|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
olej cieknie przez aparat |
Autor |
Wiadomość |
arturo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-10-2006, 13:00 olej cieknie przez aparat
|
|
|
mam taki problem ceknie mi olej w okolicach aparatu zaplonowego wymienilem tam uszczelke i jest ok ale za to teraz cieknie mi jakos przez sam aparat i olej mam w kopulce a potem scieka sobie z kopulki dalej ubytki sa naet zauwazalne moze ktos ma jakis pomysl jak to uszczelnic i czy konieczna bedzie wymiana calego aparatu bo ja jakos nie mam pojecia jak sie do tego zabrac. to jest silnik 1.6 na gazniku z gory dzieki za jakies dobre rady |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-10-2006, 00:25
|
|
|
to niby normalne po latach, kolega ostatnio robił; uszczelka to jedno, ale jeszcze oring bodajże; aparat (kopułkę itp) rozbierzasz na 2 części; ta ostatnia ma uszczelkę do silnika , ale wcześniej jest piwerścień jeszcze, tam też, jak on stwardnie i się odkształci po latach, cieknie; |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 17-10-2006, 09:50
|
|
|
Dokladnier tka jak unk pisze tam sa 2 rzeczy do wymiany:-)
Koszt zakupu nieduzy i zalatwia sprawe |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
arturo
|
Wysłany: 17-10-2006, 17:34
|
|
|
a czy ktos wie gdzie to mozna kupic bo jak pytalem w sklepie to oferuja mi caly zestaw uszczelek na gore silnika a cena jest spora bo 150zl wiec raczej mi sie to nie oplaca |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 17-10-2006, 21:19
|
|
|
Buhehe
Poszukaj na forum to naprawde... nie boli 5s siedzenia i mamy... rozwiazanie
http://forum.tempra.org/t...ht=kopulce+olej
Prosze nowych zeby czasem uzyli funkcji SZUKAJ!!! |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 18-10-2006, 19:21
|
|
|
BTW: 'uszczelka' cienka to około kilku, może 4 może 5 zeta, 'pierścień' (oring czy zimering) podobnie a czasu niewiele zajmuje.... a ja nadal jeżdżę z kopułą też zalewającą sprzęgło bo w zimie olej zgęstnieje może i to dalej poczeka; |
|
|
arturo
|
Wysłany: 18-10-2006, 22:02
|
|
|
hhe ja juz nie bede czekal az mi zgestnieje bo w koncu mi zabraknie musze sie za to jakos szybko zabrac ale mam jeszcze problem ze skrzynia bo mi padla nie macie jakiejs na zbyciu tak po taniosci??
Moderowany: | tak, ja mam 10 w kieszeni.... sorki, ale ostanio dużo ludzi olewa i robi bajzel niepotrzebny na forum, co zmniejsza czytelność i utrudnia wyszukiwanie; lepiej w dziale Giełda->Kupię załóż post o temacie "skrzynia xxx" i tam pytaj, nie każe Ci tam nikt kupić, za to zaproponuje ceny/dojścia... od tego ten dział jest. Pozdr |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|