|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
lancia dedra 2,0lpg gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
wmkamil89
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-12-2009, 21:54 lancia dedra 2,0lpg gaśnie
|
|
|
witam, mam nie maly problem z kuzynem Tempry. kupilem auto niedawno lancia Dedra 2.0 na gazie i po dwuch tygodniach pojawil mi sie problem gaśniecia auta. Musze powiedziec ze najpierw uszkodziłem membrane w reduktorze i pojawil mi sie wyciek gazu jednak mechanik opanował sytuacje i autko znow jezdziło ale niestety tylko jeden dzien. w czasie jazdy i na benzynie i na gazie pojawil sie problem gasniecia silnika. instalacja gazowa 2generacji. Jade wszystko fajnie wjezdzam w dziure, prog zwalniajacy zakret czy po prosty nie rownosc drogi i gaśnie. co to moze byc? podejrzewam ze silnik krokowy lub brak zera gdzies na karoseri bo zgubilo mi sie podswietlenie zegarow deski rozdzielczej po czym jak odpaliłem auto po 2-3 godz zegary swieciły. jak jest np dziura to traci sie styk i gasnie. jak probuje na biegu go odpalic jak sie tocze to czasem zaskoczy a czsem po prostu stane awaryjne i slucham jak za mna trombia
dodam ze mam pełna wersje wyposazenia oprocz skory. moze miec to jakies znaczenie.
pomożcie mi auto stoi od wigili bo neiwiem co z zrobic |
_________________ TEMPRA sedan srebro metalic x2: 1,6lpg & 2,0lpg |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-12-2009, 00:25
|
|
|
wmkamil89, jeśli zaczęło się od deski to możesz dla spokoju poprawić masę na podłużnicy,tuż pod akumulatorem.A druga sprawa to masa na silniku,dla sterownika wtrysku.Nie wiem gdzie ona jest przykręcona w silniku 2.0 ale u mnie w 1.6 jest na kolektorze ssącym.Może w 2.0 jest podobnie.I dobrze by było wiedzieć czego brakuje w momencie gdy nie chce zapalić.Czy benzyny czy gazu. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|