|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
jaki olej wlać |
Autor |
Wiadomość |
solidboy
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 321 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-07-2009, 17:13 jaki olej wlać
|
|
|
Koledzy chciałbym zmienić olej Marysi tylko nie wiem jaki był wlany poprzednio. Z ksiązki wynika, że przy przebiegu 160 tyś była zalana półsyntetykiem (teraz 200). Przy następnych wymianach już nie pisali jaki.Silnik ma zero wycieków i jest w dobrej kondycji. Nie wiem czy wlać mineralny czy polsyntetyk. Nie chcę zepsuć
Moderowany: | o olejach jest dość obszerny temat, wystarczy poszukać, bo nic nowego się nie dowiesz |
|
_________________ była:Tempra 1.6 i.e SX lpg'92
była:Tempra 1.6 i.e SX Top Class benzyna '92
była:Marea Weekend 1.6 16V benzyna '97
była: Marea 1.6 16V benzyna'97
była: Marea 1.6 16V benzyna+lpg'01
jest: Marea 1.8 16V benzyna '99
|
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-07-2009, 18:09 Re: jaki olej wlać
|
|
|
solidboy napisał/a: | Koledzy chciałbym zmienić olej Marysi tylko nie wiem jaki był wlany poprzednio. Z ksiązki wynika, że przy przebiegu 160 tyś była zalana półsyntetykiem (teraz 200). Przy następnych wymianach już nie pisali jaki.Silnik ma zero wycieków i jest w dobrej kondycji. Nie wiem czy wlać mineralny czy polsyntetyk. Nie chcę zepsuć |
Skoro brak wycieków to śmiało lej półsyntetyk, na pewno nic nie zepsujesz |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|