|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
przewody pod filtrem paliwa |
Autor |
Wiadomość |
matiZST
|
Wysłany: 11-08-2006, 21:33 przewody pod filtrem paliwa
|
|
|
Witam Wszystkich T/T
Odkręcałem ostanio filtr powietrza i pod pokrywą mam tekie dwa przewody giętkie (na rysunku pozycja 1 i 2).
Krótszy 1 (na zdjęciu przerwany ale już wymieniony) idzie do układu wtryskowego a dłuższy 2 jest urwany i dynda pod pokrywą filtra powietrza (nie wiem do czego był podłączony). Od czego one są i do czego służą a w szczególności ten urwany. Czy mają one wpływ na skład mieszanki i na spalanie i zapalanie i gaszenie się kontrolki wtryskiwacza podczas jazdy.
Pozdro.
|
_________________ FIAT TIPO '94 1.6 i.e 835c1.000 |
|
|
|
|
depeche77
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 16-10-2006, 20:25
|
|
|
Witam mam taki sam problem ten kabel 1,2 jest urwany a auto mi czasami szarpie,kto pomoze??? Panowie ja mam podłoczony ten wężyk oznaczeniem 1 z przeodu do filtra a drugiego niemam wezyk był urwany ,w a jak prawidłowo powinło byc one podłoczone oczywiscie silnik 1.6motronik pozdrawiam |
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-10-2006, 23:47
|
|
|
hmm... w tym miejscu to może od temperatury dolatujcego powietrza.... ? ale wtrysku to ne znam.... poczekajcie aż mądre głowy jakieś odpiszą...; |
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 17-10-2006, 00:03
|
|
|
Jest on od podciśnienia i prawdopodobnie(nie jestem pewny bo ja mam mono-jetronic a to jest mono-motronic)steruje on dolotem ciepłego lub zimnego powietrza.Podpięty jest do puszki z przodu filtra gdzieś w okolicy węży do zasysania powietrza.
Zaznaczyłem czerwonym kółkiem. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|