|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Lata cały drążek |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-12-2006, 11:10 Lata cały drążek
|
|
|
Mam następujący problem: kiedy jadę samochodem i rozpędzę się na tyle żeby wrzucić 4 (albo nawet w miejscu jak poprzełączam) to kiedy ją włącze cały drążek jakoś dziwnie wibruje. Dodam, że biegi wchodzą mi elegancko i jestem po wymianie sprzęgła. |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-12-2006, 21:11
|
|
|
drążek może w pewnych położeniach latać 'łatwiej' czy drgać jeśli masz naderwane lub całkiem już do D poduszki silnika - silnik Ci opadnie wraz ze skrzynią, czego nawet wizualnie nieraz nie widać / pochyli się na bok/tył i wtedy są problemy bo cały mechanizm źle chodzi, efekty różne;jesteś pewien, że żadna poducha się nie naderwała? inna opcja - cięgna, wodziki, od drążka do skrzyni;
no i pesymistyczna wersja (bo jeśli poduchy i/lub wodziki to najprawdopodobniej nie tylko n 4ce by to było) - problem w skrzyni, wyjechana...
a jak jest powyżej 4ki? może ktoś przy wymianie coś skichał ze sprzęgłem, dociskiem i się ślizga czasem przy wyższych prędkościach? na 5ce nie ma tych 'wibracji?' może tak nie czujesz? |
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-12-2006, 21:56
|
|
|
na 5 już nie ma tylko 4 strasznie lata, poduszki raczej mam dobre. Na święta jadędo chaty to dam to do obejrzenia mechanikowi. Dzięki unknown |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|