Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana wydechu
Autor Wiadomość
dann 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 03-08-2006, 14:20   Wymiana wydechu

Z przyczyn naturalnych jestem zmuszony do wymiany tłumika środkowego i tylnego. Pomyślałem więc sobie, że zamontuję jakiś sportowy wydech, macie może jakieś propozycje na coś co fajnie brzmi i jeszcze fajniej wygląda (oczywiście w granicach rozsądnej ceny)?
P.S.

~~ Kompletnie nie znam producentów którzy robią wydechy, tak że jeśli ktoś ma jakąś propozycję, niech poda producenta i model.

~~ Jedyne co chce uniknąć to krojenia tylnego zderzaka, więc tylny tłumik musi pasować w oryginalne wycięcie.

assistance   Moneta

romano 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-08-2006, 14:49   

Masz do wyboru kilka wariantów:
1. Kupujesz dedykowane tłumiki do swojego modelu, niestety robią je renomowani producenci a cena jest z lekka "chora"

2. Wstawiasz samochód do warsztatu i tam robią /dobierają tłumiki.

3. Kupujesz cokolwiek na giełdzie z dużą koncówką i jedziesz do tłumikarza, żeby to jakoś wpasował w istniejący układ wydechowy.

Tak to widzę

Moneta

Michael 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 03-08-2006, 19:10   

W warsztacie wymiana tłumika środkowego i końcowego z robotą to 320 zł. Do tego jakaś chromowana końcówka za ok 50 zł i masz całkiem ładnie wyglądający wydech.

thaas 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 11-09-2006, 19:05   

ja właśnie wymieniam tylny tłumik, nie to żeby był niesprawny, ale on po prostu tak buczy przy szerokim zakresie obrotów silnika, że siedząc z tyłu można się nabawić stałej migreny.
tak to jest jak sie kupuje byle jakie gówno, bylo było tanie - tym razem bedzie to z pewnoscia markowy, porzadny tłumik.

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 11-09-2006, 19:49   

ja mam ostatniego bosala,wybebeszonego no i rzeczywiście na wyższych obrotach buczy w środku,a w tyle to juz masakra :) no ale... 150 kucy musi miec lekki wydech 8)
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 11-09-2006, 21:47   

Ja tez się biore za tylny tłumik w sobote bo od tego buczenia bania mnie już boli.A wszystko wygląda OK no i zero rdzy.
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 11-09-2006, 21:56   

ja może przez weekend.... wypada wreszcie wymienić. w domu leży i czeka... wychodzi na to, że do tego silniczka nawet zamiast sporttowego przelotowego by sięcuda w wydechu nie działy to seryjny meć najlepiej (rozmiar, długość, jakieś magiczne rezonanse może, cyrkulacja, rozprężanie spalin itp....). a poza tym fajny tłumik to ergh..... minimum dobrze ponad 2 stówy... a zamiast środkowego dospawam do reszt strumienicę, bo też leży to co by nie... jakąś końcóweczkę, coś z dolotem może ciut cut podziubać i się obacy... mimo wszystko np mając środkowy tłumik otwarty jak kwitnący kwiat :D :P nie słychać tego w środku w zasadzie... na zewnątrz może trochę :P tylko...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

EASYKATO 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 11-09-2006, 23:35   

ego napisał/a:
ja mam ostatniego bosala,wybebeszonego no i rzeczywiście na wyższych obrotach buczy w środku,a w tyle to juz masakra :) no ale... 150 kucy musi miec lekki wydech 8)

lepiej żeby miał dobrze dopasowany

zbyt luźny wydech nie jest dobry dla wolnossących

thaas 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 19-09-2006, 15:07   

no i okazało się: stary buczący tłumik to Asmet - stan bdb bez zadnej dziury czy czegos takiego, tfu nigdy wiecej tego badziewia, wymieniony na bosala (160 pln razem z wymianą :lalala: ) - w końcu zapanował cisza w aucie i slychac tylko silnik :piwko:

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 19-09-2006, 19:35   

Thaas ja właśnie wywaliłem tłumik bo w autku buczało że łeb pękał.Tłumik oczywiście cały, firmy Asmet.Taraz cisza.
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu