|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] dym z samochodu ale skad i jak on sie wzial:/?? |
Autor |
Wiadomość |
syso19
witamy nowego
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 13-12-2006, 22:54 [Benzyna] dym z samochodu ale skad i jak on sie wzial:/??
|
|
|
tak sie dymil jak by mial sie palic niby tak mi policjanci powiedzieli. ale jak przed nimi odpalilem samochód to nic nie bylo zero dymu:/ puscili mnie ale nie pozwolili jezdzic mi nim:/ jak odjezdzalem od nich to sie rozgladalem i nie bylo dymu zadnego ale jak juz dojechalem pod klatke to spod maski sie dymil no i otworzyle ja a tam nic nie bylo takiego:/ a wczoreja odebralem od gaznika bo mi strasznie przerywal na gazie i benzynie:/ olej mam borygo tez.. moze znacie jakas przyczyne tego to moje gg 6442397 |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-12-2006, 12:37
|
|
|
Kolego, za takie byki masz ode mnie
Co do tego dymu, to upewnij się czy na pewno masz Borygo lub sprawdź czy Ci nie znika....
Ja wczoraj jechałem jak rakieta - poszła uszczelka pod głowicą i płyn chłodzący dostał się do komory spalania.
Może to również powodować nierówne chodzenia silnika.
Poszukaj na forum tematów o uszczelce pod głowicą, znajdziesz przykładowy opis jak zdiagnozować awarie. |
|
|
irekub
Wiek: 54 Dołączył: 04 Sty 2006 Posty: 239 Skąd: Brzeźnica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-12-2006, 14:59 Re: dym z samochodu ale skad i jak on sie wzial:/??
|
|
|
syso19 napisał/a: | tak sie dymil jak by mial sie palic niby tak mi policjanci powiedzieli. ale jak przed nimi odpalilem samochód to nic nie bylo zero dymu:/ puscili mnie ale nie pozwolili jezdzic mi nim:/ jak odjezdzalem od nich to sie rozgladalem i nie bylo dymu zadnego ale jak juz dojechalem pod klatke to spod maski sie dymil no i otworzyle ja a tam nic nie bylo takiego:/ a wczoreja odebralem od gaznika bo mi strasznie przerywal na gazie i benzynie:/ olej mam borygo tez.. moze znacie jakas przyczyne tego to moje gg 6442397 |
Ale mielonka
Ja raczej podejrzewałbym jakieś zwarcie w instalacji elektrycznej,choć z drugiej strony nie wiemy czy te opary wylatyjące spod maski to był "stricte" dym czy para wodna. |
_________________ Irek
Tempra1 1,6+LPG 95r 287000km
Tempra2 1,6+LPG 95r 149000km
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty
http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg |
|
|
|
|
syso19
witamy nowego
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 14-12-2006, 15:33
|
|
|
ufff juz zrobilem samochód jeden przewód sie rozlaczyl od chlodnicy i borygo leciala na wydech i to para szla a nie dym dobrze ze trafilem na takich policjantów rzadko sie zdarza:p sory za te byki ale tak mam od urodzenia:P |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-12-2006, 15:35
|
|
|
syso19 napisał/a: | ufff juz zrobilem samochód jeden przewud sie rozlaczyl od chlodnicy i borygo leciala na wydech i to para szla a nie dym dobrze ze trafilem na takich policjantów zadko sie zdarza:p sory za te byki ale tak mam od urodzenia:P |
Znaczy się - jechałeś parowozem
Ciesz się, że nie rozłączył Ci się np. przewód paliwowy... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-12-2006, 15:59
|
|
|
syso19, cieszę się, że udało Ci się znaleźć awarie.
A co do
syso19 napisał/a: | sory za te byki ale tak mam od urodzenia:P |
to żadna wymówka, tylko Twoja nieuwaga i pośpiech. A wystarczy np. wkleić tekst do Word'a i sprawdzić pisownie.
Zachęcam do lektury tych tematów:
http://forum.tempra.org/t...yzna-vt5701.htm
http://forum.tempra.org/t...lski-vt6186.htm
Poza tym, zachęcam do stosowania znaków interpunkcyjnych - przynajmniej kropki, no może z czasm przecinka, oraz dużych liter na początku zdań. Wierz mi, że bardzo ułatwia to czytanie tych postów.
W przeciwnym razie wygląda to jak:
irekub napisał/a: | Ale mielonka |
Uszanuj innych użytkowników forum dbając o jakość swoich postów.
Pozdrawiam
A ode mnie już masz |
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 14-12-2006, 21:47
|
|
|
Rav nawet nie trzeba wklejać do Word'a ponieważ najnowszy FireFox sam poprawia pisownie więc wszystko co złe jest podkreślone na czerwono. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
popekpl666
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Gru 2006 Posty: 46 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-12-2006, 00:27
|
|
|
Witam!
Z tego co widzę to temat jest stary, ale dym z pod maski czy też z kół może byc przyczyną awarii serwa które zaciska szczęki hamulcowe.
Nawet troche jak są zaciśnięte to tarcze sie grzeją i zaczyna sie "palic" okładzina klocków.
(MIAŁE TAK W ŁADZIE stara bajka)
|
_________________ Remonty autka się zaczynają więc bedzie co dodać do forum |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|