Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
koło zamachowe
Autor Wiadomość
lukaswisniewski 

Wysłany: 22-09-2006, 10:39   koło zamachowe

witam

mieliście juz Panowie jakiś problem z kołem zamachowym?
kupiłem Tipo 2 lata temu i juz wtedy nie zawsze odpalał za 1 raem z czasem sie pogorszyło i wymieniłem (oczywiście kupiłem uzywke)bo jak pytalem o cene nowego to powiedzieli ze jest takie drogie ze nie warto mowić :)
wie ktoś ile to kosztuje?
wybuliłem sie 300 zł na wymiane + nowy bendix i znowu to samo na początku bylo tylko troszke lepiej(niby to kupione koło nie miało w porownaniu z moim wybranych zębow)
wymieniał ktoś z was czy tylko ja mam takiego niefarta
a może ktos ma jakies dobre koło do tipka 1.4

Broadway 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 22-09-2006, 23:18   Re: koło zamachowe

Hmm nie mam problemow z czytaniem ze zrozumieniem, ale czy ty chcesz wymienic juz kolejne kolo zamachowe ??? W sumie kolo powinno przelatac caly żywot auta.
     Moneta

aristo 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-09-2006, 06:18   Re: koło zamachowe

lukaswisniewski napisał/a:
witam

mieliście juz Panowie jakiś problem z kołem zamachowym?
kupiłem Tipo 2 lata temu i juz wtedy nie zawsze odpalał za 1 raem z czasem sie pogorszyło i wymieniłem (oczywiście kupiłem uzywke)bo jak pytalem o cene nowego to powiedzieli ze jest takie drogie ze nie warto mowić :)
wie ktoś ile to kosztuje?
wybuliłem sie 300 zł na wymiane + nowy bendix i znowu to samo na początku bylo tylko troszke lepiej(niby to kupione koło nie miało w porownaniu z moim wybranych zębow)
wymieniał ktoś z was czy tylko ja mam takiego niefarta
a może ktos ma jakies dobre koło do tipka 1.4

U mnie mam podobny problem z odpaleniem, w jednym miejscu mam wyrobiony wieniec i jak akurat tam mi sie silnik zatrzyma to musze wrzucic piatke, otworzyć drzwi i pchnąć jedną noga auto (przynajmniej o 1cm) po tym skomplikowanym zabiegu odpala ;)
A sprawdzałeś jak wygląda zebątka rozrusznika - czy ona czasem nie jest problemem i np. nie powoduje szybszego zużycia wieńca na kole ??
U mnie przedwczesne zużycie spowodowane z pewnością jest instalacją gazową - wiadomo większe kłopoty z odpaleniem , dodatkowo mechaniczna pompa paliwa i żeby zassała to trzeba dobrze pokręcić.

Zastanawiam sie nad wymianą samego wieńca (wkładane na gorąco). Nie wiem ile to kosztuje. Najgorszy ten demontaż tej skrzyni żeby to zrobić - poczekam aż coś mi sie zepsuje i wówczas spróbuje ten wieniec przy okazji zrobić.

Odpowiedz do tematu