przyspieszenie to chyba jajka kierowcy urywa, ja siedząc w środku nie wiedział bym co się dzieje
Btw, pierwszy komentarz pod filmikiem rozwalił mnie konkretnie
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 21-09-2011, 20:11
Świstak napisał/a:
Bolek odrzutowiec
Bolek samobójca. ciekawe gdyby TIR przyhamował ?
Świstak napisał/a:
yyy RS6 MTM?
RS4 i to ostro dłubane.... serii daleko do takich osiągów ....
Świstak napisał/a:
za to właśnie skur**synów nie lubię... do wszystkiego się przyczepią... jak opona jest ok to wydech nie jest ok
nie wiem o co ci chodzi ? po prostu sprawdzili to i owo i wyszły nie prawidłowości.... opona prawie wyzerowana ale pewnie przy stawaniu na koło mu to nie przeszkadza. wydech przekracza dopuszczalne normy i tyle
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Leśniczy, gdyby ten koleszka na motorze przejechał jęzorem po jego butach i zmienił tylko ton rozmowy to na bank by nie sprawdzali wydechu, ale przy tej oponie trochę chciał przycwaniakować... a powiedz mi czy Ty masz wydech ok w aucie? jesteś pewny że nie przekracza 96db ? przecież on miał seryjny wydech, czy tez ogólnodostępny, homologowany. czy wyłapiesz że Twój wydech jest głośniejszy o 5db? nie ma takiej możliwości. ale zostawmy wydech bo może być cichy, zawsze się trafi jakaś żarówka która świeci słabiej... i auto/pojazd jest niesprawny...
jak pies głodny to do wszystkiego się czepi.
Co do psów, ich skrupulatności i popisywania się przed kamerą już brak mi słów. Na siłę musi coś wynaleźć bo przecież za to mu przybędzie gwiazdka u koMENDAnta. Już dawno przestałem oglądać ten program bo to nie na moje nerwy, do tego jeszcze ten komentator który się zachowuje tak jakby nigdy samochodem nie jechał. Ja wam mówię, że wybuchnie wojna jeśli naród będzie dalej w ten sposób ciemiężony przez państwo.
Dziś maluję sobie progi u mnie na podwórku na wsi, nagle podjeżdża straż miejska i pytają czy mogą prosić rodzica. Pytam o co chodzi - odpowiadają że sprawdzają szamba, czy mamy podpisaną umowę na wywóz nieczystości. Moja odpowiedź była taka: nie ma nikogo w domu, ja tu nie mieszkam, jestem gościem, do widzenia
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 21-09-2011, 21:11
Świstak napisał/a:
przecież on miał seryjny wydech, czy tez ogólnodostępny, homologowany.
Wątpie żeby coś opuściło fabryke z parametrami które nie są zgodne z przepisami. To że wydech ma homologacje to policje gów** obchodzi Gdyby homologacja na różne przedmioty była tolerowana przez przepisy to ładny cyrk byśmy mieli na drogach :]
czy wyłapiesz że Twój wydech jest głośniejszy o 5db?
powiem tak - nie ma najmniejszych mozliwosci tego wyłapac bo najlepsze jest to ze względna cisza np jak sobie siedzimy w zamknietym pokoju daje odczyt ok 70 decybeli!!!! sam w to nie mogłem uwierzyc ale widziałem na własne oczy jak mierzyli u mnie w pracy poziom hałasu.
Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 22-09-2011, 11:16
Świstak, owszem mam sportowy tłumik końcowy , głośniejszy od seryjnego. jeśli zatrzyma mnie patrol i zmierzą poziom sonometrem ( którego nie maja ) i faktycznie bedzie za głośno to zamiast płakać i marudzić jak dziewczynka, że mnie straszna policja nęka , wymieniam tłumik na inny lub załatwiam świstek ze stacji, że juz wszystko gra i śmigam do następnego spotkania ....
meter30 napisał/a:
. Ja wam mówię, że wybuchnie wojna jeśli naród będzie dalej w ten sposób ciemiężony przez państwo.
dziwne, bo mnie jakos państwo nie nęka, a juz na pewno nie policja. jak dostane mandat za prędkość to do kogo mam mieć pretensje ? do nich bo robili swoje ? czy do siebie bo zapitalałem ?
meter30 napisał/a:
Dziś maluję sobie progi u mnie na podwórku na wsi, nagle podjeżdża straż miejska i pytają czy mogą prosić rodzica. Pytam o co chodzi - odpowiadają że sprawdzają szamba, czy mamy podpisaną umowę na wywóz nieczystości. Moja odpowiedź była taka: nie ma nikogo w domu, ja tu nie mieszkam, jestem gościem, do widzenia
aż tak cię państwo nęka, że nie przyznajesz się że jesteś u siebie ?
** Dodano: 22-09-2011, 11:31 **
tipacz napisał/a:
powiem tak - nie ma najmniejszych mozliwosci tego wyłapac bo najlepsze jest to ze względna cisza np jak sobie siedzimy w zamknietym pokoju daje odczyt ok 70 decybeli!!!! sam w to nie mogłem uwierzyc ale widziałem na własne oczy jak mierzyli u mnie w pracy poziom hałasu.
to chyba mieli jakis lewy ten sonometr bo przyjmuje się, że zwykła rozmowa ludzi to natężenie rzędu 60dB a pracująca kosiarka spalinowa to 80dB. w dużych miastach poziom za dnia wynosi od 70 do 80dB
** Dodano: 22-09-2011, 11:39 **
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 22-09-2011, 14:43
Arabusy chyba maja tryb samobójczy genetycznie zainstalowany
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Przeglądałem dzisiaj na yt jak polerują ludzie felgi i tak od jednego filmiku do drugiego i znalazłem takie coś:
http://www.youtube.com/wa...-UzsVMEo9M&NR=1
Felga 30 cali... Tylko Amerykanie mogą takie coś na samochód założyć. 75 centymetrów samej felgii plus opona. Widziałem Chryslera na 22 cale z niskopofilową oponą i wydawały mi się ogromne. Chęć zobaczenia na samochodzie takiej felgi i...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
To się nazywa parkowanie like a boss American life, American style.
_________________ Było Tipo 2.0 8v GT
Było Tipo Sedicivalvole
Jest Tipo Sedicivalvole Abarth
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.