|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Duży luz gora dol na lewarku zmainy biegow |
Autor |
Wiadomość |
cornelito
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-01-2007, 13:30 Duży luz gora dol na lewarku zmainy biegow
|
|
|
Mam prosbe moze sie ktos juz z tym uporał, mam spory luz gora-dol na lewarku zmiany biegów. Dodam ze wymienilem grazki zmaiany biegow na nowe, biegi wchodza jeszcze dobrze nic nie zgrzyta,jednak martwi mnie ten luz. Chciałbym go zlikwidowac jezli jest to mozliwe.
p.s przegladalem forum ale nic konkretnego nie znalazlem. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-01-2007, 20:31
|
|
|
w jakim sensie góra-dół? że mógłbyś złapać drążek i jakby podciągnąć do góry, w stronę dachu? że masz może tą kulę czy cuś, w czym sam drążek się obraza, wyrobione? drążek chodzi normalnie przód-tyłi boki, wiadomo, góra to rozumiem - można ciut podnieść? jeśli tak - zdejmowałeś osłonę? w jakim stanie ta kula jest w której się obraca? mocowanie samo 'kuli' z drążkiem, ta obejma, nie goni jakoś? |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 06-01-2007, 20:55
|
|
|
cornelito, zdejmij mieszek zmiany biegów. Zobaczysz mocowanie lewarka. Mocowanie wygląda tak. Jest pręt od lewarka i na dole tam jest taka biała kula, od dołu i od góry trzymają ją takie podkładki plastikowe - stożki z wycięciem na kulę w środku. U mnie właśnie ta dolna podkładka się zużyła i poprostu lewarek wpadł mi w podłogę. Prawdopodobnie to samo dzieje się u Ciebie. Jedynie co możesz zrobić to odkupić od kogoś te podkładki. Nie wiem czy w ASO to będzie. Mi ktos z forum przesłał takie dwie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|