Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
"NIE dla ACTA"
Autor Wiadomość
Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 26-01-2012, 20:07   

Świstak napisał/a:
chyba sam nie wierzysz że to napisałeś :P

opozycja zgodna jak nigdy ... wszyscy są przeciw :D
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 26-01-2012, 20:16   

Luczu, niby tak i obyś miał rację, ale ludzie w opozycji w części to sld (słyną z łapówek, parę obietnic wystarczy) palikot i jego banda wynalazków (w sumie zrobią wszystko żeby tylko o nich mówić) :)

aczkolwiek po takiej demonstracji myśle że opozycja nie będzie chciała mieć przeciwko sobie młodych ludzi
     assistance   Moneta

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 26-01-2012, 21:11   

http://tech.wp.pl/kat,100...,wiadomosc.html
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Świstak 

Wysłany: 27-01-2012, 17:04   

mnie bardzo sie podoba komentarz użytkownika o nicku Stańczyk

Kod:
To w sumie zabawne. Za PRL przed obroną pracy dyplomowej usunięto mnie w Warszawie ze studiów za to, mój ojciec pracował 12 lat w USA. Dla UB i ich TW nie miało nawet znaczenia, że ojciec umarł, gdy miałem siódmy rok życia! Pod wpływem kolegów mających wtedy większe pojęcie i sowietyzacji, niż ja, złożyłem odwołanie od tej zaskakującej i krzywdzącej decyzji. Choć w partii nie byłem, moją "sprawą" zajęła się "trojka" partyjno-państwowa. Po roku "procesu", podczas którego zadawano mi masę głupich pytań, owa "trojka" stwierdziła, co następuje: "po ojcu mógł w USA ktoś zostać, kto może mnie odnaleźć i wrogo mnie ustawiać do partii i władzy ludowej", wobec tego: 1. studia mogę ukończyć, ale nie wolno mi będzie nigdy wyjeżdżać na Zachód, a w szczególności do USA; 2. nigdy nie wolno mi będzie pracować w instytucjach, organizacjach lub redakcjach zajmujących się Zachodem, a szczególnie USA; 3. po ukończeniu studiów będę musiał wyjechać z Warszawy i podjąć pracę "gdzieś w terenie", względem czego nastąpią w swoim czasie dalsze decyzje." Przeniosłem się na inną uczelnie i studia I stopnia skończyłem. Za bd. wyniki komisja dziekańska przyznała mi nawet wysoką premię i orzekła, że kwalifikuję się na studia magisterskie. Przed ostateczną decyzją przestudiowano jednak moje akta z poprzedniej uczelni. Komisja się przeraziła. Wycofano decyzję o studiach magisterskich. Nie bacząc na to, że ożeniłem się ze studentką z innej uczelni, wręczono mi tak zwany "nakaz pracy" w teren. Wynikalo z niego, że mam tam pracować co najmniej 2 lata. W wyniku przemian październikowych r. 1956 tamta "trojka" uciekła - żeby było śmieszniej - na Zachód!!! Ja mogłem wrócić do Warszawy, ale - jak się okazało - najważniejsze decyzje owej "trojki", bo o zakazie wyjazdu na Zachód - nadal mnie obowiązywały!!! Po jakimś czasie nawet mi zezwolono na taki wyjazd, ale ... bez żony i synka, co mi nie odpowiadało, bo miałem zamiar "przysnąć" do USA. Zakaz ten przekreślono dopiero po przemianach solidarnościowych. Miało to jednak dla mnie znaczenie raczej moralne, bo po przejściu na emeryturę nie stać mnie było na taki wyjazd. Wyjazd taki zafundował mi dopiero syn. Dzięki niemu mogłem wyjechać z "klatki"pod nazwą PRL, pobyć w stolicy Francji, zobaczyć jej muzea. Po ostatnich decyzjach pana premiera Tuska o waloryzacji emerytur w myśl socjalistycznej zasady "każdemu po równo" już pożegnałem się z myślą o kolejnych wycieczkach na Zachód, szczególnie do USA. Aliści teraz zaświtała nadzieja: jeśli ściągnę jakiś zakazany film amerykański w Internecie, to to władze USA wystąpią do władz polskiej prowincji UE o moją ekstradycję, na co one zgodzą się w podskokach, dzięki czemu pojadę na Zachód na koszt największej demokracji światowej. Czy do jakiegoś mamra w USA, czy do bazy dla terrorystów w Guantanamo, to się już przekonam na własnej skórz.
     assistance   Moneta

Emf 

Wysłany: 28-01-2012, 03:13   

Luczu, wyręczyłeś mnie bo miałem dać linka do opinii ekspertów, którzy podawali przykłady właśnie analogiczne do powyższego przypadku.
Jak się okazuje mieli rację ponieważ jak widać ACTA już DZIAŁA :badgrin:
I zanim ktoś zacznie wypisywać bzdury o tym, że ACTA to w sumie nic złego niech najpierw zapozna się z opiniami ekspertów w tej materii.
Na dzień dzisiejszy gdyby akta weszła w życie większość stron/for jest bez problemu do zamknięcia.
Ktoś zapyta, po co je zamykać .... bo jak nie wiadomo o co chodzi .........
Podam przykład, zakładam sobie forum Fiata ale ..... kurcze jest tu konkurencja w postaci Fiat Klub Polska, który niestety skupia dużo użytkowników i nikt nie chce wchodzić na moje forum.
Tak więc zamieszczam sobie na Fiat Forum na swoim fikcyjnym koncie zdjęcia swojego pojazdu, ...... a następnie zgłaszam, że na forum Fiata ktoś bezpodstawnie wykorzystał moją własność :D
To oczywiście namiastka tego co może w rzeczywistości spotkać te osoby, które okażą się na tyle kreatywne, że ich strona/sklep/portal będzie cieszył się dużą popularnością.
Nie zapominajmy, że Polska to kraj chyba najbardziej zawistnych ludzi.
Tu kiedy sąsiad ma kurę znoszącą dużo jajek, jego sąsiad/znajomy nie dąży do tego aby mieć taką samą kurę tylko do tego aby ta kura sąsiadowi zdechła.

assistance   Moneta

KrzychuB 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-02-2012, 15:55   

http://fakty.interia.pl/r...ta,1755420,7906

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 03-02-2012, 16:42   

Poparcie leci na łeb na szyję i Tuskowi widać rurka mięknie.

KrzychuB 

Wysłany: 03-02-2012, 16:43   

Jelcyn, oby zmiękła całkiem :badgrin:

VEndriuV 

Wysłany: 04-02-2012, 08:49   

Moneta

KrzychuB