|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kilka pytań po zakupie Tipka |
Autor |
Wiadomość |
qwasimodo
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-02-2011, 21:28 Kilka pytań po zakupie Tipka
|
|
|
Witajcie w końcu udało mi się kupić tipo 93rok 1,4 lpg
I mam parę pytań :
Na razie przejechałem nim ponad 100km od miejsca zakupu.
teraz wieczorem jak wsiadłem i odpaliłem go od razu na gazie słychać w okolicach jakby kokpitu przelewanie się wody po zagrzaniu się jakoś 1 min już nie slychac.
Co to może być?
nie swiecą mi sie kontrolki nawiewów, czy ciężko je wymienić? |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 05-02-2011, 21:33
|
|
|
qwasimodo, przelewać się może płyn w nagrzewnicy, puki nie cieknie to nie ma się czym martwić.
qwasimodo napisał/a: | nie swiecą mi sie kontrolki nawiewów | EEEeee... masz na myśli podświetlenie panelu nawiewu, te pokrętła? |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Dochan Tipo
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 05-02-2011, 21:34
|
|
|
Bulgotanie wody spowodowane małą ilością płynu
A podswietlenie nawiewu to raczej przez bezpiecznik,włącz pozycyjne i zobacz czy święcą z tyłu dwa swiatła.Jak święcą dwa to znaczy że żarówki do wymiany
U mnie wymiana bezpiecznika pomogła |
_________________ Nie trąb gdy zwalniam,jadę na glebie,zaraz wysiądę i Ci wyj**** |
|
|
|
|
qwasimodo
|
Wysłany: 05-02-2011, 21:34
|
|
|
tak chyba powinny się świecić? czy nie świecą?
** Dodano: 05-02-2011, 21:36 **
acha i nie działa mi oswietlanie auta przy otwarciu drzwi ale jak w kabinie przełącze to działa
ogólnie to staram się ogarnąć wóz przesiadka z uno i przepaść tipo to olbrzym:) |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 05-02-2011, 21:36
|
|
|
tak, powinny świecić, jak nie bezpiecznik to żarówki, wymiana jest banalna, zdejmujesz pokrętła i wykręcasz kilka śrubek z okolic. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
qwasimodo
|
Wysłany: 05-02-2011, 21:44
|
|
|
dzięki panowie jutro pozaglądam
** Dodano: 06-02-2011, 00:40 **
okej sprawdziłem światła i prawa przednia postojówka tylko świeci więc chyba bezpiecznik okej chyba sie pospalało podświetlenie nawiewów
pytanie o podświetlenie przy otwarciu auta czy to jest też na jakimś bezpieczniku?
co do uczucia przelewnia wody z okolic licznika, odpalilem na benznie i cisza.... |
_________________ Było Tipo 1,4 Gaźnik-skradzione:(
Jest Tipo 1,4 Gaźnik
---------------------------
forum wad postawy www.skolios.pl |
|
|
|
|
yeah90
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 103 Skąd: Nowy Duninów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-02-2011, 10:54
|
|
|
qwasimodo napisał/a: | co do uczucia przelewnia wody z okolic licznika, odpalilem na benznie i cisza.... |
Co do różnicy między odpalaniem na benzynce a na gazie to chyba nie ma to wpływu bo jak przedmówcy już pisali to najprawdopodobniej wina zbyt małej ilości płynu chłodzącego. Sprawdź w zbiorniczku jaki masz poziom, dolej trochę i wtedy obserwuj. |
_________________ /F/I/A/T/ Tipo 1.4 cat i.e rocznik `89 - PEREŁKA
"Życie młodego kierowcy to wieczna rezerwa..." |
|
|
|
|
palidzojnt221
Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 700 Skąd: Morawica
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 06-02-2011, 21:19
|
|
|
albo masz zapowietrzony układ może, w zbiorniczku pełno a jednak u mnie sie przelewało |
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6 |
|
|
|
|
qwasimodo
|
Wysłany: 07-02-2011, 01:17
|
|
|
dolalem zobaczymy co z tego będzie jak mam na zimne ustawione to jak zapalam ok jak dam ciepłe słychać.
Pytania mam panowie następne
mam roletkę taka niby na zimno otwiera wloty do silnika i teraz nie wiem czy linka pociagnieta do siebie otwiera ja czy zamyka
ogólnie silnik na benzynie chodzi dużo mocniej niz na gazie ale obroty falują nie chodzi płynnie
tylko tak rrr rrrr rrr rrr
lampki zrobiłem od nawiewów wymieniłem żaróweczki, podświetlenie kabiny nie działa działa tylko jak włącze je recznie . Problem pewnie w tych czujnikach w drzwiach? czy moze byc jakis od tego bezpiecznik? |
|
|
|
|
Darek91
Wiek: 32 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 125 Skąd: Konstancin-Jeziorna
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-02-2011, 07:39
|
|
|
qwasimodo napisał/a: | tylko tak rrr rrrr rrr rrr |
|
_________________ 159A3.000
Stop eco-terrorism, fuck the fuel economy! |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-02-2011, 10:21
|
|
|
qwasimodo napisał/a: | mam roletkę taka niby na zimno otwiera wloty do silnika i teraz nie wiem czy linka pociagnieta do siebie otwiera ja czy zamyka | zrób zdjęcie tego cuda, bo to chyba jakaś samoróbka.
qwasimodo napisał/a: |
ogólnie silnik na benzynie chodzi dużo mocniej niz na gazie ale obroty falują nie chodzi płynnie | ogólnie to czeka cie dużo pracy qwasimodo napisał/a: |
lampki zrobiłem od nawiewów wymieniłem żaróweczki, podświetlenie kabiny nie działa działa tylko jak włącze je recznie . Problem pewnie w tych czujnikach w drzwiach? czy moze byc jakis od tego bezpiecznik? | dobrze kombinujesz zostaw w spokoju bezpieczniki, skup się na stycznikach w drzwiach oraz przewodach idących w progach.
Wstaw jakieś foto taj maszyny porób fotki silnika to ci coś doradzimy jeśli jest to 159A2.000 a tak by wynikało z twojego opisu to bardzo dobrze znam ten silnik.
OT: jak już jest na forum i masz tipko to się nie wstydź uzupełnij coś profil opisz to swoje cacko. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|