|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra umarła |
Autor |
Wiadomość |
sqnix
Wiek: 40 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 22-08-2007, 01:33 Tempra umarła
|
|
|
Witam. jechałem skończył mi się gas przeżuciłem na benzyne gaźnik, pokręciłem siętrochę na benie silnik kompletnie zgasł.Myślę zaciągnę go na stację benzynową zaleje gazu i dalej na łowy a tu lipa ani z gazu ani z benzyna nie chce ruszyć.Miałem już problemy z odpalaniem na benzynie ale na gazie nigdy. Nie wiem co się stało/. Silnik kręci gas leci ale nie odpala. Izauważyłem dziwny motyw kiedy przekręcam kluczykiem w pozycje do gotowości wtedy kiedy palą się kontrolki od ładowania i oleju zegarek na desce analog staje kiedy wyłączam działa może to głupie ale nigdy tak nie było!!!! Nawet jak nie chciała odpalać to nie było takiego motywu. Mieliście podobny problem help.... |
|
|
|
|
pypenciusz
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2006 Posty: 15 Skąd: Białogard
|
Wysłany: 22-08-2007, 08:15
|
|
|
Skoro nie pali ani na benzynie, ani na gazie, to zacznij od sprawdzenia iskry oraz zapłonu. Na benzynie można było by szukać wiele przyczyn, ale jeśli nie pali również na gazie (a to jest gaźnik) to napewno brak jest iskry. Sprawdź kopułkę i palec zapłonowy. Przyczyną może też być wypalona stacyjka. Jeśli przekręcasz kluczyk i są takie objawy, mogły nadpalić się styki w stacyjce. Wtedy również nie będzie iskry. |
|
|
|
|
PIETREK
|
Wysłany: 22-08-2007, 08:39
|
|
|
Jeśli zatrzymuje sie Ci zegarek w aucie po włączeniu zapłonu to masz problem z instalacją elektr. albo coś nie łączy dobrze i przy większym poborze prądu przestaje kontaktować albo masz zwarcie .Znając polskich 'mechaniorów"podpinają zasilanie instalacj gaz. podpinają ją pod cewke zapł w przypadku gaźnikowców.Tam szukaj przyczyny,sprawdź cewki elektrozaworów i czy cewka ma zasilanie po włączeniu zapłonu. |
_________________ TEMPERKA 1.8 SW ,KŁOPOT ALE ILE RADOŚCI |
|
|
|
|
irekub
Wiek: 54 Dołączył: 04 Sty 2006 Posty: 239 Skąd: Brzeźnica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 14:28 Re: Tempra umarła
|
|
|
sqnix napisał/a: | Witam. jechałem skończył mi się gas przeżuciłem na benzyne gaźnik, pokręciłem siętrochę na benie silnik kompletnie zgasł.Myślę zaciągnę go na stację benzynową zaleje gazu i dalej na łowy a tu lipa ani z gazu ani z benzyna nie chce ruszyć.Miałem już problemy z odpalaniem na benzynie ale na gazie nigdy. Nie wiem co się stało/. Silnik kręci gas leci ale nie odpala. Izauważyłem dziwny motyw kiedy przekręcam kluczykiem w pozycje do gotowości wtedy kiedy palą się kontrolki od ładowania i oleju zegarek na desce analog staje kiedy wyłączam działa może to głupie ale nigdy tak nie było!!!! Nawet jak nie chciała odpalać to nie było takiego motywu. Mieliście podobny problem help.... |
Jak nie pali ani na jednym ani na drugim(ważne żeby kręcił), to jak wyżej posprawdzaj te elementy .Jak będą git ,to ani chybił tylko pieprznął ci osławiony CPW najbardziej felerna część w tych autach .Wrzuć na wyszukiwarkę ten skrócik CPW a od czytania rozboli cię głowa. Koszt ok.70-90 zł.A w aucie znajdziesz go z tyłu komory silnika na łączeniu silnika i skrzyni pod kolektorem wydechowym. |
_________________ Irek
Tempra1 1,6+LPG 95r 287000km
Tempra2 1,6+LPG 95r 149000km
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty
http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg |
|
|
|
|
brzoza15
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 23-08-2007, 15:21
|
|
|
rowniez mam taki problem z tempra tylko ze moja jest na wtryskach zaprowadzilem do elektryka i okazalo ze ze komputer ulegl awari i raz byla iskra a raz nie jak sie na grzal to palił a zeby odpalic go na zimnym to musialem sciagac kabel z czujnika cieczy:) |
_________________ Jest--->
TempRa 1.8 i.e.Lpg |
|
|
|
|
sqnix
Wiek: 40 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
|
Wysłany: 24-08-2007, 15:25
|
|
|
Padła mi cewka zapłonowa. Temat zamknięty!!!!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|