|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Nie chce palić na 4 cylindrach |
Autor |
Wiadomość |
adi.lucek666
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-02-2009, 14:50 [Benzyna] Nie chce palić na 4 cylindrach
|
|
|
Witam. Od nie dawna jestem w posiadania Tipolota. Mam problem a mianowicie odpalania.
Chodzi mi o to, że nie mogę go w zimę odpalić, gdyż jest skręcony aby jak najmniej palił. Codziennie rano w zimę oczywiście biorę go na hol i później nie ma już problemu z odpaleniem ale problem tkwi głównie w tym, że nie chodzi na 4 cylindrach a 3 czasami na 2. Możecie mi doradzić co może być tego przyczyną?
Dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 26-02-2009, 17:33
|
|
|
powodów może być wiele, ale wstępnie sprecyzuj, czy to gaźnik czy wtrysk? Czy wymieniałeś świece, kable WN, kopułkę, filtr paliwa... ? Więcej informacji. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-02-2009, 00:04 Re: Nie chce palić na 4 cylindrach
|
|
|
adi.lucek666 napisał/a: | Chodzi mi o to, że nie mogę go w zimę odpalić, gdyż jest skręcony aby jak najmniej palił. |
Rozumiem, że to gaźnik i skręcony jest na śrubie od LPG tak??
Jak tak to sam sobie odpowiedziałeś co jest przyczyną - zbyt uboga mieszanka, czego efektem jest właśnie kiepskie palenie a za moment skutkiem tego będzie albo pęknięta głowica albo wypalone zawory... |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|