|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wymiana paska rozrządu tempra 1,4 ie |
Autor |
Wiadomość |
sekoyamadi
witamy nowego
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 29-04-2010, 22:20 wymiana paska rozrządu tempra 1,4 ie
|
|
|
zakładam iż ci którzy to czytają nie są całkiem zieloni i dają radę normalnie wymienić pasek oraz zdają sobie sprawę z istnienia znaków które do tego służą , lecz z powodu który opiszę nie było by to wykonalne .
a więc ; na pokrywie przy kole od wałka rozrządu jest znak wiadomo , lecz żeby ustawić rozrząd należy złapać za plastik nad tym znakiem i go wysunąć na maxa dopiero wtedy prawidłowo ustawisz rozrząd . swoją drogą podziw dla żartownisia który wpadł na taki pomysł .
mi zajęło to 2 godziny zanim na to wpadłem .
pozdrawiam |
_________________ sekoyamadi |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 29-04-2010, 22:43
|
|
|
sekoyamadi, no jest ten znak
ale o co chodzi ?:D |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 29-04-2010, 23:12
|
|
|
Luczu napisał/a: | ale o co chodzi ?:D | no to jest dobre pytanie, albo jakiś mod krzywo przyciął (tym razem to nie ja) albo kolega sekoyamadi chciał nam udzielić dobrej rady. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-04-2010, 23:46
|
|
|
Jelcyn, Luczu, kolega podzielił się swoimi spostrzeżeniami i tyle |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
sekoyamadi
witamy nowego
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 30-04-2010, 07:19
|
|
|
zaznaczyłem na początku iż moje spostrzeżenie jest dla tych którzy co nieco wiedzą o wymianie paska rozrządu , nie udzielam tu rad jak wymienić pasek krok po kroku zakładając iż można to znaleźć w innych postach , jedyny cel powyższej wypowiedzi ma uświadomić , może nielicznym , iż zrobienie tego bez wykonania powyższego ,,triku'' nie będzie możliwe . więc pytanie ,,o co chodzi '' wydaje mi się być lekko nie na miejscu . dla lepszego zobrazowania sytuacji w niedalekim terminie wstawię fotki. |
_________________ sekoyamadi |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 30-04-2010, 07:49
|
|
|
sekoyamadi, chodzi o to, że ten post właściwie z niczego nie wynika i nie jest opisany problem. Za radę oczywiście dziękuję w imieniu osób którym niebawem albo później się to przyda, oraz zachęcam do wypowiedzi i udziału w dyskusjach również i innych tematach/działach |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|