Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Benzyna] Gaśnie
Autor Wiadomość
unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-12-2007, 21:23   

ciechu, skopane coś masz z gaźnikiem, elektrozaorek cut-off przycina lub podciśnienia źle sterują pompkami wstrzykującymi dodatkową dawkę lub one same do D (te podciśnienowe) lub rozregulowany gaźnik.. bo wygląda jakby na benzynie go zalewało nieco, stąd taki efekt dziury... a na zimnym masz dodatkowo powiedzmy coś jak auto-ssanie dołożone, bo poprzez termozaworek z tyłu silnika podciśnienie jest podawane na jedną z pompek/siłownik podciśnieniowy akurat taki co odchyla przepustnice na dodatkowe łykanie póki się nie zagrzeje; się zagrzeje to podciśnienie siłownikopompkę odcina... ja mam podobnie, ale u mnie o ile z tym kiedyś dłubałem to był elektrozaworek.. jak go rozebrałem i skrzywiony po czasie krociec/szpikulec w nim naprostowałem i złożyłem wszystko do kupy to ciut pomogło, ale i tak się elektrozaworek wydłużał jakby bo odbijał obudowę kroćca za daleko, to go na podkładce małej wkręciłem 'trafiając' po trochu w takie położenie aż chodziło wszystko ok... teraz znów się ciut obrócił i ten efekt 'dziury' mam ale mini-minimalny jeszcze (zupełnie jak tuż przed dobrym ustawieniem zaworka) i nie mam czasu z tym robić , poza tym na lpg odpalam i jeżdżę...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

ciechu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 01-12-2007, 23:18   

Dzięki za podpowiedź. W poniedziałek poinstruuję mojego mechanika, bo jeśli chodzi o gaźnik to nie bardzo chce mi się samemu za to zabierać. W sumie nie specjalnie mi to przeszkadza, bo jak wspomniałem jeżdżę i odpalam na gazie, ale wiecie... sama świadomość, że w moim aucie nie wszystko działa jak należy...
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu