|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jakie obroty po odpaleniu silnika ? Dziwna praca na benzynie |
Autor |
Wiadomość |
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-10-2007, 18:17
|
|
|
krzys napisał/a: | ja mam ustawione obroty na 900 km/h tak jak pisze w książce |
WOW! To nieźle, a jak się takie obroty ustawia
Dobra sorry ale nie mogłem się powstrzymać
A tak poważnie to sprawdzaj co piszesz, bo z rozpędu niezłą gafę walnąłeś |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 23-10-2007, 18:24
|
|
|
krzys, nie 900km/h tylko 900obr/min |
|
|
|
|
golcu
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 07 Wrz 2007 Posty: 35 Skąd: Mikołów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-10-2007, 19:14
|
|
|
krzys napisał/a: | ja mam ustawione obroty na 900 km/h tak jak pisze w książce |
Też byłem nowy niedawno i też chciałem się dostać do downloadu, jednak bezsensownych postów nie pisałem.
Jak już tak piszesz, to chociaż przeczytaj o co chodzi w temacie, a chodzi o obroty ZIMNEGO silnika po odpaleniu. Zresztą problem już jest rozwiązany. |
_________________ Fiat Tempra 1.6 ie LPG 92' digital 159.A3.046 digiplex 2 |
|
|
|
|
adrusek
Pomógł: 5 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 192 Skąd: Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 30-10-2007, 21:39
|
|
|
kolego golcu co pomoglo ? mam podobne objawy i chcialbym zobaczyc co moze pomoc |
|
|
|
|
golcu
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 07 Wrz 2007 Posty: 35 Skąd: Mikołów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-10-2007, 22:48
|
|
|
Hmm.. co pomgło...
Niebieski czujnik temperatury wymieniłem na nowy i było dalej tak samo, więc wkręciłem stary z powrotem a nowy sprzedałem na allegro.
W moim przypadku na 90 % jest to sonda lambda. Po odłączeniu sondy autem da się już jeździć. Co prawda nie działa ssanie i jest trochę słabszy niż na gazie, ale odpala normalnie, chodzi na wolnych i chodzić nie przestaje.
Sondy niestety nie wymienię w najbliższym czasie, bo jakiś debil ją przyspawał
Spróbuj odłączyć sondę (wszystkie 3 przewody), zresetować komputer i sprawdzić jak się będzie zachowywał. Jak będzie lepiej (wiadomo że nie idealnie) to wymień sondę. Pamiętaj o zresetowaniu komputera po odłączeniu. Jeżeli odłączysz a nie zresetujesz, to komputer będzie miał jeszcze błędy z tej sondy i może dalej głupieć.
Ja jednak jeszcze sondy nie wymieniłem więc nie mogę powiedzieć na 100 % że to ona. Jednak wszystko na nią wskazuje.
Przeczytaj sobie jeszcze to:
http://forum.tempra.org/t...zyna-vt8889.htm
Ja się właśnie tym tematem sugerowałem. |
_________________ Fiat Tempra 1.6 ie LPG 92' digital 159.A3.046 digiplex 2 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|