|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak mocy, duże spalanie. Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
mateusz.p-68
Wiek: 35 Dołączył: 18 Wrz 2007 Posty: 15 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 25-11-2007, 15:04
|
|
|
W moim przypadku to już raczej nie możliwe Tipo zostało pozbawione katalizatora. |
_________________ Fiat Tipo 1,8 i.e
VW GLOF 2 1,8 + LPG :D |
|
|
|
|
qs300
Wiek: 46 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 26 Skąd: Moszczenica
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-11-2007, 15:11
|
|
|
Tłumik wymieniłem w czerwcu a katalizatora nie sprawdzałem. A czy katalizator ma coś do szarpania przy ruszaniu? |
_________________ Lubię Włoszczyznę, nie tylko na talerzu
Fiat Tempra 1.6 SX ie +gaz '91 DGT |
|
|
|
|
wabot
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 18 Lip 2007 Posty: 69 Skąd: Zakopane
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-11-2007, 15:37
|
|
|
gs300 tak katalizator może być rozdupczony w środku nawet ze starości. Widziałem przypadek kiedy wnętrzności kata zatkały środkowy tłumik. Generalnie jeśli spaliny nie mają swobodnego przepływu przez układ wydechowy silnik będzie sie mulił i szarpał zwłaszcza na niskich obrotach. |
_________________ Tipo 1.4 95r 159.A2 |
|
|
|
|
mateusz.p-68
Wiek: 35 Dołączył: 18 Wrz 2007 Posty: 15 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-12-2007, 23:07
|
|
|
No i pech jak pech auto u mechanika było 3 dni i bez rezultatów co prawda nic nie płaciłem ale nie umie wskazać usterki w tym aucie...
co tylko powiedział to że mogę sprawdzić czujnik obciążenia silnika (map sensor)nie mam już siły się męczyć trzeba poczekać do marca i sprzedać ( |
_________________ Fiat Tipo 1,8 i.e
VW GLOF 2 1,8 + LPG :D |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|