|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
MULIIII |
Autor |
Wiadomość |
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-07-2009, 01:00 MULIIII
|
|
|
Witam mam taki mały problem z moim nowym wozidełkiem . Wiec tak samochod jedzi ale katastroficznie ma słabe przyszpieszenie na 3, 4 ,5 biegu jak ma 3 tys. obr. to bardzo długo przyszpiesza .Alfa stała rok czasu w niemczech pod chmurka z wydechu kopci ale to para biały siwy dym oleju nie bierze płynow tez nie ubywa. Wymieniłem swiece na nowe. a Na bank musze jeszcze przewody wymienic bo maja przebocie . Swiece numer 4 była czarna okopcona i jak by cos słabo grał na tym garku . Reszta siec nawet ładne nie wiem co moze byc przyczyna. Aha silnik 1,4 Boxer AR 145 95 rok przebieg 145tys. km. Udokumetowany na forach o alfie gó.... pisza a tu zawsze dostawałem konkretne odpowiedzi
Pozdrawiam Albert |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 01-07-2009, 01:39
|
|
|
obstawiał bym kilka elementów, po 1 głowice, czy gniazda nie są wypalone, zawory krzywe itp.(niestety tego nie sprawdzisz sam, potrzebny jest endoskop, czyli taka mała kamerka na elastycznym wysięgniku) po 2 czy właściwy jest skład mieszanki i na końcu zapłon. nie mam pojęcia jak jest w tym silniku. Jeśli masz standardowy rozdzielacz to pół biedy, rozkręcasz, czyścisz i poprawiasz te takie na środku blaszki co się kręcą(pewnie mają jakąś fachową nazwę, ale ja jej nie znam). Jeśli masz moduł z cewką, tak jak w temprze 1.6ie to prawdopodobnie będzie do wymiany. To z cewką to powiem tyle, że podobny motyw miałem w swoim Fiaciku. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|