|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czujnik temp cieczy chlodzacej |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 31-08-2007, 16:19 czujnik temp cieczy chlodzacej
|
|
|
Witam
Jakie napiecie powinień pokazywać do komputera czujnik cieczy chłodzącej i zasysanego powietrza przy danych temperaturach silnika?. Dodam że niemam wejścia do downloadu |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 31-08-2007, 18:14
|
|
|
Czujnik temperatury cieczy nie oddaje wskazań poprzez napięcię tylko przez opór jaki jest mierzony na jego styku. Na tej podstawie komputer odczytuje wartość. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
GrzesiekK
|
Wysłany: 31-08-2007, 21:27
|
|
|
Tylko ze znalazłem w necie tabelke z stopniami C i dla 90 stopni wskazywało 0,5V a w moim aucie przy 90 stopni C jest od 0,4-0,25. Hipo jak wiesz jaki to opór to podaj a niepisz niepotrzebnych odpowiedzi. |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 01-09-2007, 06:17
|
|
|
Jesteś kolejnym użytkownikiem który chce dostać wszystko gotowe na tacy. Według mnie wystarczy to że wskazałem Ci co masz szukać. A było to na forum już conajmniej dwa razy bo pamiętam że ktoś wklejał tabelki z oporem odpowiedajacym konkretnej temperaturze. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|