_________________ FIAT TIPO 1.4 S 93r 78Km 120 000km
BMW E46 320D 98r 136Km 228 000km
VW CADDY 1.9D 96r 63Km ze 600 000km
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com warsztat.automotive@gmail.com
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 14-09-2011, 13:19
sosen86, tak się rozbija megan II auto które ma 5 gwiazdek w testach http://www.youtube.com/watch?v=F2wfvil-Dic więc tipo nie wypadło wcale źle, zwłaszcza ze zostało zaprojektowane i wykonane grubo ponad 10 lat wstecz. Sorry za OT. A porównywanie z BMW to w ogóle nie ta liga. Polecam jeszcze to jak ktoś ma wątpliwości http://www.youtube.com/wa...feature=related i to nie są jakieś chińczyki tylko auta powszechnie uważane za bezpieczne (przynajmniej większość)
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 14-09-2011, 18:51
JAM_BELFEGOR, powiem szczerze jakiś lewy ten ranking ... jakoś nie chcę mi się wierzyć, że np chevrolet aveo czy opel sintra są równie "niebezpieczne" co seicento...
porównywanie bmw serii 3 ( e36) produkowanego od 1990 z aveo produkowanym od 2002 też jest trochę dziwne
swoja drogą jestem ciekaw jak np. w takim teście wypada tipo 1.4 i 2.0
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
a dwa co do megane to to auto jest bezpieczne zgniotła sie komora silnika a nie przestrzeń osobowa ... duze uszkodzenia to nie wada a zaleta bo ten cały przód autka przejoł całą siłe uderzenia zeby była jak najmniejsze przeciażenie w srodku a nie auto całe a ludzie obrażenia wewnętrzne takie ze zgon na miejscu bo wątrobę zmiażdżyły inne organy
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 14-09-2011, 20:41
Leśniczy napisał/a:
JAM_BELFEGOR, powiem szczerze jakiś lewy ten ranking ... jakoś nie chcę mi się wierzyć, że np chevrolet aveo czy opel sintra są równie "niebezpieczne" co seicento...
porównywanie bmw serii 3 ( e36) produkowanego od 1990 z aveo produkowanym od 2002 też jest trochę dziwne
ja go nie robiłem
p_r_z_e_m_k_o napisał/a:
Leśniczy, zgadzam się w 100%, nie widać nawet w jakich w warunkach i z jaką prędkością najeżdżali na przeszkodę.
w żadnym z tych testów nie widać. Poza tym wątpię by ktoś jest rozbijał da zabawy w warunkach kontrolowanych, a prędkości dla testów są znormalizowane. Chyba że po godzinach pracy rozwalali sobie dla faun ze 100km/h np
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Ten zdenerwowany pan w beżowej marynarce to kto? Mąż, czy jakiś prowadzący ten program?
No właśnie, widziałem ten film już dawno temu a do tej pory nie rozwikłałem tej zagadki Wygląda na prowadzącego ale w takim razie skąd to agresywne zachowanie? Sam miał ochote czy jak?
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
Tipo wcale na tym filmiku źle nie wypadło. Takie czasy. Golf II wcale lepszy nie był. Golf III już był ciut lepszy.
Podaję Golfa, gdyż to był bezpośredni konkurent.
W filmiku napisano też w opisie, że Tipo testowana była jego pierwsza seria. A jak sami wiemy później zaszło dużo zmian polepszających bezpieczeństwo (np. wzmocnienia boczne).
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska
Gosciu jest troche podobny do naszego telewizyjnego Krzysia po czterdziestce. A tak w ogóle to zwróćcie uwage (jak tylko dacie rade) na tego goscia na czasie 1:33 juz wtedy dostał jakies informacje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.