|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z odpalaniem Pomocy... |
Autor |
Wiadomość |
Bart18
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 17:57 Problem z odpalaniem Pomocy...
|
|
|
Problem jest taki ze auto gdy jest zimne wogole nie chce mi odpalic:( Np. gdy rano chce do odpalic to kaplica. Kreci normalnie , paliwo podaje iskra jest na świecy ale nie chce zapalić. Wymieniłem juz nawet filterek paliwa bo myslem ze moze nie podaje paliwa. Troche kombinowałem z znalazłem 2 metody po których mi odpala. Mianowicie 1 sposob to prysniecie mu do filtra powietrza PLAKA<typowego do tapicerki> lub 2 metoda to gdy sciagne cała obudowa z filtrem i wstrzykne mu bezposrenio paliwo. Wtedy zapala na szczła. No ale nie bede co rano robił takich manewrów. Tipo mam w gazie ale tak czy siak musze odpalac na benzynie bo mam automatyczny przełącznik na gaz po okolo 2500tyś. obratach.
Gdy aoto jest rozgrzane to tego problemu nie ma. Prosze pomozcie Z góry wielkie dzieki Aha jest to Tipo 1.4i.e 94 rok na monowtrysku. |
_________________ Tipo 1.4i.e + LPG
.... Cokolwiek robisz, robisz dla siebie ...... |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 21:36
|
|
|
Najpierw zrob resa kompa.
Sprawdz czujnik temp jest obecnie podobny temat :-)
Co jeszcze hmmm tak jak ty to ja odpalalem swojego diesla w zimie jak bylo -30
Sprawdz jeszcze jak dziala automatyczne ssanie i czy wogole dziala. |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|