Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SPEEDWAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 12-09-2010, 18:52   

NO I JEDNAK SPEŁNIŁO SIĘ DŁUGO OCZEKIWANY FINAŁ FALUBAZ - LESZNO ,a Wrocławiowi i reszcie polski udowodniliśmy ,ze zasłużyliśmy na to i 6 pkt Świdra by też nie pomogło ;D 8) :partyman: :nietoperz:

ciechu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 12-09-2010, 19:27   

O ile w Lesznie spotkanie było jednostronne (przynajmniej nie miałem palpitacji :D ), to we Wrocławiu były momenty grozy. Ale Myszole sobie poradziły i tak jak napisałeś grabarz, udowodnili że zasłużyli sobie na finał.
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

egon 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 15-09-2010, 12:47   

No ispełniło sie :D Tak jak pisałem wczesniej, ja juz jestem zwycięzcom :D No, ale jestem z Wlkp. ;D
Jak sie uda, to moze na finał w Lesznie sie przejade, chociaz nic nie wiadomo ;)

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

ciechu 

Wysłany: 19-09-2010, 19:42   

Pierwsza odsłona finału w Zielonej Górze po myśli Leszczynian :D Falubaz vs Unia 39:51

W czwartek Złoty Kask wywalczył Janusz Kołodziej (drugi z rzędu) a wczoraj został Indywidualnym Mistrzem Polski na torze przy W69 :D

Myślę, że w pełni zasłużone zwycięstwa, tak Koldiego jak i Unii Leszno. Dziś walczyła cała drużyna :D Świętujemy pierwszy krok na drodze do Drużynowego Mistrzostwa Polski :bravooo: :supz: :partyman:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 19-09-2010, 20:46   

No niestety dziś Falubaz nie pokazał się jako drużyna ..... ,Bykom gratuluje wygrania połowy finału :bravooo: :nietoperz:

egon 

Wysłany: 20-09-2010, 00:36   

Kołodziej klasa sama w sobie. Unia jedną nogą jest na szczycie, ale nie dzielmy skóry na niedzwiedziu :D

assistance   Moneta

ciechu 

Wysłany: 20-09-2010, 08:30   

grabarz, moim zdaniem błędy popełnił Żyto. Zasugerował się dobrym występem Zengoty w sobotę. I nie wpuścił z tego powodu do składu dobrze radzącego sobie Iversena, który bądź co bądź wprowadził Falubaz do finału. No i postanowił, że nawierzchnia nie będzie taka jak w ostatnich meczach, w których Falubaz wygrywał na swoim torze. Kiepski występ Balińskiego na twardej nawierzchni w finale IMP skusił Piotra, żeby wyeliminować naszą drugą linię. Nie wiem co w sobotę zrobił Bally, ale wczoraj pokazał, że nie zapomniał jak jeździ się na takich torach. W końcu zarówno on jak i Adams przez lata jeździli w Lesznie na betonie. I wczoraj okazali się najlepsi na zielonogórskim owalu.

Poza tym w Zielonej Górze zawiódł Protasiewicz. No i po zdobyciu brązu przez Dobruckiego zapewne też więcej się po nim spodziewano.
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 20-09-2010, 09:17   

ciechu, szczerze to na prawdę nie jestem zły że przegraliśmy ,bo srebro mamy i co najważniejsze to jesteśmy trzeci sezon na pudle czyli w ścisłej trójce :P ,i to mnie cieszy :D
I nie nazywaj ciechu, na sportowych faktach naszego klubu fuksiarze itp ,że to Gorzów powinien z wami jechać itp ,że zaraz koło Leszna to unibaks sobie zasłużył i jeździ wyrównanie ,to ja się pytam skoro tacy dobrzy to gdzie oni są......
Nawiązuje do tej wypowiedzi na sportowe fakty.pl :

ciechu UL 09:22:15 2010-09-20

Leszno to jedyny w tym sezonie zespół (obok Unibaxu), który walczy o to miejsce, na które sobie zasłużył postawą w całym sezonie. Play Off w takiej kombinacji jest niesprawiedliwe. Osiem zespołów walczy 14 kolejek po to, żeby tyle kasy poszło w błoto i unieważnić praktycznie całą tabelę? Przy ośmiu zespołach o złoto powinny walczyć dwa najlepsze. Jeśli będzie 10 klubów w ekstralidze, wtedy można się pokusić o półfinały 1-4 i 2-3. Nie przepadam za Gorzowem, ale to z nimi powinniśmy się spotkać w finale. Jak równy z równym. Gratuluję fuksiarzom, pozdro dla pechowców sezonu 2010. Niestety takie mamy zasady. Brawo UNIA Leszno. Złoto Wam się należy!!! Pozdrawiam prawdziwych kibiców. Także tych z ZG.

ciechu 

Wysłany: 20-09-2010, 11:48   

UNIBAX nie walczył z nami w finale dlatego, że spotkaliśmy się z nimi w półfinałach. A taki system play-off eliminuje możliwość ewentualnego spotkania się dwóch najlepszych zespołów w finale. Gorzów - wiadomo, kontuzja Nickiego. O Wrocławiu nic nie wspomnę, bo to nie jest zespół na miarę medalu.

Myszkom szczęście się skończyło wraz z pojawieniem się Leszczynian przy W69. Niestety nikt u nas nie ma kontuzji, nikt nie wyprowadził motocykli przed czasem, nikt nie wjechał w taśmę, itp.

Nie twierdzę, że Falubaz jest słaby! Ale wiele mówi się na temat tego klubu już drugi rok, że wykorzystuje niedoskonały system rozgrywek. I tu czy tego chcesz, czy nie - powinieneś się ze mną zgodzić. Gdyby liga była rozgrywana w sposób najbardziej sprawiedliwy, a więc wyłonienie zwycięzcy po meczach każdy z każdym na przestrzeni całego sezonu, to sam dobrze wiesz, że Zielonej Góry nie było by na podium ani dziś, ani dwa lata temu. Tylko o to mi chodzi. Zielonka długo, bo aż do 10 biegu stawiała nam dzielnie opór i za to należą się słowa uznania. Mam nadzieję, że postawią się także w Lesznie, bo inaczej będzie to jeden z najnudniejszych finałów w historii ekstraligi.
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

egon 

Wysłany: 20-09-2010, 17:02   

A ja twierdze, ze zarówno Unia jak i Falubaz zasłuzyli na ten finał, oczywiscie co do PlayOff dawno mówiłem, ze to bez sensu, ale taki jest ten sport ;)

ciechu, co do twoich wypowiedzi, to moze masz duzo racji, moze racja, ze Unia w tym sezonie jest bezkonkurencyjna (chwała im za to) ale z kazdym przeciwnikiem trzeba sie liczyć i nie unosic sie dumą ;) W zeszłym sezonie nie było tak wesoło i piales całkiem innym tonem, a teraz piszesz tak, jakby to innych druzyn nie było tylko Leszno ;)
No i brawa dla Wrocławia, jesli chodzi o 3cie miejsce to bardzo im kibicuje ;)

assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 20-09-2010, 17:24   

To tylko hipoteza i teoria ,choć jest tez do zrealizowania ,ale czysto hipotetycznie ,jeżeli załóżmy Hampel na sobotnim GP da 100% siebie i na niedzielny mecz się wypali ,i zakładając ZG wygra w dwumeczu jednak 1 pkt i zdobędzie złoto ,to jak mam to odbierać znowu farciarze bo ktoś był w niedyspozycji ,nie sprawiedliwe bo wszystkie mecze wygraliście a ten jeden wam nie wyszedł.... trochę dziwna ocena mojego zespołu ,ale to twoja ocena 8) ,nie ujmuje wyniku bykom ,ale takie gadanie że fart itp jest żenujące ,jak na początku nie wysłuchiwała ZG że spadnie do 1 ligi (co też tyczy się twoich głupich docinek),to teraz ze tak zaszła daleko jest fartem :D ,bez sensu ,playoffy z jednej strony są dobre bo chwila wyeliminowaliśmy drożynę która zajmowała 2 miejsce w tabeli ,a zabrakło im 1 zawodnika który nie zawsze jeździł tak jak oczekiwano od niego ,więc jak 2 tylko prowadziło ja do zwycięstwa :?: ,2 zawodników to nie zespół nie drużyna.....
My mamy bank srebro i ZG jest dumna z tego :D ,ale jeżeli teoretycznie udało by się jednak obronić tytuł ,to ciekaw jestem co kolega z Leszna wypisze mi ,że jakie to opatrzności nad Falubazem były że ma złoto :lalala: :nietoperz:
Ja wiem jedno że sezon 2011 w mysiej dziurze jak to mówią zacznie się bez takich cyrków jak początek tego sezonu ;)

ciechu 

Wysłany: 20-09-2010, 17:40   

egon., przeczytaj ten artykuł http://www.sportowefakty....no-do-wielkieg/
egon. napisał/a:
piales całkiem innym tonem
a co ja piałem? Nic nie piałem.
egon. napisał/a:
No i brawa dla Wrocławia, jesli chodzi o 3cie miejsce to bardzo im kibicuje ;)
heh, a ja kibicuję Toruniowi ;) I mam nadzieję, że zdobędą brąz. Wrocław to klub zbudowany przede wszystkim z zagraniczniaków. Czyli żaden z nich Polski klub :p
egon. napisał/a:
ale z kazdym przeciwnikiem trzeba sie liczyć i nie unosic sie dumą
A czy ja powiedziałem że nie liczę się z jakimś przeciwnikiem? Tym bardziej z ZG. Na szczęście nie mieliśmy pecha tego dnia. No i wygrałem dwie połówki z tubylcami :P Oni byli właśnie PEWNI siebie i unieśli się DUMĄ, która została im chyba z zeszłego roku. Obstawiłem wygraną Leszna i zostałem wyśmiany. Nawet nie musiałem się prosić o zakład, bo z chęcią rękę do tego podawali(ły). Teraz ja jestem spokojny przed rewanżem. No i mam zapas litra na niedzielne święto.

egon., tak swoją drogą (nie mam nic do grabarza, panie uchowaj) to wiesz, mieszkam w ZG i widzę co tu się dzieje. Teraz piszę tego posta i za oknem słyszę ryk silników z Wrocławskiej. Ludzie tu byli niesamowicie napięci, ale nie można im wmówić, że nie potrafią dopingować swojego klubu. Nawet gdy przegrywają. Byłem na winobraniu w środę (w dzień w którym Falubaz wygrał u siebie 46:44 z Wrockiem) i trochę podpity nie kryłem się, że jestem z Leszna. Rozmawiałem z kilkoma obcymi osobami i wierz mi, tylko jedna (na około 10 osób) stwierdziła, że w tym roku raczej Unia będzie miała złoto. Reszta chórkiem odpowiadała TYLKO FALUBAZ! I wyśmiali mnie. Dlatego mam teraz naprawdę zajebistą satysfakcję, kiedy czytam wypociny niektórych Falubazów na SF. Lub kiedy znajomi z ZG cofają swoje teksty z przed meczu. Miałem wielką satysfakcję z tej ciszy jaka zapadała na wypełnionym po brzegi stadionem przy W69. I kiedy darły się tylko silniki maszyn i 800 gardeł leszczyńskich kibiców. Jestem usatysfakcjonowany. I dumny!
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

egon 

Wysłany: 20-09-2010, 17:48   

ciechu napisał/a:
a co ja piałem? Nic nie piałem.

Miałem na mysli "pisałes" :lalala:

ciechu napisał/a:
Wrocław to klub zbudowany przede wszystkim z zagraniczniaków. Czyli żaden z nich Polski klub

Ciekawe masz podejscie. Dla mnie klub to klub i ma zawodnikow jakich ma i tyczy sie to nie tylko zuzla, ale i wiele innych dyscyplin sportu .

ciechu, Unia to dobry i solidny klub i nikt tego nie podwaza, ale nie nalezy z tego powodu najezdzac na innych, jacy to oni słabi czy w "czepku urodzeni" takie moje zdanie ;)

assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 20-09-2010, 17:49   

ciechu napisał/a:
Miałem wielką satysfakcję z tej ciszy jaka zapadała na wypełnionym po brzegi stadionem przy W69. I kiedy darły się tylko silniki maszyn i 800 gardeł leszczyńskich kibiców. Jestem usatysfakcjonowany. I dumny!

No a dlaczego miała nie zapaść ,w końcu była 1 min ciszy :P ,my szanujemy oprawę innych kibiców jeżeli ja przygotują :D ,ale jedna tylko rzecz mi się nie podobała w Leszczyńskich kibicach ,sam początek meczu i ich serpentyny rzucane ,żeby ich właśni zawodnicy prosili by się uspokoili to było żenujące trochę ,byłem widziałem ,nie w tv :P ,co do reszty to było ok :D

egon 

Wysłany: 20-09-2010, 17:50   

grabarz napisał/a:
byłem widziałem ,nie w tv

Kurcze ja tez chce :P

assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 20-09-2010, 17:58   

egon. napisał/a:
Kurcze ja tez chce :P

To teraz do Leszna wal masz blisko :D

egon 

Wysłany: 20-09-2010, 18:02   

grabarz napisał/a:
To teraz do Leszna wal masz blisko :D

No własnie mam zamiar, ale kumple muszą sie zdecydowac, bo sam nie pojade ;)

assistance   Moneta

ciechu 

Wysłany: 21-09-2010, 08:26   

egon. napisał/a:
Ciekawe masz podejscie. Dla mnie klub to klub i ma zawodnikow jakich ma i tyczy sie to nie tylko zuzla, ale i wiele innych dyscyplin sportu .
nie takie dziwne, bo o tym w środowisku żużlowym mówi się coraz częściej. Takie kluby jak Betard Wrocław, Polonia Bydgoszcz, Włókniarz Częstochowa czy Stal Górzów niszczą polski żużel. Tworzą od lat dream teamy bo mają siano. Najgorsze jest to, że płacą kupę siana zawodnikom zagranicznym, którzy odbierają miejsce w składzie Polakom. Stawiają na transfery, a nie na szkolenie. A pod względem szkoleniowym pozostałe kluby (Falubaz, Unia L, Unia T, Unibax) nie mają sobie równych. Taki Unibax, Falubaz czy Unia L. Zasila połowę Polski swoimi wychowankami. Żużel pod tym względem mocno się zmienił. Wcale nie na dobre. Wyobraź sobie teraz, że gdyby taki Jan Kowalski jeździł tylko np. we Wrocławiu, to OK. Ale on musi jeszcze w 3,4 innych ligach miejsce pozostałym nieco słabszym odbierać. A nasi obcokrajowcy mają MINIMUM 3 różne kluby w sezonie. Więc gdzie ma się uczyć młodzież, skoro nie ma dla nich miejsca w lidze? Nawet młodzieżowcy obcokrajowi zabierają im miejsce.

Wiesz jak kiedyś to wyglądało? W zawodach startowało 8 zawodników z jednego klubu. Z czego dwóch rezerwowych i dwóch młodzieżowców, którzy łącznie musieli odjechać minimum 6 biehów. BEZ OBCOKRAJOWCÓW!!! Były dwie ligi po 10 zespołów. Gdyby te zasady obowiązywały do dziś, to wyobraź sobie jak potężna żużlowo byłaby Polska i ilu więcej Polakw mogłoby zarobić jakiś grosz. Dodam, e teraz w lidze startuje 3, maksymalnie 4 Polaków z jednego klubu.
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

egon 

Wysłany: 21-09-2010, 17:05   

ciechu napisał/a:
Tworzą od lat dream teamy bo mają siano. Najgorsze jest to, że płacą kupę siana zawodnikom zagranicznym, którzy odbierają miejsce w składzie Polakom.

Tak jest wkazdym sporcie, na tym rzecz polega zeby miec jaknajleprzych, ja tu nic dziwnego nie widze ;)

ciechu napisał/a:
Wyobraź sobie teraz, że gdyby taki Jan Kowalski jeździł tylko np. we Wrocławiu, to OK. Ale on musi jeszcze w 3,4 innych ligach miejsce pozostałym nieco słabszym odbierać. A nasi obcokrajowcy mają MINIMUM 3 różne kluby w sezonie. Więc gdzie ma się uczyć młodzież, skoro nie ma dla nich miejsca w lidze? Nawet młodzieżowcy obcokrajowi zabierają im miejsce.

No tu sie muze z Tobą zgodzic, bo zawsze mi to dziwne wydawało, ze np. Kowalski jezdzi w Polsce, Szwecji i na Wyspach, jakby nie mogli miec tylko jednego klubu ;)

assistance   Moneta

ciechu 

Wysłany: 26-09-2010, 15:06   

egon. napisał/a:
Tak jest wkazdym sporcie, na tym rzecz polega zeby miec jaknajleprzych, ja tu nic dziwnego nie widze ;)
kiedyś ten sport polegał na pokazywaniu jak dobrze umie się wychować własnych zawodników. Teraz polega na pokazaniu ile ma się siana. To nie jest dziwne? To ma być sport?

Wczoraj wielkie święto. Gollob zapewnił sobie już IMŚ. A Hampel zapewnił sobie medal. W Bydgoszczy okaże się czy będzie to srebro czy brąz. Najlepszy sezon jaki mogła sobie Polska Żużlowa wymarzyć.

No i do tego finał DMP. Dzisiaj wszystko się rozstrzygnie na torze w Lesznie. Będzie feta. Oby nikt nie odpuszczał do ostatniego biegu, bo przecież oprócz tytułów liczy się tez widowisko ;)

Pozdrawiam Zielonogórzan i ich kolejny sezon z Falubazem na pudle ;)
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

konikks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 26-09-2010, 17:19   

ciechu napisał/a:
Gollob zapewnił sobie już IMŚ

oglądałem i podobało mi się :D

ciechu 

Wysłany: 26-09-2010, 17:27   

konikks, To popatrz też za dwa tygodnie jak drugi z naszych, Jarek Hampel będzie bronił drugiego miejsca ;)

A dziś za pół godziny wielkie święto żużlowe na TVP Sport ;) Finał (druga odsłona) o Drużynowe Mistrzostwo Polski :D
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 27-09-2010, 10:17   

No i mistrzami zostały Byki Leszczyńskie ;) ,GRATULACJE ZŁOTO ZDOBYTE BARDZO ZASŁUŻENIE ,w tym roku byli nie do zatrzymania :D :partyman: :nietoperz:

egon 

Wysłany: 27-09-2010, 17:01   

grabarz napisał/a:
w tym roku byli nie do zatrzymania :D

no to fakt ;) ale ZG trzeba także pogratulować, zarówno miejsca, jak i wspaniałych kibiców, czego niestety w mojej ocenie nie mozna powiedzieć o kibicach Unii :?

ciechu napisał/a:
kiedyś ten sport polegał na pokazywaniu jak dobrze umie się wychować własnych zawodników. Teraz polega na pokazaniu ile ma się siana. To nie jest dziwne? To ma być sport?

Ale tak sie dzieje z kazdym sportem, to nie nasza wina, a z tego powodu przeciez nie przestaniemy go oglądac :P

assistance   Moneta

ciechu 

Wysłany: 28-09-2010, 07:30   

Gratulację dla Falubazu za piorunującą końcówkę i kolejny z rzędu medal DMP. Dla Leszna ten sezon był wymarzony pod wieloma względami. Głównie jeśli chodzi o drużynę Pozbycie się Kasprzaka i Pawlickiego było w oczach wielu osób niepoważnym krokiem. Jeden z lepszych seniorów i najlepszy junior... A tu proszę, wystarczy pozbyć się konfliktu w klubie i zaczyna jeździć zespół. Kołodziej - klasą sam dla siebie w tym sezonie. Jedynie Gollob może miałby coś do powiedzenia w temacie, ale zwykle nie pojawiał się w indywidualnych wyzwaniach. Mam namyśli Złoty Kask i IMP. Koldi jeszcze może swoje pokazać w GP Bydgoszczy. Kapitan Damian Baliński zalicza sezon życia w Ekstralidze. Obaj z Kołodziejem są uznani za najlepszą parę sezonu. Jarek Hampel wywalczy medal IMŚ. Oby to było srebro, choć brąz jak na początek też jest sukcesem. Adams kończy karierę żużlową ze złotem DMP. Reszta wypadła słabiej od tych czterech muszkieterów, ale zarówno Batchelor jak i Pavlic przywozili ważne pkt i są dość wysoko sklasyfikowani w średniej biegopunktowej.

egon., Tak Zielona Góra jak i Leszno ma oddanych kibiców. A u jednych i drugich zdarzają się wtopy. Mnie np. nie podobało się rasistowskie podejście Zielonogórzan do Leszna. Też nie wszystkich oczywiście, ale spore grupy skandowały przez ostatnie dni, że nawet jeśli ZG nie zdobędzie złota to i tak będą je mieli, bo Lesznu się nie należy. Bo Unia Leszno to nie jest Polski klub... Bo Unia to kur.. Cóż.

egon. napisał/a:
a z tego powodu przeciez nie przestaniemy go oglądac :P
musisz trochę zagłębić się w ten temat. Niestety jak tak dalej pójdzie, to żużel zejdzie u nas na psy. Bo przestanie się opłacać utrzymywanie zachodnich gwiazd. Kluby przez to dostają tak po kieszeni, że jeden sezon zdobywają mistrzostwo, a w następnym spadają o ligę niżej.

egon. napisał/a:
Ale tak sie dzieje z kazdym sportem
sport zamienia się w biznes. Chyba nie tak to ma wyglądać? A to że dzieje się tak z wieloma innymi dyscyplinami to nie znaczy, że w żużlu też tak musi być. I mam nadzieję, że w 2012 roku to też się zmieni.
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu