub zrywał wieśniackie naklejki. tu mamy podobną sytuacje wszyscy jadą że naklejka sedici na 1.4 to totalna wiocha, a kolega krzychTIPOspeed, i tak popełnił "sepuku" i nakleił bo jemu sie podoba i koniec. ja podziwiam za samo zaparcie. ale jak już wspominałem kolega popełnij samobójstwo na forum |
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 13-02-2010, 11:50
|
|
|
czyli jednak coś w stylu linczu i braku tolerancji na tym forum występuje? mamy piękną sytuację, każdy (prawie) kto wyrażał swoje poglądy na ten temat to pisał, że nic mu do tego, ale taka naklejka to ,,wiocha'' mimo, że właściwie mało kto będzie wiedział o co chodzi. Leśniczy napisał/a: | kolega popełnij samobójstwo na forum | dlaczego tak uważasz? Ostatnio logował się dzisiaj rano(pojęcie względne 4:30) posta pisał wczoraj popołudniu, na SB też się udzielił. Myślisz, że co? obrazi się? Bana dostanie? |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
|
Wysłany: 13-02-2010, 11:56
|
|
|
To się dołączę Nie będę po żadnej stronie, bo nie o to chodzi. Ale co do napisów to fakt, po co komu na zwykłym 1.4 czy 1.6 napis sedici, czy tuning, gti? Dlaczego chcecie swoje auta upodabniać do innych? Nie lepiej wymyślić sobie jakąś oryginalną nazwę dla swojego auta, jakiej nikt nie ma, a która dobrze się kojarzy? We włoskim aucie dodatkowo przetłumaczyć na włoski i fajnie jest Ja dałem Smoczycy nazwę "DRAGOVOLANTE" aha, Wszelkie prawa do używania tej nazwy w TT ZASTRZEŻONE!!! No i mam autko jedyne w swoim rodzaju |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-02-2010, 12:00
|
|
|
Forum jest po to żeby się wypowiadać, nie róbmy słodkiej atmosfery gdzie każdy sobie słodzi na temat wszystkiego, coś mi się nie podoba to mówię to wyraźnie, jak ktoś krytykuje moje auto czy nawet moje zachowanie itp, nie ma się o co obrażać, wolność słowa każdy ma swoje zdanie... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 13-02-2010, 12:15
|
|
|
Bdm napisał/a: | jak ktoś krytykuje moje auto czy nawet moje zachowanie itp, nie ma się o co obrażać, |
Dokładnie Poprostu albo sie wezmie to do serca, albo nie
ciechu napisał/a: | Dlaczego chcecie swoje auta upodabniać do innych? Nie lepiej wymyślić sobie jakąś oryginalną nazwę dla swojego auta, jakiej nikt nie ma, a która dobrze się kojarzy? We włoskim aucie dodatkowo przetłumaczyć na włoski i fajnie jest |
No o tym, bym nie pomyslał
ciechu napisał/a: | "DRAGOVOLANTE" |
Niezłe
jelcyn napisał/a: | Bana dostanie? |
Jakbys nie wiedział, zeby dostac bana trzeba sobie zasłuzyc, a za naklejke bana jeszcze nikt nie dostał i raczej nikt nie dostanie |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 13-02-2010, 12:33
|
|
|
jelcyn napisał/a: | dlaczego tak uważasz? Ostatnio logował się dzisiaj rano(pojęcie względne 4:30) posta pisał wczoraj popołudniu, na SB też się udzielił. Myślisz, że co? obrazi się? Bana dostanie? |
Nie jestem dzieckiem zeby sie obrazac
Leśniczy napisał/a: | le jak już wspominałem kolega popełnij samobójstwo na forum |
Jakos jeszcze zyje no chyba ze potrzebujesz sznurek to ci linki pozycze Leśniczy napisał/a: | temat naklejek był poruszane nie raz tyle, że kiedy szanowni forumowicze dali do zrozumienia że owy pomysł to tatalna wieś delikwent zawsze dawał sobie spokój lub zrywał wieśniackie naklejki. |
Kazdy robi auto pod siebie Jak chcesz to kup se trabanta i daj naklejke 4x4 czy co inne To ma sie podobac wlascicielowi egon. napisał/a: | Jakbys nie wiedział, zeby dostac bana trzeba sobie zasłuzyc, a za naklejke bana jeszcze nikt nie dostał i raczej nikt nie dostanie |
Jakby mi ktos bana dal za naklejke to wtedy bye bye z forum, ale na szczescie reguly co do bana sa jasne |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Młody
|
Wysłany: 13-02-2010, 12:54
|
|
|
Luczu, była dyskusja że przyciemnienie szyb to wiocha pasująca do Calibr itp
Luczu napisał/a: | Ten koleś po prostu dał je tak że nie sposób tego nie skomentować ale nikt go za to nie beształ tylko pisali, że jednak to nie pasuje i lepiej by było je umieścić gdzie indziej |
To poczytaj ten temat dokładnie.
Ja akurat tego nie komentowałem także jak widać da się. Nie twierdzę że mi się to podoba ale można napisać to normalnie np. nie wygląda to najlepiej a nie od razu że wygląda jak traktor i że to wiocha.
krzychTIPOspeed napisał/a: | Kazdy robi auto pod siebie Jak chcesz to kup se trabanta i daj naklejke 4x4 czy co inne To ma sie podobac wlascicielowi |
Niestety nie wszyscy to rozumieją |
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 13-02-2010, 13:19
|
|
|
egon. napisał/a: | zeby dostac bana trzeba sobie zasłuzyc |
krzychTIPOspeed napisał/a: | Nie jestem dzieckiem zeby sie obrazac | o to mi właśnie chodziło, jakie Leśniczy napisał/a: | sepuku, samobójstwo | ?
ciechu napisał/a: | Ja dałem Smoczycy nazwę "DRAGOVOLANTE" | pochwal się tu http://forum.tempra.org/t...ztery+k%F3%B3ka |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 13-02-2010, 13:40
|
|
|
ciechu napisał/a: | Ja dałem Smoczycy nazwę "DRAGOVOLANTE" |
I tak każdy powie że ciesio jeździ Smoczycą ,przecież to jęzor można sobie złamać tą nową nazwą "DRAGOVOLANTE" ,skończ z herbatkami RUMiankowymi ,to nazwa pewnie jakiegoś Chińskiego traktora
A wracając do tematu ,Młody, jak masz chętnych ,jak najbardziej sprzedawaj ,do tych co są chętni kupować od kolegi naklejeczki ,musicie się liczyć przyklejając takową naklejeczke ,na krytykę ,brak zrozumienia i nie raz nawet na wyśmianie ,po prostu jednym to wisi czy na 1.4 jest sedici czy nie ,ale inni to są konserwatywni ,tacy włoscy muzułmanie co nie pozwolą innym mówić Allach na swego Boga ,rozumiem i jednych i drugich ,sam mimo że nie mam już smoczycy ,to i tak by mie zadrażniło jak by jakiś ludzik tak se auto nazwał ,to jest tak jak sedici ,nazwa utarta do jedynego takiego egzemplarzu na forum jak i znak firmowy grabarza to ,wiec rozumiem czemu innych to gigla .A wracając do tematu ,gdybym miał smoczyce to KUPIŁ bym takowa naklejkę i nakleił na tylnej klapie zamiast dużego napisu TTT ,tylko ja bym dodał przed napisem sedici ,jedno zdanie ,i wyglądało by to tak I"LOVE Sedicivalvole i nikt by mi nie powiedział że to wiocha ,dobrnelismy wiec do końca mojego wykładu. Uszanowanie dla obu stron sporu |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
|
Młody
|
Wysłany: 13-02-2010, 14:13
|
|
|
grabarz,
Właśnie o to chodzi żeby umieć zrozumieć obie strony a nie tylko krytykować |
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 13-02-2010, 15:01
|
|
|
krzychTIPOspeed napisał/a: |
Kazdy robi auto pod siebie |
to czemu zerwałeś "TUNING" jak ci na forum wszyscy napisali że wiocha ? przecież ma się podobać właścicielowi ?
krzychTIPOspeed napisał/a: |
Jak chcesz to kup se trabanta i daj naklejke 4x4 czy co inne To ma sie podobac wlascicielowi |
przecież to TY na tipo 1.4 naklejasz "SEDICIVALVOLE" więc nie wiem czemu do mnie kierujesz takie txt ?
zresztą 4x4 na trabancie było by śmieszne sedici na 1.4 jest żałosne |
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 13-02-2010, 16:44
|
|
|
grabarz, lepiej tego nie mogłeś ując |
|
|
|
|
Stivi
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 812 Skąd: Sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 13-02-2010, 17:00
|
|
|
trzeba zrobić jeszcze naklejke turboDymoOlioValole.. moze bedzie popularniejsza od sedici |
_________________ było Tipo 1.4 AGT 5D 160A1.046 LPG
Tipo 1.4ie 3D 160A1.046 LPG
Bravo 1.6 16v 182AB LPG
Stilo 1.6 16v LPG
jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4 |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 13-02-2010, 17:00
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | to czemu zerwałeś "TUNING" jak ci na forum wszyscy napisali że wiocha ? przecież ma się podobać właścicielowi ? | poniewaz mam juz zrobiony nowy napis, jest zreszta w moich innych postach
Leśniczy napisał/a: | zresztą 4x4 na trabancie było by śmieszne sedici na 1.4 jest żałosne |
żalosne to bedzie kontynuowanie tez zbednej dyskusji
grabarz napisał/a: | tacy włoscy muzułmanie co nie pozwolą innym mówić Allach na swego Boga |
dokladnie |
|
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-02-2010, 18:54
|
|
|
krzychTIPOspeed napisał/a: | konikks, niechesz to nie patrz tobie sie nie musi podobac Widze ze jak chcesz sobie robic po swojemu auto to nie ta na tym forum, zero tolerancji i akcpetacji |
odnosząc się do twojej wypowiedzi z poprzedniej strony.
są granice dobrego smaku które ty już dawno przekroczyłeś...
a wstawiając temat o swoimi aucie chciałeś jak się domyślam poznać opinie o nim. więc ja swoją wyrażam. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 13-02-2010, 19:50
|
|
|
konikks napisał/a: | są granice dobrego smaku które ty już dawno przekroczyłeś... |
ty tak uwazasz a ja nie konikks napisał/a: | a wstawiając temat o swoimi aucie chciałeś jak się domyślam poznać opinie o nim | temat byl nie moj tylko Młodego a ja mu tylko napisalem ze chce kupic ta naklejke, noi zrobilo sie buuum. Teraz ten temat zostal dany na oddzielne do offtopu. A jak ja bede chcial dac foty w dziale moje autko to po to zeby pokazac jak wyglada moja werjsa i tyle |
|
|
|
|
|
Frodo89
Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 104 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 13-02-2010, 19:53
|
|
|
moze sonde zrobic i wtedy sie okaze ile osob za , a ile przeciw jest "cudawiankom" na autach |
_________________ Był :
Skoda Favorit 1.4 91'
Renault Clio 91' 1.4
Fiat Tipo 2.0 8V 91'
Fiat Tipo 1.6 kat 91'
Jest:
Renault Laguna 2.0 16v 98' |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|