|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tempra z acs |
Autor |
Wiadomość |
Przemek1980
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lip 2018 Posty: 50 Skąd: Ozorków
Województwo: Łódzkie
|
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-03-2020, 13:13
|
|
|
ACS - Automatic Climate System czyli porostu automatyczna klima
AHS - Automatic Heating System czyli klima dla ubogich bez klimy a tak na poważnie to automatyczne utrzymywanie temperatury w aucie z tego co jest dostepne czyli temp. na zewnątrz + nagrzewnica.
Automatyczna klima jak to klima automatyczna klima jednostrefowa na podstawie odczytu jednego czujnika w kabinie próbuję sterować temperaturą z lepszym lub gorszym skutkiem. A ponieważ nie są to młodsze auta... delikatnie mówiąc raczej wysoce prawdopodobne że coś jest uszkodzone... Na pytanie czy klima działa usłyszysz magiczne "oczywiście należny ja tylko nabić" |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
bart128
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Wrz 2007 Posty: 262 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 23-03-2020, 13:42
|
|
|
W cromieT mk1 mam AHS, wymontowalem kompletna klime ACS z cromy na czesci kupionej, powoli wkladam to do cromyT. Ale nie chce mi se wyjmowac calej deski, zeby dokladac "roznice" miedzy ACS a AHS ktory mam teraz w aucie{ dodatkowe kable czujnik wszystko pod deska}, plus bardzej pasuje mi panel AHS, wiec zrezygnuje z "automatyzmu" klmatyzacji, zamontowalem guziczek "start/stop" klmatyzacji z fiata cc pasuje do reszty pstryczkow idealnie, no i zostanie mi moim zdaniem ladniejszy panel AHS ,ktorym bede normalnie rozdzielal strumien powietrza, w razie potrzeby schlodzonego przez klime.
AHS vs. ACS z cromy
A u mnie AHS plus pstryczek on/off dolozony , wkomponowany w kokpit, w panel pod nawiewami .
|
_________________ Solo italiana automobili da Cracovia |
|
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-03-2020, 16:11
|
|
|
A mnie to najbardziej podoba się ten piktogramik z diodami po lewo od kierownicy |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|