|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dziwne stuki podczas jazdy |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
yeah90
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 103 Skąd: Nowy Duninów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 23-05-2011, 21:35
|
|
|
KrzychuB, to i jak dodam swoje pięć groszy...
Nie wiem czy słusznie odczytuje Twoje objawy, ale również miałem kiedyś podobne i również straszono mnie przegubem (już nawet go zakupiłem wtedy za ponad 100zł i tak leży...), amorami, itd, itp...
przyczyną tego wszystkiego okazało się coś tak bzdurnego, że aż nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać
okazało się, że zerwało się jedno z dwóch mocowań katalizatora (jest on centralnie pod lewarkiem zmiany biegów)
Między katem a podłogą jest taka metaloa osłona o którą napier...I dlatego ten stukot wydobywał się np tylko przy skręcie bądź jeździe na luzie.
Nie jestem pewien czy u Ciebie również zachodzi to samo zjawisko, ale proponuje to sprawdzić bo jeżeli okaże się to prawdą to z pewnością odetchniesz z ulgą czego Ci życzę |
_________________ /F/I/A/T/ Tipo 1.4 cat i.e rocznik `89 - PEREŁKA
"Życie młodego kierowcy to wieczna rezerwa..." |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
yeah90
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 103 Skąd: Nowy Duninów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-05-2011, 19:22
|
|
|
KrzychuB, spoko
U mnie wystarczyło podwiązać drutem to mocowanie i "pierdziało" mniej.
A obiawy były takie same. Nawet znawcy "mechaniki" bez zaglądania twierdzili, że to przegub do wymniany albo jeszcze co gorszego.
Także mam nadzieję, że to tylko to
** Dodano: 29-05-2011, 16:25 **
KrzychuB, no i co z tymi stukami?
odkryłeś źródło problemu? |
_________________ /F/I/A/T/ Tipo 1.4 cat i.e rocznik `89 - PEREŁKA
"Życie młodego kierowcy to wieczna rezerwa..." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|