|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-12-2007, 21:23
|
|
|
ciechu, skopane coś masz z gaźnikiem, elektrozaorek cut-off przycina lub podciśnienia źle sterują pompkami wstrzykującymi dodatkową dawkę lub one same do D (te podciśnienowe) lub rozregulowany gaźnik.. bo wygląda jakby na benzynie go zalewało nieco, stąd taki efekt dziury... a na zimnym masz dodatkowo powiedzmy coś jak auto-ssanie dołożone, bo poprzez termozaworek z tyłu silnika podciśnienie jest podawane na jedną z pompek/siłownik podciśnieniowy akurat taki co odchyla przepustnice na dodatkowe łykanie póki się nie zagrzeje; się zagrzeje to podciśnienie siłownikopompkę odcina... ja mam podobnie, ale u mnie o ile z tym kiedyś dłubałem to był elektrozaworek.. jak go rozebrałem i skrzywiony po czasie krociec/szpikulec w nim naprostowałem i złożyłem wszystko do kupy to ciut pomogło, ale i tak się elektrozaworek wydłużał jakby bo odbijał obudowę kroćca za daleko, to go na podkładce małej wkręciłem 'trafiając' po trochu w takie położenie aż chodziło wszystko ok... teraz znów się ciut obrócił i ten efekt 'dziury' mam ale mini-minimalny jeszcze (zupełnie jak tuż przed dobrym ustawieniem zaworka) i nie mam czasu z tym robić , poza tym na lpg odpalam i jeżdżę... |
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-12-2007, 23:18
|
|
|
Dzięki za podpowiedź. W poniedziałek poinstruuję mojego mechanika, bo jeśli chodzi o gaźnik to nie bardzo chce mi się samemu za to zabierać. W sumie nie specjalnie mi to przeszkadza, bo jak wspomniałem jeżdżę i odpalam na gazie, ale wiecie... sama świadomość, że w moim aucie nie wszystko działa jak należy... |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|