|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pompa paliwa |
Autor |
Wiadomość |
7650
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-07-2006, 21:34 pompa paliwa
|
|
|
cieknie mi olej gdzieś z pod pompy paliwa kapie na filtr oleju i pod samochód
Zastanawiałem się nawet skad kapie i nie wiem czy z przykręcenia pompy do korpusu czu z korpusu pompy przez taką małą dziurkę w korpusie
Ostatnio dokrąciłem pompe ale cieknie nadal
Czy silikon załatwi sprawe ???? a może tam coś tam innego jest do roboty |
_________________ TIPO 1,4 B/G |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-07-2006, 21:39
|
|
|
Masz mechaniczna pompe?:>
Bo chyba mam to samo ale to sa tak sladowe ilosci ze olewam bo na B bardzo zadko jezdze |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
7650
|
Wysłany: 21-07-2006, 21:47
|
|
|
mechaniczną ale denerwuje mnie nawet mała kropka a po przejechaniu około 50 kilometrów mama po 8 godzinach plame średnicu 2 cm |
_________________ TIPO 1,4 B/G |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 22-07-2006, 07:04
|
|
|
Wyciągnij pompe, zrób lub kup pod nia uszczelke, lub spróbuj na sam silikon. to powonno załatwić sprawe ale z silikonem to raczej na krótką mete |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
rosama
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-09-2006, 21:47
|
|
|
Ja mam to samo. I w związku z tym mam pytanie: czy jak wyjmę pompę (mechaniczną) z bloku silnika, to poleje się olej?
To chyba jakiś oring do wymiany, o ile się orientuję... Ale nie wiem czy nie muszę najpierw spuścić oleju z silnika?
Wie ktoś?.... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|