|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pytanie o Maryśkę 2.4 JTD |
Autor |
Wiadomość |
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-06-2009, 20:42 Pytanie o Maryśkę 2.4 JTD
|
|
|
Zakładam nowy temacik w nadziei uzyskania jakiś bliższych informacji.
Otóż, mój staruszek powoli dojrzewa do zmiany autka na coś młodszego i jako że chce teraz diesla, to w kręgu jego zainteresowań pojawiła się właśnie Marea Weekend 1.9 albo 2.4 a jako, że chciałby żeby miała wszystko co tylko wymyślili inżynierowie fiata (tzw. full wypas ) to skłania się ku wersji z HLX silnikiem 2.4 JTD rocznik od '99 wzwyż.
I tu pytanie do Was - Czy możecie mi coś powiedzieć więcej powiedzieć o tym silniczku jak i o samym samochodzie (tu ukłony zwłaszcza w stronę kolegi Hipo, bo on takową posiada ) W ogóle to po '99 2.4 to też jest JTD tak jak 1.9 po '99 czy też może zwykle TD ?
Konkretnie chodzi mi tak:
- co to za jednostka - bo poza tym że ma 5 garków i 130KM to nic więcej o niej nie wiem
- jak się ma sprawa spalania przy tym silniku, w porównaniu do 1.9 JTD i jak się ten silnik sprawuje w porównaniu z mniejszym bratem czego lepiej szukać 1.9 czy 2.4 ? , oczywiście, że w 2.4 jest w co depnąć to się domyślam
- jak z częściami? Zawiecha z przodu to zdaje się to samo co Bravo HGT, a tył?
I to na razie chyba tyle z pytań, które mi się nasuwają, ale oczywiście za wszelkie inne informacje będę bardzo wdzięczny. |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-06-2009, 20:56
|
|
|
polansky, na Twoje pytania nie odpowiem, ale kumpel ma maryskę 1,9 jtd i bardzo sobie chwali, zresztą jak się w tym usiądzie to co rusz jakiś ukłon w stronę tempry się znajdzie, check panel, otwierany zderzak w sw i inne takie bajery
Hipo udziela się też na FF, wiec i tam możesz temacik zarzucić |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|