|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Bardzo wysokie obroty Ford Ka 1.3 EFI |
Autor |
Wiadomość |
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-09-2009, 15:59 Bardzo wysokie obroty Ford Ka 1.3 EFI
|
|
|
witam
heh wiem że to nie forum forda ale po mojemu jeśli chodzi o te sprawę nie ma to znaczenia. to pewnie jakaś drobnostka która spotykana jest w każdym wielopunktowym silniku.
mój wujek kupił sobie forda ka 1.3 efi (wielopunkt na benzynce) i pojawił się taki problem: podczas jazdy w korku i kolejnej zmianie biegów silnik nagle dostał wysokich obrotów na jałowym biegu które nie spadały, więc się zatrzymaliśmy na stacji ale silnik wył a wentylator się nie włączył, potem po lekkim ostudzeniu silnika obroty się unormowały i jeździł dobrze. przyczyną na pewno nie było zawieszenie się pedału gazu. w tym aucie jest taki bubel że nie ma żadnego wskaźnika poziomu temp w chłodnicy... i bądź tu mądry i pisz wiersze...
jak ktoś coś wie na ten temat to prosze o radę.
dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-09-2009, 16:06
|
|
|
Świstak, silniczek krokowy na 100 % przerabiałem to u cioci w fiescie mozesz go prubowac wymyc ale to w fordach z rególły za duzo nie dajje ja wkoncu kupiłem nowy i jak reka odjął
na zdjeciu ci go zaznaczyłem jedynie to moze byc inny bo byly rozne modele i inaczej troszke montowany |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 12-09-2009, 17:23
|
|
|
albert1991, dzięki wielkie, właśnie o to mi chodziło, tak myslałem że to właśnie to co jest przy wtrysku, ale nie wiedziałem że o jest krokówka, myślałem że to jakis czujnioczek
pzdr i dzięki |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 14-09-2009, 19:33
|
|
|
Typowy objaw walniętego krokowca.
Chociaż w Fordzie jest kilka innych czujników, które mogą sprawić niemiłe niespodzianki |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|