|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problemy z odpalaniem i pracą na benzynie - rozwiązane |
Autor |
Wiadomość |
Robson
|
Wysłany: 24-04-2006, 12:43 Problemy z odpalaniem i pracą na benzynie - rozwiązane
|
|
|
Witam,
ostatnio robiłem parę rzeczy w swoim Tipo min. wyjmowany był silnik. Po tej akcji mam problem z odpalaniem na benzynie, na gazie chodzi OK ale zeby go odpalić musze to zrobic na benzynie (przełącza się na gaz powyzej 2 tys. obrotow). W warsztacie powiedzieli, że chyba przewody zapłonowe (mam NGK, które mają rok czasu). Ja stawiam na pompę paliwa. Macie jakieś sugestie.
Po. przełączeniu z gazu na benzynę, samochód zdycha i ma bardzo nierówne obroty.
Postanowiłem sprawdzić pompe. odpiąłem wtyczkę od czujnika paliwa. Nacisnąłem go i obróciłem o 45stopni. Wyjałem i włączyłem stacyjkę. Świecę latarką w dziurkę po czujniku a tam prysznic. Dwie godziny pracy + nowe przewody za 2,70 PLN i jest wszystko OK.
Trochę się namęczyłem z odkręceniem białej obejmy na pompie. Użyłem pilnika i młotka, stukałem w żeberka i w końcu ruszyła się, reszta poszła w miarę gładko. |
_________________ TIPO 2,0 ie GT
Robson |
|
|
|
|
|
AJS SERVICE
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-04-2006, 18:17
|
|
|
Wszystko na to wskazuje że stanęła pompa paliwa , może dla tego że mało był jeżdżony na paliwie .Zapraszam do siebie do zakładu to sprawdzimy jakie jest ciśnienie pompy paliwa.Pozdrawiam |
_________________ Warszawa-Elsnerów ul Jesiotrowa 23
tel.kom. 607 253 118
Tempra lub Tipo 10% rabatu
|
|
|
|
|
Robson
|
Wysłany: 02-05-2006, 17:53
|
|
|
Przy okazji wyjąłem z baku czarną gumę (amortyzator pompy) była porwana i miała konsystencję plasteliny. Sprawdzie sobie pompy, chwila czasu (2 minuty) z wyjęciem czujnika paliwa i można zobaczyć dlaczego samochód zle się zachowuje na benzynie. |
_________________ TIPO 2,0 ie GT
Robson |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|