|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Moja Tempra dzisiaj z rana nie odpaliła i nie wiem co się |
Autor |
Wiadomość |
wojcioo
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 12-11-2007, 16:18 Moja Tempra dzisiaj z rana nie odpaliła i nie wiem co się
|
|
|
stało. Zawsze odpalała. Rozrusznik kręci, akumulator jest ok. Od kilku dni jeździłem na rezerwie. Czy możliwe jest że zassał trochę syfu z dna baku i pompa mi się przytkała lub zapowitrzyła. Dodam że jak jak podjodłuję trochę silnik to odpali ale trzyma obroty tylko w momencie wduszenia pedału gazu do oporu. Jak zwalniam pedał to silnik gaśnie. |
_________________ wojcioo |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-11-2007, 16:43
|
|
|
Masz TD? A jak sprawa wygląda z filtrem paliwa? Wyjmij i sprawdź go, a najlepiej to wymień nigdy nie zaszkodzi. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-11-2007, 20:18
|
|
|
Wygląda na zatkany filtr paliwa. Ale jak tak go zatkało to musiało zassać więcej jak "trochę" syfu tylko pewno już na wlocie się zrobiła galaretka. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Tobi
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-11-2007, 11:23
|
|
|
Tak przy okazji - jak często powinno wymieniać się filtr paliwa? |
_________________ Tempra 1.6S gaźnik + LPG
Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż. |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 13-11-2007, 11:33
|
|
|
Tobi napisał/a: | jak często powinno wymieniać się filtr paliwa |
Jak miałem diesla wymieniałem przed zimą (nie robiłem szalonych przebiegów) , w benzynie co ok 60' tkm.
wojcioo napisał/a: | lub zapowitrzyła |
A to nie jest przypadkiem roto pompa ,samoodpowietrzajaca? a objawy masz takie jak przy mocno brudnym filtrze paliwa. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|