Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tipo 1.4 gaźnik nie odpala
Autor Wiadomość
Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 15-12-2007, 16:55   Tipo 1.4 gaźnik nie odpala

Tipo 1.4 gaźnik nie odpala. Jak bylo cieplo to odpalal za 2 , 3 razem a teraz jak mroz chyclil nie ma bata. Za 1 i 2 razem rozrusznik w miare chodzi a pozniej juz coraz slabiej az "zdycha". Myślełem że to wina akumulatora ( 2 miechy ma ) ale podpialem go pod kable i dalej to samo. Na popych dzieją się co najmniej dziwne rzeczy - jak puszczam sprzęgło to 0 oznak odpalania tylko trzaski/zgrzyty jakby z silnika/skrzyni biegów. Te zgrzyty opisywałem kiedyś w tym temacie http://forum.tempra.org/t...eglo-vt9319.htm HELP ME :gwizdek:

estepe 

Wysłany: 15-12-2007, 18:12   

ja to samo mialem. Zobacz swiece czy nie sa zalane. U mnie ciagle zalewa swiece i tez nie chce odpalać w dodatku stracilo sie ssanie i juz jest w ogole wesoło : :sciana:

"..śmignął bym dwie paki po jakiejś wiejskiej drodze.."
     assistance

Luczu 

Wysłany: 15-12-2007, 18:42   

estepe napisał/a:
ja to samo mialem. Zobacz swiece czy nie sa zalane. U mnie ciagle zalewa swiece i tez nie chce odpalać w dodatku stracilo sie ssanie i juz jest w ogole wesoło : :sciana:

no ale to by rozrusznik pozniej zdychal ? Nie kreci juz wcale no moze na 5 % swoich mozliwosci

estepe 

Wysłany: 15-12-2007, 18:55   

ja to samo mialem, a akumulator Ci nie pada ? wedlug mnie podladuj akus i przeczyść swiece, wiele nie ma przy tym roboty a moze to bedzie to.

"..śmignął bym dwie paki po jakiejś wiejskiej drodze.."
     assistance

unknown 

Wysłany: 15-12-2007, 20:39   

jak zalewa Ci świece to szwankuje Ci zapłon; czujnik położenia wału to najlepszy kandydat, zwłaszcza teraz jak jest zimno i wilgotno na dworze; ewentualnie dalej cewka i kable, świeczki, złącza masy (!) też wpłyną na jakość działania zapłonu etc...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Luczu 

Wysłany: 15-12-2007, 23:13   

estepe napisał/a:
ja to samo mialem, a akumulator Ci nie pada ? wedlug mnie podladuj akus i przeczyść swiece, wiele nie ma przy tym roboty a moze to bedzie to.

aku ma 12,37 to chyba ok ... przynajmniej tak mi sie wydaje :)

** Dodano: 24-12-2007, 11:35 **
i wszystko jasne :!: Zostawiłem auto u znajomego mechanika ( gazem tez sie zajmuje ) przeczyścił mi gaźnik, wymienił jakiś "trójnik" od gazu i coś tam jeszcze :P wyregulował wszystko że auto pali odrazu ! Teraz na gazie śmiga o wiele lepiej ( mocniejszy jest ) ale pali na kable i to też nie zawsze bo aku który ma 3 miechy okazał się zje***any... Muszę go reklamować bo nie ma około 70 % mocy i nie da sie go doładować. Postoi noc na dworze i rano już nie odpali . Teraz będzie trzeba czekać na reklamacje ... :sciana: :sciana: :sciana: :sciana: ja chce juz jezdzic !! :roll:

Odpowiedz do tematu