|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
mechaniczna popmpa paliwa - cieknie |
Autor |
Wiadomość |
aristo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-09-2006, 09:38 mechaniczna popmpa paliwa - cieknie
|
|
|
no i stało sie strumień benzyny zaczał mi wyciekać z mechanicznej pompki paliwa, jadąc zostawiałem za soba niezła strużke, na szczescie zauważyłem, ale do rzeczy ....
Mam u siebie pompke rozbieralną, czy da sie zestaw naprawczy jakiś kupić, ponoć pasuje pompka z zastavy - może to ktoś potwierdzić, może pytać w sklepach które sprzedają cześci do zastav ?? Nowa koszt 55 - 70 zł.
Jeszcze zastanawiam sie nad jedna rzeczą, za 95 zł można kupić pompke elektryczną zewnętrzną do gaznika, czy tego patentu nie zastosować. Jeżdze na gazie i z pewnością by to dużo dało - nie byłoby potrzeby kręcenia przy pustym gaźniku. |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 10-09-2006, 10:54 Re: mechaniczna popmpa paliwa - cieknie
|
|
|
aristo napisał/a: | no i stało sie strumień benzyny zaczał mi wyciekać z mechanicznej pompki paliwa, jadąc zostawiałem za soba niezła strużke, na szczescie zauważyłem, ale do rzeczy ....
Mam u siebie pompke rozbieralną, czy da sie zestaw naprawczy jakiś kupić, ponoć pasuje pompka z zastavy - może to ktoś potwierdzić, może pytać w sklepach które sprzedają cześci do zastav ?? Nowa koszt 55 - 70 zł.
Jeszcze zastanawiam sie nad jedna rzeczą, za 95 zł można kupić pompke elektryczną zewnętrzną do gaznika, czy tego patentu nie zastosować. Jeżdze na gazie i z pewnością by to dużo dało - nie byłoby potrzeby kręcenia przy pustym gaźniku. |
Jesli chodzi o pomke to warto ja rozebrac zanim sie bedziesz pchal w koszt. Moze okaze sie ze wystarczy zrobic male czary-mary i bedzie ok. Jesli chodzi o elektryczną pompke to mozesz ja zastosowac, tyle ze musisz miec zrobiony przelew do zbiornika paliwa. |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-09-2006, 17:27
|
|
|
Broadway, ale zestaw naprawczy do pompki jest groszowy |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
Broadway
|
Wysłany: 13-09-2006, 18:38
|
|
|
magi-marcin napisał/a: | Broadway, ale zestaw naprawczy do pompki jest groszowy |
Mówiac koszty mialem na mysli zakup nowej pompki. Ja zawsze staram sie cos naprawic nim kupie nowe. Nie wynika to nie z faktu ze mam weza w kieszeni, ale z faktu ze jak cos naprawie to mam ogromna satysfakcje. |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 13-09-2006, 19:59
|
|
|
Broadway napisał/a: | ze jak cos naprawie to mam ogromna satysfakcje. |
ja tez tak mam |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
aristo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-09-2006, 21:42
|
|
|
magi-marcin napisał/a: | Broadway, ale zestaw naprawczy do pompki jest groszowy |
Gdzie taki zestaw widziałeś ?? Ile to ma kosztować.
Jeśli kupie zestaw naprawczy to nie będe kupował popmpy elektrycznej, a jeśli mam wydać 50 czy 70 zł za nową pompke to wole kupić i założyć elektryczną za 100 i mieć inne problemy przy okazji rozwiązane. |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-09-2006, 20:04
|
|
|
Broadway napisał/a: | Mówiac koszty mialem na mysli zakup nowej pompki. Ja zawsze staram sie cos naprawic nim kupie nowe. Nie wynika to nie z faktu ze mam weza w kieszeni, ale z faktu ze jak cos naprawie to mam ogromna satysfakcje. |
Chodziło mi oto ze można spróbować z zestawem naprawczym aby sie nieładowac w koszty kupienia nowej pompki.
aristo napisał/a: | Jeśli kupie zestaw naprawczy to nie będe kupował popmpy elektrycznej, a jeśli mam wydać 50 czy 70 zł za nową pompke to wole kupić i założyć elektryczną za 100 i mieć inne problemy przy okazji rozwiązane. |
Jak dobrze pamietam to unas w bedocji w Cartex-ie kosztował ok 11pln |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
Broadway
|
Wysłany: 14-09-2006, 22:08
|
|
|
magi-marcin napisał/a: | Broadway napisał/a: | Mówiac koszty mialem na mysli zakup nowej pompki. Ja zawsze staram sie cos naprawic nim kupie nowe. Nie wynika to nie z faktu ze mam weza w kieszeni, ale z faktu ze jak cos naprawie to mam ogromna satysfakcje. |
Chodziło mi oto ze można spróbować z zestawem naprawczym aby sie nieładowac w koszty kupienia nowej pompki.
|
Caly czas chodzi nam o to samo . Jakos nie mozemy sie dogadać :yawinkle: |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|