|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pomoc??!! no potrzebuje pomocy. |
Autor |
Wiadomość |
awaria
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-06-2007, 19:40 Pomoc??!! no potrzebuje pomocy.
|
|
|
Witam ,
potrzebuje opis/z numerami czesci/ taki jak ten
http://www.tempra.org/uploads/sierzant.JPG
tylko tych elementów po drugiej stronie ciegien/co sa zamontowane na skrzyni/.
Powód? mechanik kazał kupic jakies tam tulejki i inne elementy , a że jest tani to i sam musze sobie kupic.A w sklepie jak podam im numery to wtedy znajda. |
_________________ Tipo 1,4 93r. 170000tys - zezłomowany:(:(:(
dobry był pojazd, oj dobry, będe tęsknił. |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 04-06-2007, 20:04
|
|
|
prosze bardzo:
|
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
awaria
|
Wysłany: 04-06-2007, 20:34
|
|
|
hm.
i pojawia sie problem z elementami nr 6,7.9 bo nie wiem co mam w swoim samochodzie , nie byłoby problemu jak byłbym pewny ze beda dostepne wszystkie z nich , wybrałbym opcje C lub D a tak to chyba pozostanie mi wziasc w łapke zuzyte klamoty i autobusem/tramwajem po miescie sie bujac, a myslałem ze rano wszystko załatwie i po problemie.
A do kolegów z Krakowa : gdzie polecalibyscie sie udac po te klamoty????
dzieki wielkie opti!!! |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-06-2007, 20:41
|
|
|
Ja polecałbym sklep MOTORINO na Wielickiej zaraz za wiaduktem kolejowym, przed stacją ORLEN jadąc od miasta, tyle że tych pierdółek mogą nie mieć, bo ostatnio przerabiałem to u siebie przy wymianie cięgien tyle, że pytałem o te duperele co są przy połączeniu cięgien z wajchą idącą od lewarka i mieli tylko co poniektóre:( Jak nie masz daleko to polecam ten sklep - podjedź to zobaczysz co mają. Ceny od razu mówię - mają takie sobie, ale też nie najgorszej jakości części |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
awaria
|
Wysłany: 04-06-2007, 20:51
|
|
|
polansky napisał/a: | Ja polecałbym sklep MOTORINO na Wielickiej zaraz za wiaduktem kolejowym, przed stacją ORLEN jadąc od miasta, tyle że tych pierdółek mogą nie mieć, bo ostatnio przerabiałem to u siebie przy wymianie cięgien tyle, że pytałem o te duperele co są przy połączeniu cięgien z wajchą idącą od lewarka i mieli tylko co poniektóre:( Jak nie masz daleko to polecam ten sklep - podjedź to zobaczysz co mają. Ceny od razu mówię - mają takie sobie, ale też nie najgorszej jakości części |
po ciegna jade do AutoMar na Kapelanke i przy okazji wziałbym te duperele , Właściciela P. Marka znam dobrze dlatego tam.
A co do Motorino??? hehe jak bedziesz od nich wychodził to patzrac w prawo zobaczysz moj blok, heheh |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 04-06-2007, 20:58
|
|
|
awaria napisał/a: | A co do Motorino??? hehe jak bedziesz od nich wychodził to patzrac w prawo zobaczysz moj blok, heheh |
A no to przepraszam Daj znać ile dałeś za cięgna, bo może się okazać, że przerzucę się na AutoMar |
|
|
|
|
|
awaria
|
Wysłany: 08-06-2007, 22:11
|
|
|
ciegna za dwa zapłaciłem 90pln ale miałem podobno jakiś rabat
może ktoś robił:
-wyskakuja dalej 1,3
-wymienione ciegna
-wszystkie tulejki w "sierściuchu" i a drugiej strony przy skrzyni
-poduszki wymieniane 1,5 roku temu , na dzien dzisiejszy sa jak nowe
jest lepiej niz było ale dalej wyskakuja.
potrzebuje gościa co wie jak przestawić silnik , podejrzewam że jak kiedys lekko pukłem lewym przodem to cos sie mogło lekko przestawic . Jak juz kiedys pisałem po ostatniej wymianie poduszek był taki problem ale mechec /na ktorego mowia ze jak nie moze sobie juz poradzic z jakims problemem to wielki młot i sobie radzi/ do ktorego jezdziłem wszedł pod auto z łomem i kluczami i ustawił. Niestety wyjechał z kraju i jest problem. Co do jakiegos zakładu zaglądam i mówie w czym rzecz to oni odrazu: aaaa tipo to ciegna wymienic i ze nic sie na poduszkach nie ustawia.
Podejrzewam ze gość mi poprostu wyginał te główne śróby w poduszkach , poprostu wiedział jak, w która strone.
Ktos tu na forum pisał że z tym kiedys robił , moze z okolic Krakowa jest ta osoba??? |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 09-06-2007, 10:47
|
|
|
awaria napisał/a: | ciegna za dwa zapłaciłem 90pln ale miałem podobno jakiś rabat |
To chyba miałeś jakiś zajesuper rabat i kupiłeś te dwa tańsze, ja za trzy dałem ostatnio coś koło dwóch stów
Chyba się przerzucam na AutoMar , gdzie to dokładnie jest na Kapelance? |
|
|
|
|
|
awaria
|
Wysłany: 09-06-2007, 11:10
|
|
|
kupiłem że tak powiem jeden prosty i drugi ten z kawałkiem blachy , ale jak pisałem dostałem rabat- stare układy |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 09-06-2007, 11:14
|
|
|
Jakby nie patrzeć to nawet za 2 najtańsze ja dałem około 125zł, a za te o których mówisz to chyba ok. 140zł. To nie wierzę, że aż takie rabaty dostałeś Po prostu muszą mieć taniej |
|
|
|
|
|
awaria
|
Wysłany: 09-06-2007, 11:22
|
|
|
oni biora od Stachury z makuszyńskiego , tyle wiem , ale jak ci pisałem gość był mi winny przysługe , wiec odwdzieczył sie takim rabatem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|