Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polityka
Autor Wiadomość
Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 14-05-2012, 19:25   Polityka

Witam, w związku z powtarzającą się potrzebą rozmów o polityce zakładam ten temat, w którym każdy bez obaw będzie się wypowiadać. Twoje przekonania, sympatie i antypatie nie mają znaczenia, jednak prosiłbym o zachowanie rozsądku, stosowanie się do regulaminu forum i zasad netykiety. Przy okazji w imieniu zespołu Mod Team zastrzegam prawo do ingerencji w przypadku zbyt nachalnej agitacji politycznej albo zamykanie tematu na czas ciszy przedwyborczej.

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 14-05-2012, 19:56   

a ja powiem tylko tyle, że kto by nie był przy korycie będzie źle. I nie uznaję, zbytnego wywyższania wiary, kościoła i boga w polityce.

tyle w temacie
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 15-05-2012, 15:57   

Luczu napisał/a:
a ja powiem tylko tyle, że kto by nie był przy korycie będzie źle. I nie uznaję, zbytnego wywyższania wiary, kościoła i boga w polityce.

tyle w temacie

Kurcze toż to moje słowa :o Czyż byś Luczu czytał w myślach :-k :mrgreen:
     assistance   Moneta

Luczu 

Wysłany: 15-05-2012, 16:43   

ZielonyTBG, hehe

Co do religii i polityki - Twardo się powtarza że Polska jest mało tolerancyjna jeżeli chodzi o odmienności sexualne i trzeba to zmieniać a jakoś nikt nie zauważa, że PL jest dalej na poziomie średniowiecza jeżeli chodzi o kościół i jego ingerencję w życie polaków jak i państwa polskiego.
Jest
     Moneta

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 15-05-2012, 18:12   

Luczu, 2 czy 3 lata temu szedłbym w zaparte że gadasz głupoty, ale powoli zaczynam się przekonywać że masz rację i wybory to nie świadomy wybór ludzi którzy poprowadzą nas do lepszej przyszłości tylko "przymuszony" wybór mniejszego zła, niestety od 4 lat mamy większe zło. mniejsze zostało odwołane w trybie przedterminowych wyborów.

nie zapomnę jak w 2007r kiedy pis doszedł do władzy - Donald Tusk ostrzegał polaków:

"poważna załoga zaczyna się zabierać za wasze portfele".

niespełna 2 lata później władzę objęła "załoga cudów" która przy korycie trwa do dziś dnia (dalej obiecuje i kłamie). Wtedy cena litra benzyny była w granicach 4zł teraz jest prawie po 6 zł. W 2007 jako student zarabiałem na zlecenie czasem 2800-3000zł teraz się wstydzę powiedzieć ile zarabiam na umowie o pracę... a ceny dalej rosną.
Pensje nie rosną, a wręcz maleją a ceny wzrosły o ponad 50% w stosunku do 2007r ktoś powie: "no oczywiście tak powinno być mamy kryzys..." owszem ale w czasie kryzysu robi się wszystko by kraju nie zadłużać, nie ofiaruje się pomocy krajom które mają w d*** oszczędzanie tylko liczą na jałmużne którą, z góry wiadomo, przeżrą (Grecja). Nie podejmuje się szeregu nieodpowiedzialnych decyzji jak np podniesienie VAT.

Najgorsze jest to ze Polacy działają wbrew szerzonemu przez nich przysłowiu "mądry Polak po szkodzie", bo ten bajzel który robi teraz PO trzeba będzie posprzątać szkód takich było w Polsce naprawdę mnóstwo, no więc w następnych wyborach przyjdzie do władzy SLD i Palikot. nie mówię że zacznie się szerzyć gejostwo bo to już z góry wiadomo, te partie obie maja podobny pogląd. Problem polega na tym że SLD to partia karierowiczów i aferzystów. Smród się za nimi ciągnie od 2004r., a Palikot kogo ma w swoich szeregach ludzi którzy jeszcze się nie nachapali.
tak więc nie dość że tego syfu nikt nie sprzątnie to jeszcze go poszerzą. Obawiam się że nawet jakby bardzo chcieli (w co szczerze wątpię) to i tak nie dadzą rady z 2 powodów. po pierwsze media ich zaszczują ze nic nie robią że to ze tamto bo w ciągu roku nikomu się nie polepszy (jeszcze się polacy nie nauczyli że takie "sprzątanie" wymaga czasu), a po drugie jeśli by nawet ich nie zaszczuły media to my lepszych czasów chyba nie dożyjemy w tym kraju (może nasze dzieci).

Luczu,
Jako pedagog (z wykształcenia a nie z powołania) wydaje mi się że chyba lepiej jak kościół ma jakiś wpływ na politykę (w małym stopniu).
Myślę że wolę oglądać na ulicy stare babki w moherze niż 2 gejów idących ze "swoim" dzieckiem za rączki. Jakoś ten model szczęśliwej, polskiej rodziny jest mi daleki.
Poza tym tak Ty jak i ja jesteśmy z pokolenia które nie pamięta (nie jednokrotnie nie chce pamiętać) czasów kiedy ludzie gromadzili się właśnie w kościołach by walczyć z polityką, z systemem uciskającym nas od czasów wojny w zasadzie do dziś.

Jeśli chodzi o tolerancję owszem jestem tolerancyjny bo ja do sypialni komuś nie chcę zaglądać, i nie interesuje mnie kto z kim sypia, ale jestem katolikiem, ochrzczonym i wychowanym w wierze (nie jestem częstym gościem w kościele, mimo to wierzę w Boga), w wierze która rodzinę określa mianem kobiety i mężczyzny. Tak niech pozostanie.
Amen
     assistance   Moneta

Luczu 

Wysłany: 15-05-2012, 18:26   

Świstak napisał/a:
Wtedy cena litra benzyny była w granicach 4zł teraz jest prawie po 6 zł

Myślisz że to wina PO a nie sytuacji na świecie ? Przecież nie tylko u nas tak drogo benzyna ... Czesi przyjeżdżają do PL tankować bo u nas taniej.

Co nie zmienia faktu, że zarobki mamy o kant dupy rozbić.

Świstak napisał/a:
Myślę że wolę oglądać na ulicy stare babki w moherze niż 2 gejów idących ze "swoim" dzieckiem za rączki. Jakoś ten model szczęśliwej, polskiej rodziny jest mi daleki.

A ja nie chce oglądać ani pedałów ani zaślepionych wiarą ludzi którzy wychodząc z kościoła rysują samochód sąsiadowi bo zaparkował na ich miejscu lub po prostu za to że się dorobił.

I tu zacytuję modlitwę polaka z dnia świra. Uprzedzam - tekst zawiera słowa które powinny być teoretycznie wykropkowane ale wtedy straci swoją moc przekazu :lalala:

Kod:

Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopier*olcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawistny i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego skur*ysyna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDSa i raka, oto modlitwa Polaka."

Jest
     Moneta

Tippo 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 16-05-2012, 14:36   

Te polityke to chyba szkoda umieszczać w (po)ważnych tematach hehe..

Jelcyn 

Wysłany: 16-05-2012, 17:25   

Tippo napisał/a:
Te polityke to chyba szkoda umieszczać w (po)ważnych tematach hehe.

Dlatego siedzi w dziale OT :lalala:

manieek133 

Wysłany: 16-05-2012, 20:20   

Ja powiem tak:zawsze jak się nie ma już o czym rozmawiać,to się rozmawia o polityce :roll:

lordabarth 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 18-05-2012, 17:55   

Luczu napisał/a:
Myślisz że to wina PO a nie sytuacji na świecie ? Przecież nie tylko u nas tak drogo benzyna ... Czesi przyjeżdżają do PL tankować bo u nas taniej.

Sytuacja na świecie swoją drogą.Ale co rząd zrobił żeby się dało przebrnąć przez kryzys?
W Wielkiej Brytanii obniżyli podatek VAT który i tak jest niższy niż w naszym pazernym kraju.

Świstak 

Wysłany: 24-05-2012, 23:58   

Luczu napisał/a:
Myślisz że to wina PO a nie sytuacji na świecie ? Przecież nie tylko u nas tak drogo benzyna ...

Po chwili namysłu, stwierdzam, że paliwo u nas wcale nie jest drogie tylko pensje coraz mniejsz.
pensje stoją w miejscu lecz proporcjonalnie do rosnących cen paliwa zmniejszają się.
Czesi mnie mało obchodzą bo nie chodzi o to żeby zapatrywać sie na tych co mają "gorzej"
poza tym gdzieś wcześniej wyliczałem że norweg za godzinę pracy jest w stanie w swoim kraju kupić paliwa na 200km a Ty czy ja za godzinę pracy możemy kupić paliwa na 20-40km do norwegi porównuj i ucz się jak poprawiać gospodarkę. jak patrzysz na tych co gorzej mają to od razu na Grecję spójrz.
najłatwiej jest wpierdzielać chleb ze smalcem i mówić "bo inni mają gorzej". więcej na dojazd do pracy musze wydać niż na śniadanie... ale mi kur** interes.
Czy myślę ze to wina rządu? oczywiście że tak! bezapelacyjnie jest to wina rządu. w całej europie jest kryzys? w niemczech ludzie odczuwają kryzys tak radykalnie jak w polsce? nie sądzę w niemczech emeryci jeżdżą na wczasy żyją jak ludzie w pl emeryci muszą dorabiać bo nie starcza albo dziadują. a niejednokrotnie dorabiają i dziadują bo muszą pomagać młodym którzy pracy nie mogą znaleźć (co jest w 100% winą rządu bo przecież nie może być to winą młodych wykształconych inteligentnych magistrów, inżynierów)

manieek133 napisał/a:
jak się nie ma już o czym rozmawiać,to się rozmawia o polityce

choćby grzmiało i srało polityka to część naszego życia nie rozmawiając i nie wymieniając poglądów, niczego się nie dowiesz a jak niczego się nie dowiesz to nie wybierzesz odpowiednich ludzi do tego by stworzyli Ci godne warunki rozwoju w których możesz pracować na swoją przyszłość oraz by nie bać się jutra.
niestety w naszym społeczeństwie panuje dziwna niechęć do tego tematu dlatego od 20 lat taki kibel jest w tym kraju bo ludzie wolą gadać o melanżach imprezach dupach i nowych alufelgach do auta czy innych pierdołach i smutach nikomu nie potrzebnych zamiast zacząć rozmawiać na tematy polityczne interesować sie i analizować to co się dzieje. a potem siądą i pier**lą jak to jest im źle. a najlepsi są ci co wybierają rząd czy prezydenta w kampani wyborczej. no do takich to bym strzelał.

tyle rządów było przez 20lat każdy jeden lepszy od poprzedniego... i dziwi fakt ze ludzie nie mają dość takiego sedesu tylko jeszcze twierdzą że polityka to gówniany temat i nie warto się tym interesować. polityka "wypłaca wam pensje" polityka "daje albo zabiera wam możliwość rozwoju" bo jaki rząd wybierzecie takie ustawy i reformy wam przeprowadzi. macie rząd jaki chcieliście cudotwórce bajkopisarza który obiecuje i gó*** robi. a wy mówicie że jest ok i polityka to gó*** i nie warto o tym mówić

mam wyższe wykształcenie (choć uważam ze na nie nie zasłużyłem) wydaje mi się że jestem dość inteligentny (ale to moje zdanie) ale tego nie potrafię zrozumieć jak można mieć tak mocno w du** swój własny los??!! :sciana: :sciana: :sciana: :sciana:
     assistance   Moneta

Jelcyn 

Wysłany: 25-05-2012, 05:32   

Świstak napisał/a:
Czy myślę ze to wina rządu? oczywiście że tak! bezapelacyjnie jest to wina rządu.

Tu zgadzam się w 83%
Dlaczego nie w 100?
Bo to nie jest wina obecnego rządu, ani nawet poprzedniego. Wina leży po stronie każdego rządu jaki był w Polsce po drugiej wojnie światowej począwszy od przyjęcia pomocy ,,bratniego Związku Radzieckiego'' To właśnie w czasach PRL powstały takie chore molochy jak ZUS, PGR, które zbrały rolnikom wszystko co mieli i do tej pory nie oddały, większość nierentownych zakładów przemysłowych, które nie były modernizowane przez 30-40 lat i teraz nie bardzo wiadomo, czy unowocześniać, czy zamykać. Ten bajzel który mamy i w gospodarce i w przepisach i w ludzkim myśleniu to właśnie pozostałości po tym okresie.
Chętnie bym jeszcze popisał co mi tam leży na wątrobie, ale panowie wybaczą, śpiesze się do pracy. Bo mimo, że ciężka i słabo płatna, to jednak jest. Dlatego zamiast narzekać trzeba ruszyć dupę i nie czekać aż się znajdzie cudotwórca co gwiazdki z nieba obiecuje.

kaminkrz 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 25-05-2012, 06:41   

Bradzo mi się podoba wypowiedź kolegi Świstaka, :bravooo:
Imo świetnie oddaje mentalnośc naszego narodu i to co wyprawia rząd z tym krajem, a robi tak, bo bierny naród na to pozwala.
Nikt nigdy nie ponosi konsekwencji za afery, przekręty, łapówki / a nie, jest jeden wyjątek co mnie zaskoczyło do tego stopnia, że niedowierzałem własnym oczom i uszom - sprawa posłanki Sawickiej / .
A skoro w zasadzie wszystko uchodzi kazdemu płazem, to po co się meczyć - pensje rządowe są fajne, do tego koperty jeszcze lepsze za przepychanie ustaw korzystnych nie dla obywateli tego kraju, ustawianie na stanowiskach krewnych i znajomych królika - wszystko, tylko nic dla kraju - tylko dla nachapanie się ile mozna, bo nie wiadomo co z drugą kadencją...

manieek133 

Wysłany: 25-05-2012, 08:43   

Świstak napisał/a:
choćby grzmiało i srało polityka to część naszego życia nie rozmawiając i nie wymieniając poglądów, niczego się nie dowiesz a jak niczego się nie dowiesz to nie wybierzesz odpowiednich ludzi do tego by stworzyli Ci godne warunki rozwoju w których możesz pracować na swoją przyszłość oraz by nie bać się jutra.

zgodzę się że to jest ważna część,ale nie będę rozmawiał o tym na żadnych forach.Bo w internecie każdy tylko chce przekonać do swoich racji,lub pokazać niechęć do wybranych partii politycznych.Dla twojej wiadomości,interesuję się polityką.Chyba jako jeden z nielicznytch przeczytałem przed wyborami co mają w swoich programach wyborczych wszystkie partie.Wiem o polityce dużo,ale mogę sie wymieniać poglądami twarzą w twarz,gdyz wtedy rozmowa całkiem inaczej wygląda.A nie rzucać suchymi tekstami po forum samochodowym,lub mądrościami dopiero gdzieś zaczytanymi.Więc proszę was wielcy znawcy polityki,spotkajcie sie i wtedy porozmawiajcie(znając życie po dwóch wymianach zdań już brakuje argumentów).Bo są przyjemniejsze rzeczy do omawiania na forum niż pier..... o polityce.Jeśli będę chciał porozmawiać o polityce to sobie takie forum znajdę.
Świstak napisał/a:
niestety w naszym społeczeństwie panuje dziwna niechęć do tego tematu dlatego od 20 lat taki kibel jest w tym kraju bo ludzie wolą gadać o melanżach imprezach dupach i nowych alufelgach do auta czy innych pierdołach i smutach nikomu nie potrzebnych zamiast zacząć rozmawiać na tematy polityczne interesować sie i analizować to co się dzieje

Wiesz że tym tekstem urażasz parę osób np. mnie.Ja śledzę czytam i analizuje,ale nie próbuje na chama do swoich poglądów przekonać,a tym bardziej ciskać się po jakimś forum.Ponieważ każdy ma rozum,i każdy powinien sam świadomie wybierać.Peace

Świstak 

Wysłany: 25-05-2012, 09:59   

manieek133, być może i urażam za co przepraszam, ale nie to mam na celu, chodzi mi o to żeby dotarło do ludzi jak ważne jest rozmawianie na tematy trudne a nie uciekanie od nich, nie można dawać młodym ludziom którzy zaczynają właśnie głosować bo kończą 18 lat (a wiele tu takich osób jest), przykładu że polityka jest zła i nie rozmawiajmy.
co do ciskania się na forum w pewnym sensie masz rację bo nie jest to forum strikte tematyczne ale z drugiej strony gdzie jak nie na forum publicznym rozmawiać? ja nie próbuje wcisnąć komuś swoich poglądów że ten polityk jest zły ten jest brzydki a ten dobry i nie może być inaczej. ja chcę tylko by ludzie zaczęli właśnie w ten sposób rozmawiać i przekonywać się na wzajem bo na tym chyba polega rozmowa. Ty masz pogląd i swoje argumenty ja mam pogląd i swoje argumenty i się wymieniamy.

manieek133 napisał/a:
tylko chce przekonać do swoich racji,lub pokazać niechęć do wybranych partii politycznych

w internecie raczej na wszystkich onetach tlenach i wirtualnych polskach wchodzą gówniarze którzy potrafią napisać "debil jesteś" do "szkółki dziecko" i tym podobne bzdury i zgodzę się że nie jest to miejsce na rzeczową polemikę, jednak wiele osób próbuje tam komentować całkiem sensownie, tez po to by pokazać że jeszcze nie wszyscy wierzą w obietnice donalda tylko mają rozum.

ja nie ukrywam swoich poglądów jestem zatwardziałym pisowce, a może raczej byłem...
platforma na początku wydawała mi się ciekawsza luźna i w ogóle fajna (ale nigdy na nich nie głosowałem bo jednak program pis był mi bliższy), w pewnym sensie dałem się nabrać, potem myślałem że jest to partia radykalna która chce reform i za jakiś czas nam to zaprocentuje. po wszystkich obietnicach oszustwach i aferach nie mogę na te mordy patrzeć.
co do pisu i j. kaczyńskiego patrząc na jego historię na to jakim jest człowiekiem myślę że mógłbym mu zaufać jednak w ostatnich latach dał popis swojej drugiej naturze. tzn pokazał postawę typowo konserwatywną. pis zaczyna tracić z wyborów na wybory jest coraz gorzej a on nic nie zmienia. "kto nie idzie do przodu ten się cofa" ma w szeregach młodych ambitnych ludzi a raczej miał bo mieli już dość i odeszli, wszyscy młodzi i ambitni odeszli. ale widać ze idee mają takie same jak kaczyński bo nie odeszli do palikota, sld czy po (no może nieliczni do po). oni po prostu nie mogą znieść dyktatu i braku rozwoju w partii. gdyby dziś odbyły się wybory miałbym mały dylemat na kogo głosować.

manieek133 napisał/a:
gdyz wtedy rozmowa całkiem inaczej wygląda

e tam różnica jest tylko taka że nie widzisz rozmówcy.. ale poglądy wymieniasz takie same jak na żywo.

kaminkrz napisał/a:
że niedowierzałem własnym oczom i uszom - sprawa posłanki Sawickiej /

najbardziej dziwi mnie opinia publiczna że prowokacja i wykrycie przestępstwa stawiane jest na równi z przestępstwem... Chryste czy ci ludzie naprawdę nie mają za grosz ogłady?
90% wykrywalności przestępstw i grubych spraw jest dzięki takim "kretom" jak agent Tomek, wszystko jest cacy do puki sprawa nie dotyczy elit politycznych.
     assistance   Moneta

manieek133 

Wysłany: 25-05-2012, 10:35   

Świstak napisał/a:
e tam różnica jest tylko taka że nie widzisz rozmówcy.. ale poglądy wymieniasz takie same jak na żywo.

Nie sądzę,mało jest ludzi którzy coś naprawdę wiedzą i potrafią poprzec swoje racje niepodważalnymi argumentami.Na forach większosci są to mistrzowie google,szukający na szybkiego odpowiedzi,na zadane im pytanie.A w rozmowie na żywo wychodzi kto i co tak naprawdę wie.
Zgadzam się że młodzi ludzie powinni interesować się polityką,ponieważ to oni w młodych latach moga ukierunkować się politycznie i zacząc coś nawet działać strone stworzenia lepszego kraju.Jeśli będą sami potrafili zauważyc co spieprzyli ich poprzednicy,to wtedy jest cień szansy na poprawę własnego bytu.Ale doskonale wiemy że ciężko jest oderwać stare ryje od koryta.Niestety widzimy także, jaka jest duża część naszej młodzieży.Jedyne zainteresowania blancik,alkohol,imprezy.

Świstak 

Wysłany: 11-06-2012, 14:14   

egon napisał/a:
nie widząc tych dobrych

tzn których?

ogólnego paraliżu? komunikacyjnego i społecznego (mówi się tylko o euro problemy zostawiając daleko), chu**wo zrobione autostrady i drogi na szybko które trzeba będzie łatać za TWOJE i moje pieniądze bo te pieniądze które już zapłaciłeś na ich budowę zostały zmarnowane na stadiony które niby zbudowano za kredyty oraz unijne pieniądze ale to TY będziesz musiał te kredyty spłacać i to TY będziesz musiał utrzymywać te stadiony. po to podnosi się podatki i min. wiek emerytalny (ale to inny temat)

Owszem w ryzyko imprez masowych wpisane są incydenty ale nie oznacza to żeby przejść do porządku dziennego bez komentarza czy oburzenia. bo jak dziś machniesz na jeden incydent ręką to jutro będziesz miał takie dwa. tymbardziej że jutro ruscy mają maszerować po warszawie. są ludzie którzy patrzą przez pryzmat zabawy i nic sobie z tego nie robią. mnie taki marsz kojarzy się z marszem armii czerwonej i komunistycznymi pochodami pierwszomajowymi. może trochę przesadzam, ale płace podatki na drogi i nie życzę sobie by po nich chodził ruski i panoszył się po moim kraju (nacjonalizm? może... ale nie ma w tym nic złego)

korzyść z euro jest tylko i wyłącznie jedna: rozpoznawalność nawet na wyspach owczych. mówisz Polska odpowiadają Euro. jednak z tego dziury budżetowej nie załatamy.
     assistance   Moneta

egon 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 12-06-2012, 10:41   

Świstak, po pierwsze, to nie cytuj mnie w temacie w którym nic nie pisałem, bo politykę mam głęboko gdzieś i nic na ten temat nie pisałem.
A jeśli ci tak zle jest w Polsce to wyjedz za granice :lalala:

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 12-06-2012, 11:56   

Świstak napisał/a:
Czy myślę ze to wina rządu? oczywiście że tak! bezapelacyjnie jest to wina rządu

No niestety ktoś ten rząd wybiera, nie jest on dziedziczony jak w monarchii... I niestety zdecydowana większość elektoratu ma klapki na oczach i przy wyborze kieruje się nagonką medialną. Myślę, że gdyby zakazać sondaży to większość nie poszłaby do urny bo nie wiedzieliby na kogo głosować, a tak widzimy tylko PO PIS i gdzieś przebłyskuje Palikot, nikt nie widzi mniejszych partii i tego co mają do zaoferowania. Głosujemy cały czas na tych samych, PO rządzi drugi raz, w tej chwili PIS już jest pewny wygranej w następnych wyborach - czyżby powtórka z rozrywki, nikt nie wyciąga wniosków, że jak coś jest chu... to trzeba to zmienić?? A co oni mają do zaoferowania?
PIS: walka z Donaldem, Smoleńsk kur.., krzyż, kościół, Rydzyk, Alik, Merkel NIE, Putin NIE, USA (która ma nas głęboko w dupie) TAK
PO: walka z Kaczuchem, państwo policyjne, pracować do śmierci, większy VAT, ACTA sracta, nowy budynek sejmu, remont kancelarii, duszenie młodych przedsiębiorców itd
Palikot: zajarać sobie, wypuścić pedałów na ulicę, zlikwidować senat, wyrzec się kościoła itd
Ostatnio czytam Angorę, często jadą tam po politykach po samej bandzie, jak i również często prowadzą wywiady z liderem Nowej Prawicy Januszem Korwin-Mikke. Jego rozumowanie jest może bardzo skrajne, ale niektóre rozwiązania są tak proste, a uwagi tak słuszne, że tylko wdrażać je w życie
Coś dla rozluźnienia http://www.youtube.com/watch?v=VDK59ayqSm0

Świstak napisał/a:
rodzinę określa mianem kobiety i mężczyzny

Toż to nie zasługa katolicyzmu, wiary czy chrztu, ale normalny tok ewolucji :badgrin: Nie mam nic do homoseksualistów, to przecież też ludzie, ale po cholerę się z tym obnoszą i robią te durne marsze? Myślą, że dzięki temu ich przybędzie? Niech w domu próbują się rozmnażać ;)
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

Świstak 

Wysłany: 12-06-2012, 15:13   

egon, przeniosłem to tu żeby tam burdelu nie robić, tam jest temat tylko o euro, a pisząc o korzyściach płynących z euro i jego dobrych stronach wjeżdżasz w politykę i to ostro.

mnie tu nie jest źle bo mam pracę na razie i nie narzekam ogólnie na swoje warunki bytu. mnie drażni że widać gołym okiem złodziejstwo i zakłamanie sytuacji gospodarczej w mediach a mimo to ludzie się cieszą jak się ich łoi bez wazeliny. to mnie boli. polska to niegdyś piękny kraj z tradycjami ale to co się teraz dzieje to nie pojęte.
Mam takie pytanie do Ciebie: czy naprawdę masz głęboko gdzieś że będziesz pracował do 67 lat?
bo za 15 lat przyjdzie człowiek i powie że to jest złe bo żyjemy coraz dłużej i powinniśmy pracować do 76lat. dalej będziesz miał to głęboko gdzieś? :) powiesz że to nie możliwe? 10 lat temu powiedziałbyś że niemożliwe żebyśmy do 67 pracowali.
Masz politykę głęboko gdzieś? ok twój wybór, ale bądź świadomy że od polityki zależy to czy masz pracę czy nie... więc równanie jest proste, jeśli nie interesujesz się polityka to nie interesujesz się czy jutro będziesz miał GDZIE zapracować na jedzenie..

meter30 napisał/a:
liderem Nowej Prawicy Januszem Korwin-Mikke

owszem jestem za ale nie teraz on proponuje rozwiązania w stylu "jesteś słaby to giń".

to jest dobre rozwiązanie jeśli kraj jest wystarczająco bogaty, my mamy długi, straszne długi a po euro będą jeszcze większe, 80% kraju "jest słaba".
Ja uważam że powinno się zacząć od rozliczenia przeszłości tak jak zrobili Czesi. u nas była "gruba kreska" mazowieckiego i cała SBcja UBcja dalej jest przy żłobie. a czego oni się nauczyli przed grubą kreską? kraść!!
Ludzie są głupi i mają słaba pamięć, niedawno rządziło SLD największa partia aferzystów, no platforma ich goni ale daleko jej. dziś SLD ma notowania większe niż nowa prawica niż pjn i solidarna polska razem wzięte. to sie w głowie nie mieści jacy Ci ludzie są ograniczeni. to jest to co pisałeś meter30, na temat sondaży.
BTW sondaże to lipa i ściema kiedyś pracowałem w SMG/KRC obecnie Millward Brown robiłem takie sondaże. sa one robione na zlecenie np Gazeta Wybiórcza, Radio Zet, TVN itd zależnie od tematu często Orange, Plus, Telewizja N, itd.
Przede wszystkim pytania są tendencyjne (narzucają odpowiedź) 90% pytań są to pytania zamknięte, czyli np:

Czy lubisz Tuska?:
a) LUBIĘ
b) NIE LUBIĘ

Nie masz możliwości jako ankietowany, wypowiedzenia się pełnym zdaniem. ankieta jest "na czas" bo każde połączenie kosztuje, więc jest mało dokładna.
Pytania sa głupie, nie pyta się o faktyczny stan dokonań tylko o mało istotne fakty z życia bodź kariery politycznej.
Pytania są nie jasne, są sformułowane tak że po kilku minutach nie jest się pewnym czy odpowiedzi wyrażają poparcie czy też Brak poparcia dla danego ugrupowania czy polityka. tego typu sondaże dotyczą wszelkich dziedzin życia.

meter30, do poczytania polecam "Uważam Rze" :) jak chcesz to mam kilka książek pana Rafała Ziemkiewicza. ma człowiek wiedzę i to ogromną. Agora przy nim to pryszcz :)

Ziemkiewicz to człowiek bardziej "prawy i Sprawiedliwy" jednak jego książki są mocno neutralne i obiektywne, po prostu pisze to co jest i nie wazne czy po czy pis czy sld. faktycznie na SLD i PO nie zostawia suchej nitki ale opisuje takie rzeczy że głowa mała. pis może leniwy i krzykliwy no ale afer nie ma niestety na swoim koncie wielkich, jednak Ziemkiewicz i im potrafi wytknąć nieudolność..

Polecam :)
     assistance   Moneta

egon 

Wysłany: 12-06-2012, 16:20   

Świstak napisał/a:
pisząc o korzyściach płynących z euro i jego dobrych stronach wjeżdżasz w politykę i to ostro.

Hmmm, nie wiem, moze ja sam nie wiem o czym piszę :?:
Mi chodziło o te dobre rzeczy typu, zjednoczenie się Plaków, wspólne zabawy i kibicowanie, może ty siedzisz całe dnie w domu i się uzalac, jak to jest u nas zle, ja w odróżnieniu, często przebywam teraz z ludźmi, tam, gdzie jest i ch duuzo i powiem ci, ze az serce rosnie widząc, jak my Polacy potrafimy się jednoczyć, dla mnie wspaniałym przeżyciem jest np. widok 50-100osób z innych ulic, bawiących się razem jakby nigdy nic, gdzie na co dzien się nienawidzą, sorki, ale dla takich chwil warto zyc i takie własnie chwile daje nam to EURO, tyle ode mnie ;)

assistance   Moneta

Świstak 

Wysłany: 12-06-2012, 16:59   

mnie nie bawią takie zjednoczenia mas. nie siedzę w domu, wolę pojeździć na rolkach czy wyjść na spacer do parku, ogrodu botanicznego który mam 500m od bloku, czy jechać zobaczyć coś ciekawego relaks na łonie natury kulturalnie bez hałasu. pracuje przed komputerem 8h co mnie wyjątkowo zamula i miałbym jeszcze drzeć mordę z powodu jakiegoś meczu? no nie kręci mnie to w ogóle. nie jestem tego przeciwnikiem i szanuję to bo są osoby które to lubią. ok nie mam nic przeciwko tylko, heh wydaliśmy dziesiątki POŻYCZONYCH milionów na miesiąc balangi... interes życia, pozytyw jak cholera. ten miesiąc balangi będziesz spłacał Ty i Twoje dzieci.
wszystko powinno mieć swoje granice.
nie jest to biadolenie i użalania się trolla internetowego. po prostu euro kosztuje miliony trwa miesiąc i tu pojawia się pytanie: I CO DALEJ? wielu odpowie JAKOŚ TO BĘDZIE, tylko że tak już JAKOŚ TO JEST od 1989r.

mówisz że ludzie potrafią się zjednoczyć? heheh raczysz żartować? Ludzie jednoczą się tylko jeśli chodzi o jakieś pierdoły: koncerty, euro, wośp. tylko że to jest płytkie bo koncert to bzdura a życiem jest polityka i jak ludzie idą do urn to zjednoczenia nie ma. to jest dopiero dziwne. tu już zjednoczenia nie widzisz?
bo ludzie mają w dupie, wolą się bawić niż pomyśleć nad przyszłością. tak samo było i jest w grecji. kraj zbankrutował a oni są źli i dziwią się że inne kraje nie chcą DAĆ im kolejnych milionów które z góry wiadomo że sa na przejedzenie. bo tam kierowca dostawał premie jak punktualnie przyjechał autobusem na przystanek.do tego dąży nasz kraj i to mnie boli.

Jestem realista a nie bujającym w obłokach eurokokoentuzjastą. mam w du** zabawę kiedy w kraju jest coraz gorzej. nie lubię kiedy rząd mnie dyma bez wazeliny i nie zamierzam mówić że jest fajnie kiedy jest bardzo źle.
     assistance   Moneta

egon 

Wysłany: 13-06-2012, 18:11   

Świstak, to twoje podejscie i tez to szanuje, mimo, ze ja mam troche inne podejscie ;) Ja koncze temat,, bo zawsze mnie drazni temat polityki i nigdy się w to nie zagłębiam, ale Polske jako ojczyzne bardzo kocham i szanuje ;)
Tylt odemnie ;)

assistance   Moneta

stefan 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 13-06-2012, 23:58   

Ale pierdzielicie głupoty, aż głowa boli i aż szkoda to komentować...narzekacze z Polski.

P.S: Za sporą część postów tutaj powinny się posypać conajmniej ostrzeżenia. Gdzież jest ten moderator, który usuwał moje posty bo powiedziałem co nieco o sPiSku, a tutaj nie dzieje się nic gdy np. obrażane są mniejszości?;)

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 14-06-2012, 01:24   

Świstak, poniekąd się z tobą zgadzam. za euro wszyscy zapłacimy, jedyny z wybudowanych stadionów, który na siebie zarobi to ten w wwa. za pozostałe zapłacimy my podatnicy. autostrady ? budują je firmy najtańsze, które i tak na tym interesie padają, chociaż koszt wynosi jakby je budowali najdrożsi niemieccy specjaliści...
ostatnio wwa sie chwaliła, że uruchomiono jakieś tam metro łączące centrum ze stadionem narodowym .... gdzie koszt 1 metra torów i instalacji elektrycznej wyniósł 180 000 tyś zł gdzie np. w niemczech zbudowanie 1m takiej linii kosztowało 20 000zł.
Świstak, pod względem ogólnego wkurwienia na każdym aspekcie życia w tym kraju ( zwanym zieloną wyspą ) zgadzam się z tobą ... jednak z własnych obserwacji na przełomie wielu lat ( odkąd weszliśmy do strefy euro i odkąd dostajemy od "nich" kase ) stwierdzam że jest lepiej. w moim małym mieście, kiedy zrobiłem prawko ( ok 9 lat temu ) nie dało się jeździć ... jadąc 30km/h dało sie urwać koło ....w ciągu kilku następnych lat te drogi zostały zrobione
( lepiej lub gorzej ) ale mogłem jeździć obniżonym tipo czy civikiem....
zdaje sobie sprawę, że połowa tej kasy, która poszła w drogi trafiła do kieszeni oszustów...

tym postem poruszam 1/100 tego co w tym kraju jest nie tak .... daj mi licencje na zabijanie, USP 9mm z plecakiem magazynków i listę skorumpowanych nisko-średnio-wysoko postawionych skur....ów i "ja to naprawię" :D

Odpowiedz do tematu