|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czyszczenie kanałów olejowych |
Autor |
Wiadomość |
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-02-2011, 10:19 czyszczenie kanałów olejowych
|
|
|
gdzie oddać (w okolicach Katowic) blok aby wyczyścili kanały olejowe bo ja jak niechcą teg zrbić w autoszlifie przy okazji innych "prac" to już nie wiem do kogo się udać |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 16-02-2011, 12:52
|
|
|
Zazwyczaj osady można usunąć preparatami dodawanymi do oleju przy wymianie. Chyba w zupełności wystarcza, u mnie tak były czyszczone. Czy masz sam blok, tzn bez reszty silnika i chcesz go wyczyścić? |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
brynol69
|
Wysłany: 16-02-2011, 13:20
|
|
|
blok jest golusieńki, dlatego zastanawiam się nad tym. ale jak nic nie wymyślę to chyba zrobię tak jak napisałeś |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
bart128
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Wrz 2007 Posty: 262 Skąd: Krakow
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-02-2011, 15:55
|
|
|
rozumiem ze blok po obrobce w szlifierni? powinni to umyc, chyba kazda szlifiernia ma komore do ropowania. Anyway, to co sie da wydlub z zakamarkow bloku recznie lub szczoteczka druciana{uwaga opilki sa ostre} reszte wypluczesz cisnieniem{magistrala olejowa}, np pistolet do ropowania plus kompresor, lub w ostatecznosci karcher, natlusc dobrze tuleje np smarem |
_________________ Solo italiana automobili da Cracovia |
|
|
|
|
mlodybe
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-02-2011, 23:08
|
|
|
jak obrabiasz blok w dobrym zakładzie to ci go za frajer bowinni w kwasie wyczyscić po np szlifowaniu gladzi cylindra bądź wymianie tego cylindra:) |
_________________ WOLE PCHAĆ SWOJEGO FIAT
NIŻ JEŹDZIĆ VW
ŁADA SAMARA rakieta
DAIHATSU CHARADE 1,0 super pączek CC 900 nie miało szans:)
VW GOLF 1,6D gorszej padliny nie miałem
FORD MONDEO 1,8 fajny ale dużo palił
FIAT UNO 1,0 rudy go pożarł:(
FIAT TIPO 1,4 |
|
|
|
|
brynol69
|
Wysłany: 28-02-2011, 16:33
|
|
|
odebrałem blok i w zasadzie jest czysty, na moją prośbę jeszcze raz go wykąpali i przedmuchali kanały olejowe, ale mówią żeby jeszcze przepłukać benzyną lub jakimkolwiek rozpuchem. czyli jest dobrze |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|