|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo 1.4 gaźnik nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
Luczu

Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5218 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 15-12-2007, 16:55 Tipo 1.4 gaźnik nie odpala
|
|
|
Tipo 1.4 gaźnik nie odpala. Jak bylo cieplo to odpalal za 2 , 3 razem a teraz jak mroz chyclil nie ma bata. Za 1 i 2 razem rozrusznik w miare chodzi a pozniej juz coraz slabiej az "zdycha". Myślełem że to wina akumulatora ( 2 miechy ma ) ale podpialem go pod kable i dalej to samo. Na popych dzieją się co najmniej dziwne rzeczy - jak puszczam sprzęgło to 0 oznak odpalania tylko trzaski/zgrzyty jakby z silnika/skrzyni biegów. Te zgrzyty opisywałem kiedyś w tym temacie http://forum.tempra.org/t...eglo-vt9319.htm HELP ME |
_________________ Focus ST 2.5r5T & A4B9 2.0 4x4
|
|
|
|
 |
estepe

|
Wysłany: 15-12-2007, 18:12
|
|
|
ja to samo mialem. Zobacz swiece czy nie sa zalane. U mnie ciagle zalewa swiece i tez nie chce odpalać w dodatku stracilo sie ssanie i juz jest w ogole wesoło : |
_________________ Tipo 1.6 '90 DGT
Tipo 1.4 gaz '92
"..śmignął bym dwie paki po jakiejś wiejskiej drodze.." |
|
|
|
 |
Luczu

|
Wysłany: 15-12-2007, 18:42
|
|
|
estepe napisał/a: | ja to samo mialem. Zobacz swiece czy nie sa zalane. U mnie ciagle zalewa swiece i tez nie chce odpalać w dodatku stracilo sie ssanie i juz jest w ogole wesoło : |
no ale to by rozrusznik pozniej zdychal ? Nie kreci juz wcale no moze na 5 % swoich mozliwosci |
|
|
|
|
 |
estepe

|
Wysłany: 15-12-2007, 18:55
|
|
|
ja to samo mialem, a akumulator Ci nie pada ? wedlug mnie podladuj akus i przeczyść swiece, wiele nie ma przy tym roboty a moze to bedzie to. |
_________________ Tipo 1.6 '90 DGT
Tipo 1.4 gaz '92
"..śmignął bym dwie paki po jakiejś wiejskiej drodze.." |
|
|
|
 |
unknown

Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 15-12-2007, 20:39
|
|
|
jak zalewa Ci świece to szwankuje Ci zapłon; czujnik położenia wału to najlepszy kandydat, zwłaszcza teraz jak jest zimno i wilgotno na dworze; ewentualnie dalej cewka i kable, świeczki, złącza masy (!) też wpłyną na jakość działania zapłonu etc... |
|
 |
Luczu

|
Wysłany: 15-12-2007, 23:13
|
|
|
estepe napisał/a: | ja to samo mialem, a akumulator Ci nie pada ? wedlug mnie podladuj akus i przeczyść swiece, wiele nie ma przy tym roboty a moze to bedzie to. |
aku ma 12,37 to chyba ok ... przynajmniej tak mi sie wydaje
** Dodano: 24-12-2007, 11:35 **
i wszystko jasne Zostawiłem auto u znajomego mechanika ( gazem tez sie zajmuje ) przeczyścił mi gaźnik, wymienił jakiś "trójnik" od gazu i coś tam jeszcze wyregulował wszystko że auto pali odrazu ! Teraz na gazie śmiga o wiele lepiej ( mocniejszy jest ) ale pali na kable i to też nie zawsze bo aku który ma 3 miechy okazał się zje***any... Muszę go reklamować bo nie ma około 70 % mocy i nie da sie go doładować. Postoi noc na dworze i rano już nie odpali . Teraz będzie trzeba czekać na reklamacje ... ja chce juz jezdzic !! |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|