"NIE dla ACTA" |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 24-01-2012, 19:52
|
|
|
Cytat: | W pierwszej kolejności, to beknie za to osoba, która to uploadowała. |
owszem ale Ty nieświadom tego też będziesz pociągnięty do odpowiedzialności |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Senna
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-01-2012, 19:53
|
|
|
Jakos mam wrazenie ze czysto technicznie malo prawdopodobne jest pilnowanie calego internetu. Tym bardziej gdy powolutku powstaje siec bezprzewodowa w miastach |
_________________ Kupie Temperówke Sedan 1,9 Turbo Frytke |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 24-01-2012, 19:53
|
|
|
KrzychuB napisał/a: | ale Ty nieświadom tego też będziesz pociągnięty do odpowiedzialności |
A to wyjdzie w praniu i nauczymy się obchodzić jakoś te przepisy. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 24-01-2012, 22:18
|
|
|
myślę że czas sobie uświadomić parę spraw .... chodź sam w pierwszych momentach dałem się nabrać i byłem gotów bić kijem po głowie ludzi rządzących w tym kraju to im bardziej się zagłebiałem w temat ACTA zdałem sobie sprawę, że wielu użytkowników netu jest w olbrzymim błędzie i nie potrzebnym stresie.
po pierwsze filmy na YT ładnie tłumaczące mechanizmy działanie tego porozumienia delikatnie mówiąc, zostały opracowane w celu wywołania jak największego strachu w społeczeństwie ....
ciekawe czy ktos z tych osób tak bardzo protestujących i broniących się przez ACTA wogóle przeczytał ten traktat ???? nie ?
polecam lekturę w postaci samego porozumienia
http://eur-lex.europa.eu/...0380:FIN:PL:PDF
dla tych którym nie chce się czytać napiszę, że do porozumienia juz dawno przystąpili kanada, japonia, meksyk, australia, USA, republika korei i parę innych ... jakoś nie widać i nie słychać żeby zostali odcięci od świata lub masowo karani. warto wspomnieć że w tych krajach ( znacznie bardziej rozwiniętych niż PL ) prawa obywatela i wolność słowa są bardziej cenione i rozwinięte niż w PL ... więc jakim cudem naród amerykanów lub kanadyjczyków nie wyszedł na ulice w celu walczenia o swoje prawa ?????
kolejna sprawa straszą że dostawcy netu ( ISP ) będą monitorować każde dane wchodzące do komputera i wchodzące ktokolwiek mający jakiekolwiek pojęcie o działaniu sięci i protokołów internetowych wie, że jest technicznie nie możliwe i nie wykonalne. jak macie wątpliwości to w nastepnym poście mogę podac pare przykładów.
jedziemy dalej : grupa "anonimowych" czyli banda dzieciaków bojących się, że zamkną im youtuba, tweetera, demota itp. ci ludzie nie są hakerami, a jedynie wykorzystali metodą ataku DDOS stosowaną 15 lat temu. która polega na prostej zasadzie... wygrywa ten który ma szybsze łącze ( w tym przypadku to akurat połączenie kilkunastu łącz ) w celu "zapchania" innego słabszego, którym są witryny rządowe. prawdziwi hakerzy to np. polska grupa underground, którzy po prostu złamali zabezpieczenia serwera i podmienili zawartość strony www ( do takiego działania wystraczy jeden zawodnik z modemowym dostępem do internetu z przed 15 lat .... i po zawodach )
reasumując akcja fajna, dużo sie dzieje, ataki pseudo hakerów, manifestacje na ulicach, ogólne zjednoczenie i wrzenie internatów itp .... szkoda tylko że ludzie dobrze się nie zorientowali o co walczą ....ja nie twierdzę że ACTA to krok w przyszłość. z pewnością wielu ludzi odczuwa tą zmianę ( jeśli ktos ciągnie pliki z serwisów megaupload, fileserve, filesonic, uploaded, uploadstation i itp. itd. to już odczuł ) ale to nie koniec świata. przypomne wam tylko, że ile razy likwidowano serwisy w imię praw autorskich to na ich miejsce powstały inne serwisy, inne mechanizmy pobierania.
zamknęli audigalaxy - powstały kaza i masa innych p2p ( dla nie wtajemniczonych lub zbyt młodych żeby to pamiętac audiogalaxy był kiedyś najlepszą bazą mp3, było tam dosłownie wszystko )
zamknęli kaza i podobne p2p - powstały serwisy DC++ ( direct connect )
zamknęli DC++ - powstały FTP i systemy pobierania z maili
zamknęli napisy.org - powstał napiprojek.
walczyli z serwisami mailowymi - powstał torrent
zamykali strony z torrentami, a na ich miejsce powstały inne i lepsze. |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Michcio
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-01-2012, 08:41
|
|
|
Ja o nich pomyślę z ciepłym sercem podczas kolejnych wyborów i inni też powinni, jak się ich odetnie od koryta to może zmądrzeją bo póki co to im wali na dekiel zdrowo. |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 25-01-2012, 11:13
|
|
|
Witajcie !
Na stronie http://referendum-acta.interia.pl/ jest internetowe referendum w sprawie ACTA. Można wyrazić własne zdanie na ten gorący ostatnio temat. Informacja jest przesyłana bezpośrednio na konta pocztowe parlamentarzystów z właściwego okręgu wyborczego.
Pozdrawiam |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Michcio
|
Wysłany: 25-01-2012, 18:51
|
|
|
No i posłałem |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 25-01-2012, 18:59
|
|
|
jo tysh :d |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-01-2012, 19:15
|
|
|
wszyscy młodzi którzy teraz protestują są niczym więcej jak tylko mięsem armatnim mięsem armatnim partii rządzącej. dziś założę sie o 100 zł że tusk nie podpisze powie że to byłoby nie do końca dobre i wszyscy Ci młodzi którzy protestują w najbliższych wyborach zagłosują na Tuska i jego kompanów z Bożej łaski
to jest prosta zagrywka polityczna na którą dadzą się nabrać rzesze wyprodukowanych w ostatnich latach magistrów.
...oprócz mnie |
|
|
|
|
manieek133
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 25-01-2012, 19:18
|
|
|
Leśniczy, widzę że zgłębiłeś temat.Bardzo dobrze,najgorsi są właśnie ludzie którzy nie poczytają a walczą,sami nie wiedząc o co |
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami" |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 25-01-2012, 19:21
|
|
|
żeby nie było, ja jestem przeciwko cenzurze, jednak stwierdzam w 100% że cenzura w internecie jest od dawna, każde fora internetowe motoryzacyjne obserwuje policja i czyta nasze wypociny,
na większości for jest zakaz wstawiania linków do stron z darmowymi plikami muzycznymi itp itd.
więc w zasadzie to jeden chu... czy podpisze acta czy nie. i tak jak będą chcieli to wjadą ci do domu za wyrażanie swojego zdania na temat prezydenta, premiera na stronie np antykomor.pl pod pretekstem oczerniania łamania konstytucji i innych podobnych bzdur.
im wolno robić z ludzi debili w aptekach i u lekarza ale ludziom nie wolno pierdnąć bez ich wiedzy. ot taka nasza demokracja. doszło do tego że nietaktem jest rozmowa na tematy polityczne na forum publicznym. (tu akurat w pewnym sensie rozumiem modów) |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
|
Wysłany: 25-01-2012, 22:08
|
|
|
Świstak napisał/a: | wszyscy młodzi którzy teraz protestują są niczym więcej jak tylko mięsem armatnim mięsem armatnim partii rządzącej. dziś założę sie o 100 zł że tusk nie podpisze powie że to byłoby nie do końca dobre i wszyscy Ci młodzi którzy protestują w najbliższych wyborach zagłosują na Tuska i jego kompanów z Bożej łaski
to jest prosta zagrywka polityczna na którą dadzą się nabrać rzesze wyprodukowanych w ostatnich latach magistrów.
...oprócz mnie |
A ja nie do konca sie z tym zgodze bo taki Tusk odpycham tym od siebie i wiekszość juz nie bedzie i tak nie niego głosowała bo łatwo sie traci zaufanie ja np nigdy na niego nie głosowałem i nie mam takiego zamiaru mysle ze takie przedszolne zagrywki na tych poziomach juz raczej nie działają i specjalnie by takiego show nie robił a z tego co wszytkim wiadomo podpisanie jest juz nie uniknione |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-01-2012, 23:05
|
|
|
Leśniczy, bardzo ładnie napisane aż chce się czytać takie posty. Jak już skończą się przepychać o dział sprzedam to mógłbyś również tak ładnie podsumować tą dysputę? bo mi się już nie chce czytać na bieżąco i spasowałem po drugiej zakładce hehehe .... dobra żarcik |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 25-01-2012, 23:28
|
|
|
z dnia na dzień coraz bardziej uświadamiam sobie w jakim poj. kraju żyjemy ...
http://wiadomosci.wp.pl/t...,wiadomosc.html
Kod: | W manifestacji pod Świętokrzyskim Urzędem Wojewódzkim w Kielcach uczestniczyło - według policji - ok. 700 osób. Po jej zakończeniu protestujący nie rozeszli się. Część z nich - ok. 200 osób, w większości w wieku gimnazjalnym - przez ok. dwie godziny utrudniała ruch na pobliskim skrzyżowaniu w centrum miasta.
Młodzi ludzie blokowali drogę, zatrzymywali auta, siadali na maskach samochodów, pytali kierowców, czy są za, czy przeciw ACTA. Chuligani niszczyli znaki drogowe, rzucali butelkami i kamieniami w stronę policjantów. Uszkodzili m.in. wóz transmisyjny Radia Kielce. Policja otrzymała też sześć zgłoszeń o uszkodzonych samochodach. Jeden z policjantów został uderzony kamieniem w szyję i trafił do szpitala. |
Jak zwykle okazja do robienia zadymy ... dzieci w wieku gimnazjum. Łamać gnojom ręce |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 26-01-2012, 08:49
|
|
|
no i podpisali ACTA |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 26-01-2012, 09:40
|
|
|
No niestety |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 26-01-2012, 10:36
|
|
|
no i nic się nie zmieni .... a może i się zmieni na lepsze, bo teraz ta horda internetowych troli i napinaczy z gimnazjum zacznie się bać więc przestaną bluzgać na lewo i prawo. teraz gnojek jak obejrzy coś na YT to nie napisze głupiego komenta z bluzgami bo będzie się bał, że mu neta odłączą |
|
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 26-01-2012, 10:37
|
|
|
Leśniczy, cos w tym jest |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 26-01-2012, 10:51
|
|
|
Więc o to Tuskowi chodziło
Sprytne... |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 26-01-2012, 12:02
|
|
|
spoko oko jeszcze musi być ratyfikacja więc nic pewnego że to przejdzie |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 26-01-2012, 12:28
|
|
|
Jelcyn napisał/a: | Więc o to Tuskowi chodziło
Sprytne... |
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 26-01-2012, 19:14
|
|
|
albert1991 napisał/a: | taki Tusk odpycham tym od siebie i wiekszość juz nie bedzie i tak nie niego głosowała |
w ostatnich wyborach też to słyszałem od rzeszy ludzi
Luczu napisał/a: | spoko oko jeszcze musi być ratyfikacja więc nic pewnego że to przejdzie |
chyba sam nie wierzysz że to napisałeś
** Dodano: 26-01-2012, 19:17 **
Luczu napisał/a: | Jak zwykle okazja do robienia zadymy ... dzieci w wieku gimnazjum. Łamać gnojom ręce |
moja pani pracuje w gimnazjum z trudną młodzieżą... ostatnio uczyła 17 letniego gimnazjalistę (!!!) dzielić 16:2
... nie podołał zadaniu...
to nie jest żart. moja pani uczy takie dzieci...
** Dodano: 26-01-2012, 19:19 **
Leśniczy napisał/a: | teraz gnojek jak obejrzy coś na YT to nie napisze głupiego komenta z bluzgami |
Cytat: | Więc o to Tuskowi chodziło
Sprytne... |
pewnie mu bachory nawrzucały na jutubie albo naszej klasie i się mści |
|
|
|
|
|