Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
chyba modul
Autor Wiadomość
Woks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 02-07-2007, 20:43   chyba modul

a wiec tak
jade sobie dzisiaj z kumplem. mialem cieply silnik. podjechalismy do sklepu zgasilem auto i jak chcialem odpalic to nie zaskoczylo. bylo jakies takie brzeczenie. pozniej jak chcialem odpalic to juz nie brzeczalo. lekko go popchnelismy tak z metr i odpalil na postoju . przewaznie sie tak dzieje jak jest cieply. kumpel mowil ze jest to modul zaplonowy. ile cos takiego moze kosztowac i gdzie sie znajduje. czy jest to moze puszka z napisem digiplex i taki kaloryferek?? kumpelk mowil ze jak bedzie cieply to zawsze tak bedzie. aha tipo 1.4 ie z 94

konikks 

Wysłany: 02-07-2007, 20:44   

Woks, takie pytanko przygasły ci kontrolki? opisz bardziej te brzęczenie.

Woks 

Wysłany: 02-07-2007, 20:46   

prad jest kontrolka oleju i pradu jak zapalalem nie gasly. brzeczenie tak jak by bylo z silnika. hehe. napoczatku myslalem ze to rozrusznik ale chyba raczej nie. pompa paliwa niewiem bo na zimnym bez problemu pali ale jezdze ostatnio czesto na niskim poziomie paliwa. a ten dzwiek to jakies takie buczenie bylo . nie wiem jak to okreslic. a ile moze modol kosztowac? podobno jest drogi:/

** Dodano: 02-07-2007, 21:51 **
aha
nie wiem czy to bedzie mialo cos wspolnego ale troche pytowalem i mi sie kontrolka od oleju na zakrecie zapalila ale jest na minimum to nie powinno chyba byc od tego

polansky 

Wysłany: 02-07-2007, 21:09   

Woks, to dolej oleju bo może już Ci go zaczyna brakować :P Nie powinno się jeździć na granicy :zolta:
Co do modułu to jakby padł to jeśli dobrze myślę, to nie miałbyś w ogóle iskry, a skoro pali na zimnym to raczej nie to. Może jednak pompa? Jak masz wtrysk to masz pompkę elektryczną w zbiorniku i niski poziom paliwa nie jest dla niej za zdrowy :zolta:

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

Woks 

Wysłany: 02-07-2007, 21:11   

ahato cos kolwiek rozumiem. ale tylko na cieplym tak sie dzieje. a jak go przepchalem metr 2 to odpalal nie na popych tylko go przepchalem

polansky 

Wysłany: 02-07-2007, 21:19   

Hmm, nie wiem więc nie będę gdybał :(

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

Woks 

Wysłany: 02-07-2007, 21:27   

chyba ze to moze jest tak dlatego ze jest za malo paliwa i tak sie dzieje na cieplym
moze byc taka opcja?

** Dodano: 03-07-2007, 15:10 **
teraz mi wyszla opcja ze to jest automat rozrusznika

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-07-2007, 20:09   

może nie doczytałem (bo na szybko) dokładnie, ale jak masz problemy z zapaleniem i temperatura ma na to wpływ to poczytaj o czujniku wału (CPW) i pooglądaj jak tam twoje kable, świecem czy jest iskra i jaka w momencie problemów;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Woks 

Wysłany: 03-07-2007, 23:49   

wiec tak jest to czesc od rozrusznika tylko zapomnialem jak sie nazywa :/ ale jeszcze moze byc to stacyjka bo normalnie moge wyjac kluczyk na odpalonym ale watpie zeby to bylo to i jak przekrecam klyczyk i nie pali to kontrolki nie gasna. ale dzisiaj bylo wszystko ok moze to bylo tylko tak na chwile ale przyokazji podjade do elektryka

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 04-07-2007, 07:30   

A sprawdzałeś słynny czerwony kabelek ? moze tam nie ma styku i za to sie rozrusznik nie odzywa.

JCB 3CX Contraktor

Woks 

Wysłany: 04-07-2007, 13:43   

szczerze mowiac nie sprawdzalem podnioslem tylko maske zeby mi kumpel pokazal co to ma byc. a ktoredy on idzie??

gawor06 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 04-07-2007, 19:05   

ja bym sie sklanial ku temu co unknown powiedzial... sprawdz kable swiece i CPW... jak ja mialem jaja z CPW to tez nie palil

Odpowiedz do tematu